RAPORTTI: Pallo-Kissat selvästi parempi derbyssä


MP ja MiPK esittelyssä ennen derbyä (Kuva: Pietu´s Photo).

16.8.2018 MP - MiPK 1 - 3(0-3)

Maalit:
14. Rafael 0-1
30. Ville Kirvesoja 0-2
39. Tommi Ekmark 0-3
90+1. Michael Nzekwe (Lucas dos Santos) 1-3

MP:n kokoonpano:
Scott Angevine, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Mikko Hiltunen (57. varoitus), Michael Nzekwe, Miika Oinonen, Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Lucas dos Santos (90+3. varoitus), Janne Kuhmonen, Shane McFaul

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Eero Karjalainen, Ozeias Graciano, Joonas Kimari, Markus Brusila, Olli Kilpeläinen, Niila Forsell

Vaihdot:
62. Janne Kuhmonen <-> Markus Brusila
71. Iiro Äijö <-> Olli Kilpeläinen
76. Tomi Janhunen <-> Joonas Kimari

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Janne Kuhmonen
MiPK: Rafael

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Urskissa yli 2500 katsojan edessä pelattiin kauden toinen Mikkelin derby, kun MP kohtasi Pallo-Kissat. Vierailija Kissat oli parempi ja halukkaampi joukkue torstai-illan koitoksessa ja punainen leiri vei sarjapisteet 1-3(0-3) -lukemin.

Ottelu alkoi tunnustellen ja peli oli hermostunutta. Vierailijat olivat huomattavasti aktiivisempia sekä halukkaampia ja punaiset tulivat kaksinkamppailuihin voimalla. Vajaa vartti oli pelattuna, kun Pallo-Kissat teki ottelun avausmaalin. Viime peleissä hyvään vireeseen päässyt Rafael sai pallon harhasyötön jälkeen ja kokenut maalitykki sijoitti pallon varmasti ohi Scott Angevinen. MP yritti päästä peliin mukaan, mutta syötöt olivat heikkoja ja pallottomien pelaajien liike puuttui. Vieraat sen sijaan iskivät maaleja hyvällä prosentilla vielä ennen taukoa, kun ensin Ville Kirvesoja laukoi pelaajaruuhkan takaa pallon tarkasti etukulmaan Isaac Kannahin vapaapotkun siirrosta ja Tommi Ekmark ohjasi pallon niin ikään vapaapotkusta ja peli oli jo 0-3, kun Urskin pelikello kävi 39. peliminuuttia. Tatu Österlund Pallo-Kissojen maalilla hoiti MP:n harvat paikat torjuen Miikka Oinosen puskun nyrkkeilemällä sekä Lucas dos Santosin laukauksen kulmapotkuksi. Tauon viettoon mentiin tylyissä 0-3 -lukemissa.

Toiselle puoliajalle MP muutti ryhmitystään huomattavasti hyökkäävämpään suuntaan, mutta mitään kovin ihmeellistä kotijoukkueena pelannut MP ei saanut aikaan. Janne Kuhmosella oli loistava mahdollisuus aloittaa takaa-ajo toisen puoliajan alussa, mutta Österlund torjui tämän yrityksen. Lisäksi Lucas dos Santos laukoi kertaalleen tolppaan. Vieraiden ei enää kolmen maalin turvallisessa johdossa tarvinnut esittää mitään ihmeitä, vaan he puolustivat hyvin joukkueena ja yrittivät hyökätä nopeasti vastaan pallon riistojen jälkeen. MP ei saanut missään vaiheessa kiriä käyntiin ja kavennusosumakin syntyi vasta lisäajalla, kun Michael Nzekwe puski Lucas dos Santosin kulmapotkusta loppulukemiksi 1-3. Näin Pallo-Kissat veivät ansaitusti kaupungin herruuden 1-3 -lukemin.

Päävalmentaja Janne Wilkman ihmetteli omiensa vaisua pelaamista.

- Tänään Pallo-Kissat oli yhtenäisempi joukkue ja me olimme ryhmä yksittäisiä pelaajia kentällä. Valitettavasti tällainen päivä sattui tähän päivään ja ottelu oli hyvän samanlainen kuin tappiopelimme PEPO:a vastaan.

- Olimme kaikilla osa-alueilla hampaattomia ja meiltä puuttui täysin ajatus. Meiltä puuttui kaikki, mitä jalkapallopelistä voi vaan puuttua.

- Tämä on nyt käytävä läpi joukkueen kanssa. Meidän pitää olla valmiita tekemään huomattavasti enemmän töitä, sillä tällaisella esityksellä ei sarjapisteitä paljoa tule.

Pietu´s Photon kuvia ottelusta löytyy täältä, Länsi-Savon kuvagalleria täältä sekä vieraiden näkemys ottelusta täältä. Yleisradiokin kunnioitti läsnäolollaan ottelutapahtumaan ja teki derbystä hienon raportin.

MP jatkaa otteluitaan viikon päästä lauantaina, kun joukkue matkaa Laajasaloon LPS:n vieraaksi.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 59 – 41
Laukaukset 19/5 – 16/5
Kulmapotkut 6 – 6
Rikkeet 11 – 6
Varoitukset 2 – 0
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 536/450 (84%) – 347/259 (75%)
Haastot 141/69 (49%) – 141/72 (51%)
Ilmakamppailut 31/16 (52%) – 31/15 (48%)
Ohitukset 27/18 (67%) – 19/12 (63%)
Taklaukset 26/14 (54%) – 33/15 (45%)

Kooste: MP-MiPK 1-3(0-3)