RAPORTTI: MP voittoon hienoilla maaleilla


MP ja PK-35 aloittivat Talissa Ykkösliigacupin ottelut.

3.2.2024 Ykkösliigacup: PK-35-MP 1 - 3(1-1)
Maalit:
9. Daniel Rantanen 1-0
27. Niila Forsell (Badreddine Bushara) 1-1
51. Benjamin Dahlström (Forsell) 1-2
62. Bushara (Dahlström) 1-3

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Niila Forsell, Rasmus Lehtonen, Badreddine Bushara, Benjamin Dahlström, Joel Laitinen, Ville Kurki, Jesse Kilpeläinen, Kasper Viramäki, Joona Kuismala, Veeti Määttä

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Arvi Liljaniemi, Jan Heinonen, Ajack Deng, Veikko Karttunen, Eero Ylönen

Vaihdot:
46. Ville Kurki <-> Eero Ylönen
61. Rasmus Lehtonen <-> Jan Heinonen
61. Veeti Määttä <-> Ajack Deng
74. Badreddine Bushara <-> Veikko Karttunen
82. Niila Forsell <-> Arvi Liljaniemi

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP aloitti tänään kauden 2024 kilpailulliset ottelut, kun Ykkösliigacupin B-lohkon ensimmäisen kierroksen ottelussa vastaan asettui PK-35. Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin hienoja maaleja ja Ykkösliigacupin pisteet matkasivat Mikkeliin 1-3(1-1) -lukemin.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja MP oli ensimmäisen kympin aika telineissä. 5. peliminuutilla Daniel Rantanen laukoi kovaa takatolppaan, muutama minuutti myöhemmin sama mies käytti MP:n alakerran nukahduksen hyväkseen ja sijoitti pallon tarkasti ohi Aleksi Honka-Hallilan takanurkkaan, 1-0. Tämä takaisku herätti myös vieraat pelaamaan ja seuraavassa hyökkäyksessä MP loi loistavan maalipaikan. Jesse Kilpeläisen puolen vaihdon jälkeen Niila Forsell tiputti pallon Ville Kurjelle, joka laukoi kuitenkin reilusti yli. PK-35 piti kyllä enemmän palloa, mutta mitään kovin vaarallista he eivät saaneet aikaan, kun MP puolusti tiivisti ja pallo pyöri suurimmaksi osaksi MP:n muodon ulkopuolella. 27. peliminuutilla vieraat tulivat tasoihin, kun Rasmus Lehtonen pysäytti kotijoukkueen hyökkäykseen lähdön ja Badreddine Bushara pelasi pallon Niila Forsell. Forsell laukoi vastapalloon rangaistusalueen ulkopuolelta vastustamattomasti takanurkkaan todellisen eurogoalin, 1-1. Hetki myöhemmin sama kaksikko rakensi taas maalipaikan, mutta Bushara laukoi niukasti ohi maalin. Kotijoukkue yritti kaukolaukauksilla maalintekoa, mutta MP blokkasi hyvin tilanteita ja maalille asti tulleet laukaukset Honka-Hallila torjui. Tauon viettoon mentiin 1-1 -tasalukemissa.

Toiselle jaksolle vieraat tulivat hyvällä sykkeellä ja hyökkäyspelaaminen oli monipuolista. Reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen nähtiin taas todella komea maali, kun Benjamin Dahlström sai pallon Niila Forsellilta. Dahlström otti yhden kosketuksen ja laukoi noin 20 metristä oikealla jalallaan tarkasti takanurkkaan ja tälläkin kertaa Joni Niemi kotijoukkueen maalilla oli vailla mahdollisuuksia, 1-2. Vieraat olivat ehkä vähän niskan päällä, mutta oli pihlajamäkeläisilläkin omat hetkensä. Vieraiden kolmas maali näki päivän valon 62. peliminuutilla ja sen synty oli hyvin lähellä kahta edellistäkin maalia. Tällä kertaa testillä ollut Ilveksen sopimuspelaaja Badreddine Bushara harhautteli, kuljetti ja laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta ja pallo meni maata pitkin takanurkkaan, 1-3. Tämä kolmas maali vie kotijoukkueelta suurinta intoa pelaamisesta ja pelin tempo rauhoittui. Viimeisellä kympillä PK-35 sai luotua muutaman puolikkaan maalipaikan varsinkin erikoistilanteista, mutta pääsääntöisesti nämä yritykset menivät ohi tai yli MP-maalin. Vieraiden vaihtopelaajat rakensivat myös muutaman hyvän sommitelman, mutta maaliin asti palloa ei enää tänään saatu. Lopulta kolmen lisäaikaminuutin jälkeen Talissa soi erotuomari Peiman Simanin loppuvihellys ja ottelu päättyi 1-3- -vierasvoittoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli aika lailla tyytyväinen omiensa pelaamiseen.

- Ihan alkua lukuun ottamatta pelasimme tänään hyvän ja tasapainoisen pelin.

- Pallollinen peli oli sitä mitä haettiin ja uskalsimme lähteä alhaalta pelaamalla etenemään. Alussa puolustuksessa puuttui puhetta ja kaveri iski avausmaalin. Sen jälkeen saatiin rivit järjestykseen ja peli rullasi.

- Koko joukkue ansaitsee kiitokset esityksestä ja maalit olivat kyllä todella hyviä laukauksia rangaistusalueen ulkopuolelta.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Ykkösliigacupin ottelut MP:n osalta jatkuvat kahden viikon päästä lauantaina, jolloin kahdella tasapelillä Ykkösliigacupin aloittanut KTP ja Santeri Stenius saapuvat vierailulle Mikkeliin.