RAPORTTI: Pallo-Kissat kaatui selvästi


Peliä käytiin huomattavasti enemmän Pallo-Kissojen kenttäpäädyssä.

4.6.2020 MiPK – MP 0 – 3(0-3)

Maalit:
13. Leevi Leinonen (Aatu Manninen) 0-1
28. Irfan Sadik (Yassin Daoussi) 0-2
35. Leinonen (Joonas Nissinen) 0-3

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Irfan Sadik, Aatu Manninen, Matti Kohonen, Jonathan Dunyin, Joonas Nissinen, Leevi Leinonen, Yassin Daoussi, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Iiro Äijö, Firmino, Jiri Haikonen, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen, Veeti Seppänen, Topi Keskinen, Olli Kilpeläinen, Arttu Loukiainen, Niila Forsell

Vaihdot:
46. Aatu Manninen <-> Niila Forsell
46. Reetu Räsänen <-> Iiro Äijö
46. Leevi Leinonen <-> Jiri Haikonen (86. varoitus)
46. Sammy Ndjock <-> Jonne Uronen
61. Antti-Ville Räisänen <-> Olli Kilpeläinen
61. Irfan Sadik <-> Eero Ylönen
61. Yassin Daoussi <-> Santeri Karjalainen
61. Joonas Nissinen <-> Firmino
76. Matti Kohonen <-> Veeti Seppänen
76. Jonathan Dunyin <-> Topi Keskinen
76. Vincent Bikana <-> Arttu Loukiainen

Otteluraportti:
Pitkän tauon jälkeen tänään taas pelattiin, kun ajankohtaan nähden loistavassa kunnossa olevalla Urskin nurmella harjoituspelissä vastaan asettui rakas paikallisvastustaja Pallo-Kissat. Sateisessa säässä pelattu ottelu oli aika yksipuolinen näytös, kun MP vei ja Kissat vikisi. Maalinteossa MP onnistui kolmesti ja jatkaa kaupungin herrana kohti tosipelejä 0-3(0-3) -lukemin päättyneen derbyn jälkeen.

Alusta asti ottelun kulku oli selvä: MP yritti pelata ja painoi päälle, kun taas kotijoukkueena tänään ollut Pallo-Kissat puolusti ja yritti pitkillä palloilla saada hetkiä hengähtää. Pelin painopiste oli selvästi kirkon päädyssä, mihin MP hyökkäsi. Kissojen puolustus oli hätää kärsimässä, kun MP hyökkäsi monipuolisesti. Molemmat MP:n laiturit Leevi Leinonen ja Joonas Nissinen juoksuttivat vartioitaan ja järjestivät lukuisia tilanteita Johan Pihjalamäen vartioimalla Pallo-Kissojen maalille. 13. peliminuutilla Joonas Nissinen riisti pallon hienosti vasemmalla laidalla ja pelasi pallon Aatu Manniselle. Mannisen syöttö tavoitti Leevi Leinosen täydessä vauhdissa oikeassa laidassa ja loistavalla ensimmäiselle koskeuksellaan Leinonen jätti puolustajan katsomaan kantapäitään. Leinonen sijoitti kovassa vauhdissa pallon varmasti verkkoon ohi vastaan tulleen Pihjalamäen, 0-1. Heti avausmaalin jälkeen MP:llä oli mahdollisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon, mutta Nissisen yrityksen jälkeen peliä jatkettiin kulmapotkulla. Kissoilla oli muutama puolittainen tilanne, mutta nämä ensmmäisen puoliajan MP:n maalilla pelannut Sammy Ndjock ja MP:n alakerta hoitivat varmasti. MP:llä oli lukuisia paikkoja lisätä johtoaan, mutta Pihlajamäki Kissojen maalilla oli mies paikallaan ja useamman kerran myös punaiset puolustajat ehtivät peittämään laukauksia. 28. peliminuutilla nähtiin tuttu kuvio jo kauden aikaisemmista peleistä: Yassin Daoussi keskitti ja Irfan Sadik viimeisteli varmasti, 0-2. Reilu viisi minuuttia myöhemmin peli oli jo 0-3, kun Joonas Nissinen teki esityön ja Leevi Leinonen laukoi illan toisen maalinsa. MP ei nostanut jalkaa kaasultaan, vaan paine Kissojen päädyssä jatkui. Juuri ennen taukoa pallo oli taas Kissojen verkossa, mutta tämän Irfan Sadikin osuman erotuomari Aihan Dag jostain syystä hylkäsi. Tauon viettoon mentiin MP:n selvässä ja ansaitussa kolmen maalin johdossa.

Toisella puoliajalla MP teki lukuisia pelaajavaihtoja, kaikkiaan yksitoista, eli kaikki pukeneet pelaajat pääsivät tänään pelaamaan vähintään vartiksi. Vaihdot vähän sotkivat peliä, mutta siitä huolimatta paremmasta joukkueesta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Tauolta kentälle tullut Jiri Haikonen jakoi nappikeskityksiä ja Irfan Sadik hätyytteli useamman kerran Johan Pihlajamäkeän vartioimaan maalia. Myös Niila Forsellilla, Jonathan Dunyinillä, Santeri Karjalaisella, Olli Kilpeläisellä sekä Iiro Äijöllä oli omat paikkansa lisätä MP:n johtoa. Pallo-Kissojen edes puolittaiset maalipaikat loistivat poissaolollaan, mutta muutaman kerran MP:n alakerralle sattui helppoja virheitä ja punaiset pääsivät yrittämään avausosuman tekoa. Toisen puoliajan MP:n maalilla pelannut Jonne Uronen hoiti kuitenkin nämä vähät tilanteet varmasti. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Samuli Kaasalainen rynnisti vasemmalta ja hankki rankkarin. Jonne Uronen torjui kuitenkin tänään ottelussa ja somessa aktiivisena toimivan Kaasalaisen rankkarin ja piti maalinsa puhtaana. Näin kosteissa olosuhteissa pelattu derby päättyi MP:n selvään 0-3 -voittoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa pelamiseen.

– Alusta asti peli oli meillä hallussa ja tekeminen oli yllättävän hyvää näin pitkän tauon jälkeen. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli todella hyvää peliä meiltä. Pelissä näkyi monia hienoja kombinaatioita ja useita harjoituksissa läpikäytyjä asioita, mutta kehitettävääkin vielä on.

– Toivoin, että pelissä näkyy selvä tasoero joukkueiden kesken ja kyllähän me olimme tänään huomattavasti parempi joukkue.

– Tänään teimme paljon vaihtoja ja tietysti niillä oli vaikutusta peliimme, mutta se täytyy sanoa, etä kaikki pelaajamme esiintyivät tänään edukseen ja täyttivät ruutunsa.

– Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja kohti puolentoista viikon päästä pelattavaa Suomen Cupin neljännesvälierää.

Pallo-Kissojen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran MP vetää pelipaidat päälle juhannusviikon tiistaina (16.6. klo 20 Urskissa), kun Suomen Cupin neljännesvälierässä vastaan asettuu Veikkausliigassa pelaava FC Haka.