RAPORTTI: MP tappiolla hiihtoloman viettoon


MP ja JIPPO väänsivät Ykkösliigacupin pisteistä. (Kuva: Jukka Laitinen)

24.2.2024 Ykkösliigacup: MP-JIPPO 0 - 2(0-2)
Maalit:
11. Yoshiaki Kikuchi rp. 0-1
18. Aake Yletyinen 0-2

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Arvi Liljaniemi, Jan Heinonen (87. varoitus), Niila Forsell, Ajack Deng, Rasmus Lehtonen, Jesse Jäppinen (11. varoitus), Joel Laitinen, Kasper Viramäki, Veeti Määttä

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Noah Levis, Benjamin Dahlström, Jesse Kilpeläinen

Vaihdot:
46. Arvi Liljaniemi <-> Benjamin Dahlström
46. Jesse Jäppinen <-> Iiro Äijö
74. Rasmus Lehtonen <-> Noah Levis
84. Veeti Määttä <-> Jesse Kilpeläinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Jalkapallohallissa MP pelasi Ykkösliigacupin kolmannen alkulohko-ottelun, kun vastaan asettui sarjanousija JIPPO Joensuusta. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue teki lukuisia virheitä ja vieraat rokottivat armotta näistä. Ykkösliigacupin pisteet matkasivat Joensuuhun ensimmäisen jakson maaleilla 0-2(0-2).

MP joutui alkulämmittelyssä suorittamaan yhden pelaajavaihdon, kun Joona Kuismalalla oli tuntemuksia jalassaan ja hänet korvasi Jesse Jäppinen. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, sillä ensimmäisellä minuutilla vierailtiin molemmilla maaleilla. Ensin vieraat hätyyttelivät Aleksi Honka-Hallilan vartioimaa MP-maalia, ja sen jälkeen kotijoukkue hyökkäsi nopeasti. Ajack Deng pelasi Niila Forsellin hyvään laukaisupaikkaan, mutta Pyry Piirainen vieraiden maalilla sai kätensä väliin ja esti avausmaalin synnyn. Alussa peli kulki aika tasaisesti ja peli aaltoili päästä päähän. Vieraiden Aake Yletyinen pelattiin hyvää maalipaikkaan, mutta hänen yrityksensä osui sivurautoihin. Forsell pääsi toistamiseen maalipaikkaan, mutta vieraiden puolustus sai blokattua laukausta ja Piirainen koppasi lopulta pallon. Hiljalleen kotijoukkue alkoi järjestellä vieraille maalipaikkoja ja nämä paikat JIPPO myös käytti hyväkseen. Ensin pallo vietiin 11 metriin rangaistuspotkupisteelle, kun huonon kosketuksen jälkeen Jesse Jäppinen kaatoi karkaamassa olleen Aake Yletyisen. Yoshiaki Kikuchi laukoi rankkarin vuoren varmasti oikeaan nurkkaan Honka-Hallilan aavistaessa toiseen nurkkaan, 0-1. Heti perään Jäppinen pääsi hyvään laukaisupaikkaan, mutta hänen vetonsa meni ohi maali, kuten muutama minuuttia myöhemmin Ajack Dengin yrityskin. Reilu viisi minuuttia avausmaalista MP:n huono syöttö avasi vieraille hyvän hyökkäysmahdollisuuden ja he pelasivatkin Yletyisen vauhtiin. Hän sijoitti pallon varmasti ohi vastassa olleen Honka-Hallilan, 0-2. Nämä takaiskut sekoittivat MP:n peliä ja terävästi pelanneet vieraat olivat kuskin paikalla. Vierailta maalintekoa pääsivät yrittämään Yusei Ohashi ja Junnosuke Watanabe, mutta Honka-Hallila torjui nämä yritykset varmasti. Niklas Haataja sai pallon verkkoon yhden Honka-Hallilan torjunnan jälkeen, mutta tilanteesta tuomittiin paitsio. Vieraat pääsivät toista kertaa kokeilemaan rankkarista maalintekoa, kun Arvi Liljaniemi kaatuessaan kaatoi myös Ohashin, mutta Honka-Hallila torjui hienosti vasemman tolpan viereen suuntautuneen Oskar Pihjalan laukauksen. Tauon viettoon mentiin vieraiden kahden maalin johdossa.

#1 Aleksi Honka-Hallilla on juuri torjunut Oskar Pihlajan rankkarin. (Kuva: Jukka Laitinen)

Tauolla kotijoukkue suoritti pari pelaajavaihtoa ja kopissa terävöitettiin puolustuspelaamista. Aivan toisen jakson alku näytti siltä, että mikään ei ole muuttunut, kun vieraat saivat pallon verkkoon, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi ja heti perään Nuutti Tykkyläinen laukoi terävästi, mutta Honka-Hallila teki hyvän jalkatorjunnan. Näiden tilanteiden jälkeen MP sai puolustuksessa rivit kuntoon ja vieraat pidettiin poissa maalipaikoista. Jos puolustus toimi, niin hyökkäyspelaaminen jätti todellakin toivomisen varaa, sillä mitään vaarallista toisella neljävitosella kotijoukkue ei saanut aikaan JIPPO-maalille. Kuten viikko sitten, niin tänäänkin MP-pelaaja joutui vierailuille Eloisan päivystykseen, kun vastustajan takaraivo osui Veeti Määttää silmäkulmaan ja silmä muurautui umpeen. Vierailla oli varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla vielä paikka lisätä johtoaan, mutta Honka-Hallila torjui varmasti Janne Partasen etunurkkaan suuntautuneen laukauksen. Muutaman lisäaikaminuutin jälkeen Jalkapallohallissa soi Joona Kontisen päätösvihellys ja MP koki toisen peräkkäisen Ykkösliigacuptappion.

Tänään peliä normaalista poiketen tarkkailijan roolista seurannut päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli, että vastustajalle tarjottiin lukuisia maalipaikkoja.

- Alku oli ihan hyvä ja luotiin muutama maalipaikkakin. Tehtiin kyllä maalinteko tänään helpoksi kaverille ja noiden maalien lisäksi heillä oli useampi paikka ensimmäisellä jaksolla.

- Toiselle jaksolle peli kyllä tasoittui ja emme tehneet enää virheitä puolustussuuntaan, mutta emme kyllä pystyneet luomaan maalipaikkojakaan.

- Tässä on raskas jakso alla ja nyt joukkue pääsee ansaitusti huilaamaan. Reilun viikon päästä sitten jatketaan taas yhdessä uudella innolla kohti vajaan parin kuukauden päästä alkavaa Ykkösliigaa!

Laitisen Jukan kuvia pelistä löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

Ensi viikon MP viettää ansaittua hiihtolomaa yhteisharjoituksista ja sitten viikon 10 alussa palataan taas sorvin ääreen. Ykkösliigacupin alkulohko pelataan päätökseen lauantaina 9.3, jolloin MP matkustaa JäPS:n vieraaksi Järvenpäähän.