Jonne Uronen, Vincent Bikana, Mikko Hiltunen, Elliot Simmons, Michael Nzekwe, Miika Oinonen, Tomi Janhunen, Matti Kohonen, Onuray Köse (33. varoitus), Janne Kuhmonen, Shane McFaul

79. Matti Kohonen <-> Iiro Äijö

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP matkasi Laajasaloon, missä Hertta Areenan muovilla vastaan asettui Kolmoseen palaava LPS. Ottelun paremmasta joukkueesta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä ja MP takoi tylyt 2-7(0-4) -lukemat tulostaululle.

Ottelu alkoi vieraiden hallinnassa ja oli vain ajan kysymys, milloin ottelun avausmaali nähtäisiin. Vartin kohdalla kokenut Miikka Oinonen avasi maalihanat, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Oino jatkoi pallon maaliin. Jonne Uronen MP:n maalilla joutui muutaman kerran torjuntatöihin ja varsinkin Samuli Laitilan vapaapotkun torjunta oli tärkeä, sillä peli olisi ollut siinä vaiheessa tasan. Ennen puolta tuntia Oinosella oli kuitenkin jo hattutemppu kasassa ja peli oli aikalailla taputeltu. Ensin Oino riisti pallon kotijoukkueen alakerralta ja siirsi pallon tyhjään maaliin ja heti perään Oino nousi omiin korkeuksiin ja puski Onuray Kösen vapaapotkusta lukemiksi 0-3. MP:llä oli lukuisia paikkoja kasvattaa maalilukemia, mutta ainoastaan Michael Nzekwe onnistui ennen taukoa maalinteossa ja tauon viettoon mentiin näissä 0-4 -lukemissa.

Toisen puoliajan alku oli MP:ltä hiukan velttoa pelaamista ja kotijoukkue onnistuikin rikkomaan kuparisen 59. peliminuutilla, kun Aleksi Räisänen iski kavennusosuman. Takaiskun jälkeen MP ryhdistyi ja peli oli yhtä maalia. Vincent Bikana iski Janne Kuhmosen kulmapotkusta lukemiksi 1-5 ja Miikka Oinonen oli Michael Nzekwe tolpasta kimmonneessa pallossa ensimmäisenä tehden illan neljännen maalinsa, 1-6. Kalle Pajuportti kotijoukkueen maalilla oli kovassa rumputulessa ja nuori maalivahti teki minkä pystyi, kun sinipaitainen vierailija rynni koko rintamalta kohti kotijoukkueen maalia. Olli Kilpeläinen teki lukemiksi tolpan kautta 1-7 83. peliminuutilla ja tämänkin jälkeen vierailla oli useampi paikka lisäosumille, mutta maalinteossa onnistui enää LPS. Aivan ottelun viime sekunneilla MP:n puolustuksen ajatukset olivat jo kotimatkalla, minkä kotijoukkueen maalitykki Topi Rihtniemi käytti paikan hyväkseen ja iski loppulukemiksi 2-7.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen hyökkäyspeliin sekä paluusta voittokantaan.

– Tänään meidän hyökkäyspelaamisemme oli hyvää ja oli tärkeää, että saimme maalin suhteellisen alkuun. Avausmaali avasi peliämme ja saimme siitä lisää virtaa.

– Valmistauduttiin hyvin tähän otteluun ja olimme heti alusta asti mukana pelissä, sillä halusimme tänään palata voittojen tielle vaisumman paikallispelin jälkeen.

– Toisella puoliajalla alakerralla sattui harmittavasti pari nukahdusta ja kaveri iski helpot maalit. Olisihan se ollut paljon mukavampi voittaa 0-7 kuin 2-7.

– Tästä ottelusta oli kuitenkin tärkeintä saada voitto ja ilme oli täysin erilainen kuin edellisessä ottelussa. Tämä ilme pitää pystyä pitämään loppukauden ajan!

MP jatkaa otteluitaan viikon päästä sunnuntaina, kun FC Viikingit saapuu vieraaksi Urskiin. Kyseinen ottelu on perinteinen lasten peli, jossa jo tunti ennen pelin alkua eli klo 17.30 alkaen MP, otteluisäntä LähiTapiola sekä muut kumppanit järjestävät lapsille kaikenlaista tekemistä.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 47 – 53