Jonne Uronen, Vincent Bikana, Ozeias Graciano, Elliot Simmons, Michael Nzekwe, Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Onuray Köse, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen, Shane McFaul

Veikka Stålhand, Iiro Äijö, Miikka Oinonen, Matti Kohonen, Markus Brusila, Olli Kilpeläinen

63. Shane McFaul <-> Olli Kilpeläinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Lappeenrannan Kimpisellä juhlittiin 60-vuotiasta PEPO:a sekä kentällä että kentän laidalla. PEPO oli tyly ja tehokas isäntä ja vei tärkeät Kakkosen A-lohkon sarjapisteet 4-0(3-0) -lukemin.

Ottelu alkoi juhlallisuuksien jälkeen tasaisissa merkeissä ja kummallakin joukkueella oli puolittainen paikka avausmaaliin. 10. minuutilla MP:n alakerralle sattui syöttövirhe ja PEPO hyökkäsi paitsion rajamailta nopeasti vastaan. Lopulta Hermes Palomino sai laittaa pallon helposti MP:n verkkoon ja PEPO siirtyi 1-0 -johtoon. Reilu viisi minuuttia myöhemmin MP:n alakerta tarjoili taas kotijoukkueelle mahdollisuuden lisäosumaan ja sen he myös käyttivät hyväkseen, kun Palomino sai laukoa pallon tyhjään MP -maalin, 2-0. PEPO:n kulmapotkut tiedettiin vaarallisiksi ja torstai-illan ainoasta kulmapotkusta PEPO myös iski illan kolmannen maalin, kun Eetu Suoraniemi pääsi luvattoman helposti puskemaan koko porukan edestä pallon MP:n maaliin pelikellon näyttäessä 20. peliminuuttia. Näin PEPO oli iskenyt kymmenessä minuutissa kolme osumaa ja peli olikin aikalailla taputeltu jo tässä vaiheessa. PEPO:lla oli vielä loistava mahdollisuus siirtyä neljän maalin johtoon, mutta Jerry Särkän laukaus meni niukasti ohi. MP:n parhaat paikat tulivat kaukolaukauksista ja erikoistilanteista, mutta Craig Hill PEPO:n maalilla sai olla aika rauhassa. Tauon viettoon mentiin näissä selvissä 3-0 -lukemissa.

Toiselle puoliajalle MP teki kaksi vaihtoa ja MP:n peli piristyikin. Ensimmäiseen viiteen minuuttiin MP:llä oli kaksi loistavaa paikkaa tehdä kavennusosuma, mutta ylärimaa lähemmäksi vieraat eivät päässeet. Miikka Oinonen liukui Jiri Haikosen keskityksestä ylärimaan ja Janne Kuhmosen sijoituksen Craig Hill tyylitteli kiinni tolpan vierestä. Suurin panos ottelusta puuttui selvien lukemien takia ja peli oli enimmäkseen pelailua ja loppuvihellyksen odotusta. Ihan mitään huippupaikkoja kumpikaan joukkue ei luonut, vaikka molemmat yrittivät hyökätä vaihtelevasti. Vajaa vartti ennen loppua PEPO hyökkäsi oikealta ja kokenut Petteri Rönkkö pääsi laukomaan loppulukemiksi 4-0. Näin MP antoi puoliajalla jaetun pienen muistamisen lisäksi myös tärkeät sarjapisteet lappeenrantalaisille helppojen virheiden seurauksena.

Päävalmentaja Janne Wilkman harmitteli omiensa typeriä virheitä, joista PEPO armotta rankaisi.

– Peli lähti ihan hyvin käyntiin, mutta sitten kyllä hölmöiltiin oman pallon hallinnan päätteeksi ja PEPO pääsi tekemään aika ilmaisen maalin. Ja toinen maali oli toisinto siitä, kun oma kaveri ajetaan pahaan paikkaan heikolla syötöllä. Tällaisia maaleja ei vaan saisi päästää!

– Kyllä peli tänään ratkesi meidän mustaan kymmenminuuttiseen, jossa PEPO käytti armotta meidän virheet hyväkseen ja teki ratkaisevat maalit.

– Pitkässä sarjassa tulee tällaisia notkahduksia ja tästä pitää vaan ottaa opikseen. Ja sen voin luvata, että seuraavassa pelissä nähdään ihan erilainen MP.

MP palaa seuraavan kerran reilun viikon päästä sunnuntaina, jolloin JäPS saapuu vieraaksi Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 55 – 45