RAPORTTI: MP palasi voittojen tielle


#17 Lucas dos Santos tasoittaa ottelun 1-1 -lukemiin tarkalla sijoituksella takanurkkaan. (Kuva: Pietu´s Photo)

10.6.2018 MP - LPS 3 - 1(1-1)

Maalit:
16. Max Ronimus 0-1
26. Lucas dos Santos 1-1
55. Mikko Hiltunen (dos Santos) 2-1
85. dos Santos (Iiro Äijö) 3-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Mikko Hiltunen, Miikka Oinonen, Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Onuray Köse, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen, Olli Kilpeläinen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Eero Karjalainen, Ozeias Graciano, Elliot Simmons, Markus Brusila

Vaihdot:
64. Onuray Köse <-> Elliot Simmons (73. varoitus)
71. Olli Kilpeläinen <-> Markus Brusila

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Lucas dos Santos
LPS: Max Ronimus

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi kahdeksannen kierroksen ottelun sunnuntai-iltana aurinkoisessa Urskissa, kun vähän parantuneelle nurmelle vastaan asettui vielä ilman sarjapisteitä ollut LPS Helsingistä. MP yhdessä paikallisten K-kauppiaiden kanssa sai kansan hyvin liikkeelle ja Urskissa oli paikalla kauden tähän mennessä Kakkosen suurin yleisö, 2305 katsojaa. MP palasi voittojen tielle, kun laajasalolaiset kärsivät kauden kahdeksannen tappion 3-1(1-1) -lukemin.

Ottelu alkoi tunnustellen. MP kyllä piti enemmän palloa, mutta vieraat puolustivat hyvin joukkueena ja kotiläksyt oli ennakkoon tehty, sillä MP:n pelin avaaminen estettiin hyvin. Kotijoukkueen syöttöpeli oli kyllä aika heikkoa ja palloa liikuteltiin hitaasti, joten vieraiden oli aika helppoa pitää MP poissa maalipaikoilta. Muutaman erikoistilanteen jälkeen Niko Ruuthin vartioimalla vieraiden maalilla oli hässäkän poikasia, mutta palloa ei saatu vieraiden verkkoon. Lähimpänä maalintekoa oli Miikka Oinonen, jonka puskun Ruuth torjui hienosti. Ottelun 16. peliminuutilla vieraat siirtyivät ottelussa johtoon, kun Sammy Ndjock tuli MP:n maalilta epävarmasti vastaan. Max Rosimus käytti tilaisuuden hyödyksi ja nosti pallon varmasti tyhjään MP -maaliin, 0-1. Tämä takaisku herätteli kotijoukkuetta ja pelin hallinta oli entistä selvempää. Pirteästi ottelun pelannut Lucas dos Santos riisti pallon vieraiden alakerralta ja karkasi läpiajoon. Dos Santos sijoitti pallon varmasti takanurkkaan ohi vastaan tulleen Niko Ruuthin ja peli oli tasan, kun pelikello kävi 26. minuuttia. MP:llä oli muutama puolittainen paikka siirtyä ottelussa johtoon, mutta maalinteko oli totutun vaikeaa. Tauon viettoon mentiin näissä 1-1 -lukemissa.

Toiselle puoliajalle MP tuli päättäväisesti ja pelin kulku oli selvä; MP painoi päälle ja haki kovasti johto-osumaa ja vieraat olivat puolustuskannalla. 55. peliminuutilla MP siirtyi ansaitusti johtoon, kun hienon hyökkäyksen päätteeksi Lucas dos Santos pelasi Mikko Hiltuselle laukaisupaikan ja Hiltunen sijoitti pallon varmasti takanurkkaan, 2-1. Johtoasemassa MP jatkoi hallintaa ja haki ahnaasti lisäosumia. Ainoat vaaran paikat MP:lle aiheutui omista virheistä, sillä muuten LPS:n hyökkäyspeli oli vaisua. MP:llä oli lukuisia paikkoja lopettaa vieraiden uhittelu, mutta palloa ei taaskaan meinattu saada hyvistäkään paikoista verkkoon. Mahdollisuudet lisäosumiin oli mm. Lucas dos Santosilla, Janne Kuhmosella, Elliot Simmonsilla ja Markus Brusilalla, mutta vieraiden alakerta maalivahti Ruuthin johdolla pelasi uhrautuvasti ja esti nämä yritykset tuurilla ja taidolla. Viimeiset kymmenen minuuttia MP sai pelata miesylivoimalla, kun vieraiden Mikael Anttila yritti pari kertaa muutaman minuutin sisällä pysäyttää liukkaan Lucas dos Santosin väärin ottein ja joutui ennen aikaiseen suihkuun kahden varoituksen seurauksena. Ottelun viimeisin ja upein osuma nähtiin viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Iiro Äijö puski pallon Lucas dos Santosille, joka omalta kenttäpuoliskolta laukoi pallon vastustamattomasti maaliin ja loppulukemiksi 3-1. Näin MP palasi tappion ja tasapelin jälkeen taas voiton makuun.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tietenkin tyytyväinen voittoon, mutta harmitteli mustia hetkiä, joita sattuu vielä turhan usein omiensa pelaamisessa.

- Tehtiin kyllä taas peli itselle vaikeaksi. Päästettiin kaveri ihan ilmaiseksi johtoon, mutta onneksi saatiin tasoitus suhteellisen nopeasti. Pitää kuitenkin muistaa, että ei tässä sarjassa ole yhtään helppoa peliä ja sarjapisteiden eteen pitää tehdä kovasti töitä.

- Paikkoja oli taas huomattavasti isompiin lukemiin, mutta maalinteko oli edelleen meille vaikeaa. Hyvin jätkät kuitenkin tänään käänsivät pelin voitoksi.

- Lucas ratkaisi toisen jakson henkilökohtaisella panokselleen ottelun. Toinen onnistuja oli keskikentän kuningas Mikko Hiltunen.

Pietu´s Photon kuvia ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa nyt otteluitaan kahdella vieraspelillä. Ensin ensi lauantaina joukkue matkaa Helsinkiin Viikinkien vieraaksi ja Juhannusta ennen keskiviikkona vastassa on sarjan pirteästi aloittanut MYPA.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 52 – 48
Laukaukset 25/9 – 8/4
Kulmapotkut 4 – 1
Rikkeet 11 – 11
Varoitukset 1 – 3
Ulosajot 0 – 1
Syötöt 475/353 (74%) – 423/317 (75%)
Haastot 157/87 (55%) – 157/70 (45%)
Ilmakamppailut 39/24 (62%) – 39/15 (38%)
Ohitukset 28/14 (50%) – 26/11 (42%)
Taklaukset 35/24 (69%) – 41/27 (66%)

Kooste: MP-LPS 3-1(1-1)