RAPORTTI: MP:lle hallinnasta huolimatta niukka tappio


MP ja PEPO pelasivat vauhdikkaan ottelun Urpolassa.

30.3.2019 MP – PEPO 0 – 1(0-1)

Maali:
24. Eetu Suoraniemi 0-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö, Lucas dos Santos (89. varoitus), Filipe Mello (76. varoitus), Denis Lima de Assis, Tomi Janhunen, Veeti Seppänen, Joonas Nissinen, Janne Kuhmonen (73. varoitus), Antti-Ville Räisänen, Olli Kilpeläinen (50. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Matti Kohonen, Samuli Kaasalainen, Juuso Tarvainen, Niila Forsell

Vaihdot:
46. Veeti Seppänen <-> Matti Kohonen
46. Antti-Ville Räisänen <-> Niila Forsell
71. Denis Lima de Assis <-> Juuso Tarvainen
83. Joonas Nissinen <-> Samuli Kaasalainen

Otteluraportti:
MP kohtasi Urpolan tuulisissa olosuhteissa harjoitusottelun merkeissä samassa Kakkosen A-lohkossa pelaavan PEPO:n. Ottelu oli vauhdikas ja kotijoukkue oli selvästi niskan päällä, mutta siitä huolimatta lappeenrantalaiset voittivat ottelun niukasti 0-1(0-1).

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja painopiste oli selvästi PEPO:n kenttäpuoliskolla. Ensimmäisen kymmenminuuttiseen Lucas dos Santosilla oli parikin mainiota laukaisupaikkaa, mutta tällä kertaa brassin laukaukset olivat heikkoja. Myös Denis ja Joonas Nissinen olivat puolittaisissa paikoissa, mutta maaliin palloa ei saatu ja pari kertaa kotijoukkueen kaukolaukaukset päätyivät kentän päädyssä olevalle tenniskentälle. Vaikka vieraille oli takanaan todella kova myötätuuli, he hyökkäsivät harvakseltaan. 24. peliminuutilla nähtiin PEPO:n oikean laidan nopean hyökkäyksen jälkeen ottelun avausmaali. Jens Harju syötti pallon päädystä takaviistoon reilusti rangaistusalueen ulkopuolelle ja Eetu Suoraniemi laukoi suoraan syötöstä pallon vastustamattomasti sivuverkkoon, 0-1. MP:n maalilla Sammy Ndjockilla oli vaikeuksia nähdä laukausta, kun omia ja vieraita oli pallon edessä. Vierailla oli muutama puolittainen paikka, mutta nämä kamerunilaismaalivahti hoiti varmasti. MP:llä oli pari vapaapotkua hyviltä paikoilta, mutta dos Santos laukoi niukasti ohi ja Deniksen löysän laukauksen Craig Hill torjui helposti. Tauon viettoon mentiin vieraiden maalin johdossa.

Toinen puoliaika jatkui MP:n komennossa, mutta pallonhallinnasta huolimatta kunnon maalipaikkoja ei meinattu pystyä luomaan. Puoliajalla vieraiden maaliin vaihdettu Miko Sederholm oli kuitenkin työllistetty, toisin kuin Sammy Ndjock MP:n maalilla. Vieraiden ainoan puolittaisen maalipaikan toisella puoliajalla aiheutti nopea Markus Koistinen, mutta tämän yrityksen Ndjock hoiti puolustuksen avulla. Denis väläytteli muutaman kerran osaamistaan ja tasoitusosuma oli lähellä. Janne Kuhmonen oli myös todella aktiivinen ja aiheutti vaikeuksia lappeenrantalaisten alakerralle. Vieraat puolustivat uhrautuvasti ja pitivät MP:n poissa parhailta maalipaikoilta. Viimeisen reilun vartin aikana kentältä ei tapahtumia puuttunut. Ottelun erotuomari järjesti valtaisan korttisirkuksen, mutta tästä huolimatta peli karkasi hänen käsistään ja nähtiin useampia torikokouksia. Kotijoukkueella oli myös muutama loistomahdollisuus tasoittaa peli. Vaihdosta tullut Samuli Kaasalainen kaadettiin läpiajoon rynniessään rangaistusalueella, mutta jostain syystä peli jatkui maalipotkulla rangaistuspotkun sijaan. Lisäksi Lucas dos Santos laukoi parista kymmenestä metristä ylärimaan ja muutaman kerran vieraiden alakerta blokkasi maalin edessä MP:n laukaukset. Lopulta kovan taistelun jälkeen peli päättyi vieraiden 0-1 -voittolukemiin, vaikka kotijoukkue oli huomattavasti hallitsevampi osapuoli, mutta jalkapallo on edelleen maalintekopeli ja tässä vieraat olivat tänään parempia.

Päävalmentaja Janne Wilkman löysi todella paljon hyvää omiensa esityksestä tappiosta huolimatta.

– Perinteinen PEPO -ottelu, jossa oli taistelua ja tunnetta. Päällimmäisenä tunteena jäi, että olisimme tänään kyllä ansainneet enemmän kuin, mitä saimme. Olen erittäin tyytyväinen siihen, mitä näin tänään pelikentällä. Etenkin toinen jakso oli meiltä todella vahva.

– Emme kuitenkaan pystyneet hyödyntämään painetta maalien muodossa.

– Kaikki kentällä olleet ansaitsevat tänään kiitokset, mutta jos joku pitää nostaa esille, niin nuori Olli Kilpeläinen pelasi vahvan ottelun vieraalla pelipaikalla topparina ja myös Lucas dos Santos oli tänään vaikea pideltävä vastustajalle.  Oli myös todella mukava nähdä Matti Kohosen paluu pelikentille polvivamman jälkeen.

Seuraavan kerran MP pelaa harjoitusottelun viikon päästä lauantaina, kun joukkue matkaa Myllykoskelle Ykkösessä pelaavan MYPA:n vieraaksi.