RAPORTTI: MP oli askeleen tai kaksi KuPS:ia jäljessä


MP ja KuPS pelasivat vuoden ensimmäisen harjoitusottelunsa.

13.1.2024 harjoitusottelu: KuPS-MP 3 – 0(0-0)
Maalit:
46. Arttu Heinonen 1-0
58. Jonathan Muzinga 2-0
60. Heinonen 3-0

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jan Heinonen, Ajack Deng, Veeti Määttä, Benjamin Dahlström, Joel Laitinen, Eero Ylönen, Jonne Koistinen, Joona Kuismala, Veikko Karttunen, Juuso Höckert

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Arvi Liljaniemi, Olli Kilpeläinen, Noah Levis, Rasmus Lehtonen, Oliver Häyhänen, Ossi Torniainen, Jesse Kilpeläinen

Vaihdot:
60. Benjamin Dahlström <-> Arvi Liljaniemi
60. Juuso Höckert <-> Jesse Kilpeläinen
60. Ajack Deng <-> Noah Levis
60. Veikko Karttunen <-> Oliver Häyhänen
60. Joel Laitinen <-> Rasmus Lehtonen
60. Joona Kuismala <-> Olli Kilpeläinen
77. Veeti Määttä <-> Ossi Torniainen

Otteluraportti:
Vuoden ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin tänään Kuopiossa, missä vastaan tuli joukkue Suomen huipulta, KuPS. Kotijoukkue oli odotetun kova, mutta ensimmäisen nelivitosen vieraat pystyivät pitämään maalinsa vielä puhtaana, mutta toisella jaksolla KuPS onnistui maalinteossa kolmesti ja voitti ottelun 3-0(0-0).

Ottelun kulku oli alusta asti selvä, kotijoukkue hallitsi palloa ja MP oli puolustuskannalla. Kovasti testipitoinen MP:n joukkue kuitenkin puolusti hyvin ja piti KuPS:n poissa laadukkailta maalipaikoilta. Maalivahti Aleksi Honka-Hallila piti maalinsa puhtaana torjuen useamman viime kauden seurakaverin Otto Ruopin laukauksen. Lisäksi Arttu Heinonen ja Axel Widjeskog työllistivät Honka-Hallilaa, joka torjui kuitenkin kaikki kuopiolaisten yritykset ennen taukoa. Vieraat saivat useamman hyvän katkon keskialueella, mutta ratkaisusyötöt olivat tänään pääsääntöisesti heikkoja ja kunnon maalipaikoille pääsy oli näin hankalaa. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisen jakson alku ei ollut sellainen kuin MP tauolla päävalmentaja Juha Pasojan johdolla suunnitteli. KuPS tuli tauolta pirteänä ja ensimmäiseen varttiin pallo oli kolmesti MP-maalissa. Jo ensimmäisellä minuutilla Arttu Heinonen pääsi MP-alakerran avustuksella maalipaikkaan ja Honka-Hallila pääsi vielä torjumaan, mutta pallo meni torjunnan kautta maaliin. Peli jatkui kuopiolaisten hallinnassa ja he iskivät kahdesti pariin minuuttiin 58. ja 60. peliminuutilla. Ensin kulmapotkun jälkeen Jonathan Muzinga sai maalin edestä laittaa ylärimasta kimmonneen pallon maaliviivan yli ja hetkeä myöhemmin Heinonen sijoitti pallon noin 18 metristä tarkasti takanurkkaan. Tämän jälkeen pelissä alkoi todellinen vaihtoruletti ja MP teki peräti kuusi pelaajavaihtoa kerralla. Vaihdot hiukan sekoittivat peliä ja menikin tovi ennen kuin molemmat saivat pelinsä kuosiin. Kummallakin oli vielä omat paikkansa maalintekoon, mutta Honka-Hallila torjui useamman yrityksen ja muutaman kerran KuPS-pelaajien sihti oli vielä hakusessa. Vieraiden molemmat kunnon paikat syntyivät edustusjoukkuedebyytin tehneen oman kasvatin Oliver Häyhäsen toimesta. Ensin Häyhänen rynni hyvin vasemmalta karkuun, mutta laukaus osui vastaan tullutta Johannes Kreidliä rintaa. Häyhänen yritti rakentaa maalipaikan myös Eero Ylöselle, mutta Kreidl ehti juuri ennen Ylöstä palloon ja tilanne kuivui. Lopulta ottelussa ei enempää maaleja nähty ja KuPS voitti 3-0 -lukemin.

Päävalmentaja Juha Pasoja myönsi reilusti kotijoukkueen paremmuuden.

– Joukkueiden tasoero näkyi tänään selvästi kentällä.

– Ensimmäisellä jaksolla onnistuimme puolustussuuntaan paremmin ja vaikka peliä käytiin enemmän meidän päädyssämme, niin laadukkaisiin maalipaikkoihin KuPS ei vielä päässyt.

– Laskimme tänään kyllä helpohkoja maaleja ja teimme itse vastustajalle noita maalipaikkoja.

– Pääsääntöisesti testipelaajat onnistuivat ihan mukavasti ja varmasti useamman kanssa neuvotellaan sopimuksesta.

– Tappiosta huolimatta tämä oli hyvä startti vuodelle ja tästä on hyvä jatkaa työntekoa.

MP jatkaa viikon päästä lauantaina harjoitusotteluitaan, kun Mikkelissä vastaan tulee Kakkosessa pelaava Elo Kuopiosta.