Timi Heikkinen, Arvi Liljaniemi, Noah Levis, Ajack Deng, Jesse Jäppinen, Kasper Viramäki, Jesse Kilpeläinen, Veikko Karttunen

87. Joel Laitinen <-> Jesse Jäppinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP pelasi Ykkösliigacupin alkulohkon viimeisen ottelun, kun joukkue matkasi Järvenpäähän JäPS:n vieraaksi. Varsinkin ensimmäinen jakso oli MP:ltä aikamoista hakemista, mutta toisella jaksolla peli kulki ajoittain ihan mukavastikin. MP:n pelit Ykkösliigacupissa päättyivät alkulohkoon, sillä JäPS voitti 4-1(2-0) -lukemin.

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja varsinkin Justus Holopainen ja Herkko Kuosa aiheuttivat ongelmia MP:n alakerralle. Ottelun avausmaali nähtiin 9. peliminuutilla, kun MP puolusti huonosti ja Veka Ketosen hienon keskityksen jälkeen Wataru Oguchi pääsi takatolpalta siirtämään pallon helposti maaliin, 1-0. Alkurynnistyksen jälkeen peli hiukan tasoittui ja vieraatkin loivat muutaman maalipaikan puolikkaan. Benjamin Dahlström laukoi niukasti ohi ja Veeti Määttä puski yli. Määtän puskun jälkeen vastahyökkäyksestä pallo olikin sitten MP-maalissa. Sebastian Kamara laukoi MP-puolustuksen jaloista tarkasti etukulmaan ja peli oli 2-0 pelikellon käydessä 31. minuuttia. Viimeisellä vitosella molemmissa päädyissä nähtiin vielä lähellä piti -tilanne, kun Justus Holopainen laukoi vapaapotkun tolppaan ja Benjamin Dahlström ei onnistunut noin 30 metristä saamaan palloa tyhjään JäPS-maaliin. Tauon viettoon mentiin kahden maalin kotijohdossa.

Toinen jakso oli vierailta parempaa tekemistä, mutta kunnon maalipaikoille pääsy oli haastavaa. MP pelasi useamman minuutin kahden miehen vajaalla, kun Iiro Äijön ja Landry Koffin päät kolahtivat yhteen JäPSn maalin edessä ja molemmat saivat haavat naamaan. Kumpikin saatiin parsittua kasaan ja he jatkoivat huollon jälkeen peliä. Toisen jakson ensimmäinen kunnon maalitilanne oli vierailla 72. peliminuutilla, kun Benjamin Dahlström teki vasemmalla laidalla hienon esityön ja Jesse Kilpeläinen laukoi niukasti yli maalin. 79. peliminuutilla erikoistilanteen jälkeen pallo pyöri kotijoukkueen maalin edessä ja osui järvenpääläisiä käteen. Tilanteesta seuranneen rankkarin näytillä ollut hyökkääjä Landry Koffi ampui varmasti verkkoon, 2-1. Kovin kauaa MP ei saanut nauttia kavennusosumasta, sillä ensin Tino Palmasto puski hienosti kulmasta pallon verkkoon, vaikka Aleksi Honka-Hallila sai kättänsä väliin ja hetki myöhemmin Irfan Sadik käytti MP-alakerran lahjan hyväkseen ja laukoi pallon tyhjään maaliin, 4-1. Loppuhetkillä MP:llä oli vielä pari paikkaa kavennusmaaliin, mutta Janne Laiho torjui Benjamin Dahlströmin yrityksen ja Jesse Jäppisen vapaapotku osui tolppaan. Näin ottelu päättyi JäPS:n selvään 4-1-voittoon ja järvenpääläisten Ykkösliigacupin pelit voivat vielä jatkua riippuen huomisesta JIPPO-PK-35 -pelistä. MP saa nyt keskittyä harjoitteluun ennen kuin Ykkösliiga starttaa, sillä MP jäi B-lohkon jumboksi kolmella pisteellä ja maalierolla 5-12.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli, että vastustaja pääsi taas helposti maalipaikkoihin.

– Meidän pitää kyllä parantaa ja terävöittää puolustuspelaamistamme. Vastustaja pääsi taas tänään aivan liian helposti maalipaikoille ja sai halpoja maaleja.

– Olemme laskeneet liikaa samankaltaisia maaleja ja meidän pitää nyt löytää ratkaisut oman maalin suojeluun.

– Kun toisella jaksolla muutimme kolmen topparin linjaan, niin pallollinen pelimme sujui huomattavasti paremmin. Nyt on kyllä mietinnän paikka, että miten jatkossa pelaamme.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Kristiina Mattilan kuvia täältä.

Seuraava MP:n virallinen ottelu on sitten viiden viikon päästä, kun Ykkösliiga alkaa Kotkassa KTP:n vieraana. MP pelaa vielä neljä harjoitusottelua ennen sarjan alkua. Seuraava harjoituspeli on viikon päästä lauantaina, kun Mikkeliin saapuu Ykkösessä pelaava FC Vaajakoski.