RAPORTTI: MP:lle tappio päätöskierroksella


MP ja Gnistan kohtasivat päätöskierroksella Mustapekka Areenalla Oulunkylässä.

29.9.2018 Gnistan – MP 4 – 2(3-1)

Maalit:
6. Aleksander Akbar 1-0
13. Akbar 2-0
20. Michael Nzekwe (Lucas dos Santos) 2-1
25. Naoyuki Yamazaki 3-1
69. dos Santos (Janne Kuhmonen) 3-2
90+2. Aleksi Ristola rp. 4-2

MP:n kokoonpano:
Scott Angevine, Vincent Bikana (37. varoitus), Iiro Äijö (90+2. varoitus), Elliot Simmons, Michael Nzekwe, Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Onuray Köse (90+3. varoitus), Lucas dos Santos (42. varoitus), Janne Kuhmonen, Olli Kilpeläinen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Eero Karjalainen, Ozeias Graciano, Joonas Kimari, Markus Brusila, Shane McFaul

Vaihdot:
58. Olli Kilpeläinen <-> Joonas Kimari
67. Michael Nzekwe <-> Shane McFaul
76. Elliot Simmons <-> Markus Brusila

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP matkasi päätöskierroksella Oulunkylään, missä Mustapekka Areenalla vastaan asettui Gnistan. Viimeisin puristus puuttui molempien otteista, mutta siitä huolimatta vähälukuiselle yleisölle tarjoiltiin hienoja maaleja. Ottelu päättyi Gnistanin 4-2(3-1) -voittoon ja MP:n kausi päättyi tappioon.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja MP sai kolmannella minuutilla vapaapotkun hyvältä paikalta. Aatu Hakala Gnistanin maalilla torjui kuitenkin Lucas dos Santosin vapaapotkun. Muutama minuutti myöhemmin kotijoukkue sai vastaavasta paikasta vapaapotkun ja tällä kertaa nähtiin ottelun avausmaali. Taitava Aleksander Akbar laukoi vaparin hienosti sivuverkkoon ja kotijoukkueen johtoon, 1-0. Muutama minuutti myöhemmin sama mies oli jälleen asialla, kun kotijoukkueelle tuomittiin rankkari. Scott Angevine torjui Akbarin rankkarin, mutta Akbar oli ensimmäisenä paluupallossa ja peli oli jo 2-0. MP sai kavennusosuman 20. peliminuutilla, kun Michael Nzekwe iski hienon hyökkäyksen päätteeksi vieraiden avausmaalin maalin edustalta. MP:n ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä viitisen minuuttia myöhemmin Gnistanin japanilainen keskikenttäpelaaja Naoyuki Yamazaki laukoi hienolla kaukolaukauksella kotijoukkueen taas kahden maalin johtoon. Näiden neljän maalin jälkeen peli vähän rauhoittui ja kumpikaan joukkue ei saanut luotua todellisia maalipaikkoja ennen taukoa.

Toiselle puoliajalle MP tuli pirteästi ja peli oli vieraiden hallussa, mutta kunnon maalipaikoille MP ei kuitenkaan meinannut päästä. Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa MP hyökkäsi vasemmalta ja Lucas dos Santos sai pallon, joka kohta olikin Gnistanin maalissa. Taitava brassi laukoi noin parista kymmenestä metristä pallon vastustamattomasti maaliin ja MP oli maalin päässä, 3-2. Vieraat saivat lisää virtaa toisesta maalista ja peli olikin täysin vieraiden hallinnassa. MP:llä oli lukuisia loistopaikkoja tasoittaa peli, mutta Hakalan torjunnat ja heikko viimeistely estivät lisäosumat. Lopussa Gnistan sai nopean vastahyökkäyksen jälkeen helpohkon rankkarin, josta Aleksi Ristola teki loppunumeroiksi 4-2.

Päävalmentaja Janne Wilkman harmitteli alun takaiskuja.

– Alussa ei löydetty oikein keinoja Gnistanin liukkaan Aleksander Akbarin pysäyttämiseen. Gnistan vieraili kolmesti meidän päässä ja joka kerralla kolahti.

– Toisella jaksolla tultiin maalin päähän ja näytti siltä, että tasoitusmaali ei ole kuin ajan kysymys. Maalipaikkoja oli vaikka millä mitalla, mutta tänään ei vaan uponnut ja kaverin neljäs maali lopussa oli sitten vaan kosmetiikkaa.

– Voittamisen kannalta on hankalaa on, jos kaverille antaa pari eteen.

– Nyt lähdetään pienelle huilille ja marraskuun toisella viikolla aloitetaan valmistautuminen ensi kauteen.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Lopulta MP sijoittui todella tasaisessa Kakkosen A-lohkossa seitsemänneksi. Sijoitusta lähdetään sitten parantamaan tulevalle kaudella, joka on myös samalla seuran 90 -vuotisjuhlakausi.