RAPORTTI: PeKa nollasi MP/2:n

Ossi Torniaisen antama kulmapotku tippuu PeKa-maalin edustalle, mutta maaliin asti kotijoukkue ei onnistu palloa toimittamaan.

2.5.2024 Kolmonen: MP/2 – PeKa 0-2 (0-2)
Maalit:
11. Ioannis Toulgeroglou 0-1
17. Aapo Hyppönen 0-2

MP/2:n kokoonpano:
Timi Heikkinen, Konsta Torniainen, Mikko Haponen, Perttu Kosonen, Niilo Pirhonen, Aapo Karttunen, Aapo Kurki, Otso Hynönen, Oliver Häyhänen, Ossi Torniainen, Jimi Teittinen

Vaihtopelaajat:
Santeri Hänninen, Raul Sepp, Veeti Vanhanen, Eino Kurvinen, Eetu Kivinen, Ossi Hämäläinen

Otteluraportti:
Kerrassaan loistavat keväiset olosuhteet hellivät Hänskin tekonurmella torstaina MP/2:n ja PeKa:n välillä pelattua Kaakon Kolmosen ottelua. Ykkösliigajoukkue KTP:n farmijoukkkue PeKa oli saanut mukaan vahvistuksia ylhäältä ja se näkyi myös joukkueen otteissa. KTP-lainat Aapo Hyppönen, Leo Kyllönen, Constatine Edlund ja Ioannis Toulgeroglou osoittivat kaikki olevansa todella kovia vahvistuksia Kolmosen tasolle.

PeKa hallitsikin pelitilanteita ja kahdeksannella peliminuutilla Henrik Kupari pääsi jo laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta laukaus painui niukasti MP/2:n maalin ohi. Kolme minuuttia myöhemmin Ioannis Toulgeroglou pääsi laukomaan samoilta paikoilta ja hän ei enää erehtynyt. Pallo painui aivan vasemman tolpan juureen ja vieraat johtivat 0-1.

Reilun vartin jälkeen MP/2:n maalilla pelannut Timi Heikkinen torjui kertaalleen hienosti läheltä tulleen laukauksen vastaantulollaan, mutta jo seuraavasta tilanteesta Aapo Hyppönen pamautti pallon voimalla kotijoukkueen maalin yläkulmaan vieden vieraat jo 0-2 johtoon.

PeKa hallitsi peliä keskikentällä näyttävästi operoineen Constatine Edlundin johdolla. MP/2:n ensimmäinen edes puolittainen maalipaikka nähtiin 29. minuutilla, kun Oliver Häyhänen pelasi itsensä vetopaikkaan, mutta hänen vetonsa kuitenkin blokattiin PeKa-puolustuksen toimesta ja jatkotilanne kuivui paitsioksi.

Myös koko 1. puoliajan loppupuolisko mentiin vieraiden selvässä hallinnassa ja vain Timi Heikkisen hyvät torjunnat estivät PeKa:n lisäosumien syntymisen. Tauolle mentiinkin tilanteessa 0-2.

MP/2 tuli toiselle puoliajalle huomattavasti pirteämmällä otteella ja saikin omaa peliään hieman paremmin käyntiin kuin avauspuolikkaalla. 51 minuutin pelin jälkeen Ossi Torniaisen vapaapotku 25 metristä painui vain aavistuksen maalin oikean yläkulman ohi. Tosin heti perään myös PeKa:n kolmas maali oli lähellä, kun Juho Raivela pääsi nokikkain Timi Heikkisen kanssa, mutta sijoitus meni hieman maalin ohi.

Vajaan tunnin pelin jälkeen Aapo Kurki joutui omalla rangaistusalueella vaikeuksiin ja oli pakotettu kaatamaan PeKa-hyökkääjän. Ottelun tuominnut Ayhan Dag vei pallon rangaistuspilkulle ja näytti Aapo Kurjelle keltaista korttia. Koska Kurkea oli varoitettu keltaisella kortilla jo aiemminkin ottelussa, poisttettiin hänet kentältä punaisen kortin saattelemana.

Rangaistuspotkua asettui ampumaan vierasjoukkueesta Leo Pesonen, mutta Timi Heikkinen venyi kerrassaan mahtavaan torjuntaan aivan maalin oikean tolpan tuntumasta. Hetkeä myöhemmin Heikkinen oli taas mies paikallaan torjuen kauempaa lähteneen PeKa-laukauksen kulmapotkuksi. 71. minuutilla ylärima pelasti MP/2:n lisätakaiskuilta, kun Constantine Edlundin kova ja kierteinen laukaus kimposi siitä takaisin kentälle.

PeKa vyörytti jatkossakin tilanteita kotijoukkueen päätyyn ja MP/2:n vaarallisimmat tilanteet syntyivät edelleen Ossi Torniaisen erikoistilanteiden seurauksena. Lisäosumista ottelussa ei kuitenkaan päästy enää nauttimaan ja ottelu päättyi vieraiden voittoon lukemin 0-2 (0-2).

MP/2:n päävalmentaja Antti Kuismala myönsi vastustajan paremmuuden. ”Ei meiltä tänään mikään nappionnistuminen”, tuumaili Antti Kuismala pelin jälkeen. ”Emme päässeet maalipaikoille muutamaa erikoistilannetta lukuunottamatta ja kun vastustaja oli tänään hyvä, niin tämä oli lopputuloksena”, jatkoi Kuismala.

MP/2:n kausi jatkuu ensi keskiviikkona 8.5. Jalkapallohallissa pelattavalla Suomen Cupin 4. kierroksen ottelulla. Vastustajana klo 18:30 alkavassa ottelussa on MP:n edustusjoukkue ja liput otteluun maksavat 10/5 €. Tervetuloa!