RAPORTTI: MP voitti selvästi FCV:n


#9 Juuso Liukkonen puskee #18 Janne Kuhmosen kulmapotkusta lukemiksi 6-0.

16.3.2019 MP – FCV 7 – 1(4-0)

Maalit:
3. Filipe Mello (Joonas Nissinen) 1-0
7. Juuso Liukkonen (Jiri Haikonen) 2-0
17. Janne Kuhmonen (Lucas dos Santos) 3-0
26. Nissinen (dos Santos) 4-0
75. Liukkonen (Haikonen) 5-0
82. Liukkonen (Kuhmonen) 6-0
85. Santtu Laaksonen 6-1
89. Kuhmonen (Liukkonen) 7-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Filipe Mello, Juuso Liukkonen, Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen, Janne Kuhmonen, Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Reetu Räsänen, Denis Lima de Assis, Samuli Kaasalainen, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
46. Joonas Nissinen <-> Samuli Kaasalainen

Otteluraportti:
MP pelasi kuukauden tauon jälkeen harjoitusottelun, kun Kakkosen C-lohkossa pelaava FCV saapui Urpolaan vieraaksi. Ottelu pelattiin loistavissa olosuhteissa ja oli aikamoista kotijoukkueen näytöstä. MP voitti vaajakoskelaiset peräti 7-1(4-0).

MP aloitti ottelun pirteästi ja jo kolmannella peliminuutilla nähtiin ottelun avausosuma. Kotijoukkue hyökkäsi vasemmalta laidalta ja Filipe Mello liukui Joonas Nissisen syötön ohi Ville Viljalan, 1-0. Muutama minuutti myöhemmin MP iski taas ja tällä kertaa oikealta, kun Jiri Haikonen syötti pallon maalille ja Juuso Liukkonen ohjasi hienosti etutolpalta lukemiksi 2-0. Vierailijat olivat täysin puolustuskannalla ja MP hallitsi kenttätapahtumia isännän ottein. Pallo liikkui kivasti mieheltä toiselle ja pallottomien pelaajien liike oli hyvällä tasolla. Lucas dos Santos järjesti seuraavat MP:n osumat. Ensin Tomi Janhunen ja dos Santos pelasivat upeasti vasemmalla laidalla ja Janne Kuhmosella oli helppo työ toisesta aallosta laukoa pallo verkkoon, 3-0. Ennen puolen tunnin täyttymistä lukemat olivat jo 4-0, kun miehekkäästi pelannut Niila Forsell antoi keskialueelta nopean vapaapotkun ja dos Santos vapautti Joonas Nissisen maalintekoon, 4-0. MP oli todella tehokas maalipaikoissaan ensimmäisellä puoliajalla ja montaa muuta maalipaikkaa MP ei pystynytkään luomaan, vaikka pallonhallinta oli selvästi kotijoukkueella. Niila Forsellin kaukolaukauksen Viljala torjui ylärimaan. Sammy Ndjock MP:n maalilla sai olla todella rauhassa ja ensimmäisen kerran hän joutui torjuntatöihin pari minuuttia ennen taukoa. Tauon viettoon mentiin 4-0 -lukemissa.

Toiselle puoliajalle MP:n terävin esitys jäi pukukoppiin ja peli tasoittui huomattavasti. MP:n pallottomien pelaajien liike ei ollut yhtä pirteää kuin ensimmäisellä puoliajalla ja tämä vaikeutti huomattavasti pelaamista. Vieraatkin saivat peliään parempaan kuosiin, mutta mitään kovinkaan vaarallista vaajakoskelaiset eivät saaneet luotua Ndjockin vartioimalle maalille. Puoliajalla vaajakoskelaisten maalille vaihdettu Olavi Hetemäki oli kuitenkin huomattavasti työllistetympi kuin Ndjock. Kovasti peliä ohjannut Hetemäki torjui hienosti Niila Forsellin ja Vincent Bikanan kaukolaukaukset. Lopulta viimeisellä vartilla nähtiin myös maaleja. Juuso Liukkonen iski toisessa peräkkäisessä harjoitusottelussa hattutempun, kun tällä viikolla vuoden sopimuksen MP:n kanssa tehnyt Liukkonen oli terävänä kulmapotkuissa. Ensin lyhyen kulmapotkun jälkeen Jiri Haikonen puski Niila Forsellin keskityksen maalin eteen, missä Liukkonen teki saksipotkulla MP:n viidennen maalin. Seuraavan Janne Kuhmosen tarjoileman kulman Liukkonen puski etualueelta takanurkkaan, 6-0. Vieraat käyttivät MP:n alakerran nukahduksen hyödyksi viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Santtu Laaksonen nousi päätyrajaa pitkin oikealta laidalta ja laukoi etukulmasta pallon verkkoon, 6-1. MP kuittasi tämän osuman juuri ennen täyttä aikaa, kun Vincent Bikana lähetti Liukkosen oikeasta laidasta vauhtiin ja vieraiden puolustuksen kompuroinnin jälkeen hattutempun tehnyt Liukkonen pelasi Janne Kuhmoselle avopaikan, josta Kuhmonen viimeisteli toisella maalillaan loppulukemiksi 7-1.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen omiensa esitykseen, ainoastaan toisen jakson alku jätti toivomisen varaa.

– Tänään saatiin peliin todella vahva alku. Hyökkäsimme hyvin ja monipuolisesti sekä viimeistelimme ensimmäisellä puoliajalla hyvällä prosentilla.

– Toisen jakson alussa meillä oli vähän käynnistymisvaikeuksia, mutta onneksi saimme pidettyä pelin kontrollissamme.

– Tänään meillä oli todella paljon onnistujia. Iiro Äijö pelasi vahvan pelin topparina, samoin kuin Filipe Mello ja Niila Forsell keskikentällä. Lisäksi Juuso Liukkonen oli taas tänään tehokas ja viimeisteli hyvin.

MP jatkaa harjoitusotteluitaan viikon päästä lauantaina, kun joukkue matkaa tänään Suomen Cupista Ilvekselle 0-2 -lukemin tippuneen KTP:n vieraaksi Kotkaan. Silloin MP:llä on vastassa ihan eri kaliberin joukkue kuin tänään ollut Keski-Suomen ykkösjoukkue.