RAPORTTI: Preseason päättyi tappioon Jyväskylässä


Tänään ei ollut MP:llä Vehkahallissa aihetta juhlaan. (Kuva: Jukka Laitinen)

2.4.2022 harjoitusottelu: JJK – MP 2 – 0(2-0)

Maalit:
12. Aatu Manninen 1-0
19. Aleksis Lehtonen 2-0

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Arttu Loukiainen, Vaillance Nihorimbere, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen (89. varoitus), Kevin Beugre, Topi Keskinen, Valdrin Azemi, Jonathan Dunyin, Jesse Kilpeläinen, Antti-Pekka Kesonen

Vaihtopelaajat:
Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Joslyn Luyeye-Lutumba, Eero Ylönen, Juuso Liukkonen

Vaihdot:
46. Arttu Loukiainen <-> Väinö Vehkonen
46. Jesse Kilpeläinen <-> Samuli Hölttä (55. varoitus)
46. Antti-Pekka Kesonen <-> Jarkko Heimonen (85. varoitus)
46. Arjan Goljahanpoor <-> Joslyn Luyeye-Lutumba
63. Kevin Beugre <-> Juuso Liukkonen
75. Topi Keskinen <-> Eero Ylönen

Otteluraportti:
Tänään saatiin preseasonin harjoitusottelut pelatuksi, kun Jyväskylässä kohdattiin Kakkoseen valmistautuva JJK. Ottelu oli vierailta tahmeaa tekemistä, varsinkin ensimmäinen jakso. Kotijoukkue iski ensimmäisellä jaksolla kahdesti ja voitti 2-0(2-0).

Ottelun alku oli kotijoukkueen hallintaa ja 12. peliminuutilla iski vielä viime kaudella MP:ssä pelannut Aatu Manninen, joka nosti pallon yli vastaan tulleen Otto Huuhtasen. Seitsemän minuuttia myöhemmin JJK iski jo toisen osuman, kun Aleksis Lehtonen hienon yksilösuorituksen päätteeksi onnistui maalinteossa. Molemmilla oli muutama puolittainen paikka, mutta tauon viettoon mentiin JJK:n kahden maalin johdossa.

Toinen jakso oli vierailta huomattavasti pirteämpää tekemistä ja peli oli täysin hallinnassa, mutta maalit jäivät tällä kertaa tekemättä ja jyväskyläläiset voittivat ottelun 2-0. Näin preseasonin harjoitusottelut päättyivät tappioon.

Päävalmentaja Juha Pasojan harmitteli heikkoa ensimmäistä jaksoa.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä tänään todella heikkoa pelaamista molempiin suuntiin. Huomasi ettei pelaajat, jotka aloittivat muodossa 4-2-3-1, olleet pelanneet yhdessä. Meiltä puuttui yhteinen ajatus pelata eteenpäin heikolla Vehlahallin alustalla sekä puolustussuuntaan tiloja syntyi linjojen väliin ja puolustuslinjan taakse aivan liikaa.

– JJK teki 1-0 -maalin juuri pallosta linjan taakse, koska meillä puuttui kommunikaatio vastustajan pelaajasta, joka karkasi maalintekooon. 2-0 -maalia ei olisi ikinä pitänyt tulla selkeän rikkeen vuoksi. Meidän topparilta riisuttiin paita päältä ja otettiin vauhti pois, mutta jostain  syystä tuomaristo näki tilanteen jotenkin tai sitten ei nähnyt. JJK kyllä ansaitsi johtonsa puoliajalla.

– Toinen puoliaika olikin sitten täysin yhtä maalia, vain maalit jäivät puuttumaan. Peliä käytiin JJK päädyssä, mutta paria vaarallista tilannetta lukuun ottamatta hallinta jäi vähän piippuun.

– Olen tyytyväinen tähän jaksoon, mikä pelattiin kahden viikon aikana. Saimme kovia pelejä ja hyviä tuloksia sekä mikä tärkeintä infoa pelaajien kyvystä suoriutua tiukassa ottelutahdissa. Nyt huilataan pari päivää ja sitten alkaa viimeistely Cupia ja kautta varten. Olemme aikataulussa!

Ensi lauantaina alkaa sitten viralliset ottelut, kun Kotkassa Suomen Cupin 3. kierroksella vastaan tulee Nelosessa pelaava Kotkan Jäntevä.