RAPORTTI: MP nousi ansaittuun voittoon


#17 Lucas dos Santos on juuri tasoittanut pelin rankkarista. (Kuva: Pietu´s Photo)

22.7.2018 MP - JIPPO 3 - 1(0-1)

Maalit:
45+1. Miko Mäkirinne 0-1
54. Lucas dos Santos rp. 1-1
77. Jiri Haikonen (Janne Kuhmonen) 2-1
86. Miikka Oinonen (Tomi Janhunen) 3-1

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Mikko Hiltunen (90. varoitus), Michael Nzekwe (90+2. varoitus), Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Onuray Köse, Lucas dos Santos (90+4. varoitus), Janne Kuhmonen, Shane McFaul

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Ozeias Graciano, Elliot Simmons, Miikka Oinonen, Matti Kohonen, Markus Brusila, Olli Kilpeläinen

Vaihdot:
46. Shane McFaul <-> Elliot Simmons
78. Janne Kuhmonen <-> Olli Kilpeläinen
84. Onuray Köse <-> Miikka Oinonen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Lucas dos Santos
JIPPO: Miko Mäkirinne

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kakkosen A-lohkon ottelut jatkuivat pienen tauon jälkeen MP:n osalta helteisessä Urskissa, missä vastaan asettui JIPPO Joensuusta.  Vieraat olivat hallitsevampi osapuoli ennen taukoa, mutta toisella puoliajalla MP hallitsi peliä ja vei voiton ansaitusti 3-1(0-1) -lukemin.

Ottelun alku oli pientä hakemista parin viikon ottelutauon jälkeen ja varsinkin kotijoukkueella oli käynnistymisvaikeuksia. JIPPO oli hieman niskan päällä, mutta mitään kovin kummoisia maalipaikkoja vieraatkaan eivät saaneet luotua Jonne Urosen vartioimalle maalille. MP:llä oli muutama puolittainen maalipaikka, mutta terävyys puuttui maalipaikoissa. Jiri Haikosen tarjoiluun kukaan ei ehtinyt, Mikko Hiltusen kaukolaukaus meni niukasti ohi ja juuri ennen täyttä aikaa Janne Kuhmosella oli parikin paikkaa, mutta toinen yritys meni ohi ja toinen todella niukasti yli. Ottelu näytti jo menevän tauolle maalittomissa lukemissa, mutta kotijoukkueen puolustus teki useamman virheen peräkkäin ja vieraiden maalitykki Miko Mäkirinne pääsi läpiajoon ja vei vieraat varmasti 0-1 -johtoon ohi vastaan tulleen Urosen. Tauon viettoon mentiin näissä lukemissa.

MP joutui tauolla tekemään yhden pelaajavaihdon, kun ensi esiintymisen MP:n keskikentällä tehnyt Shane McFaulilla oli pieniä jalkavaivoja ja hänet vaihdettiin Elliot Simmonsiin. MP tuli toiselle jaksolle pirteästi ja JIPPO oli puolustuskannalla. Kovasti töitä MP:n hyökkäyksessä tehnyt Michael Nzekwe pääsi hyvään laukaisupaikkaan, mutta Jirko Sorsa torjui tämän pienestä kulmasta tulleen laukauksen kulmapotkuksi. Muutama minuutti ja sama mies oli taas asialla. Tällöin Aapi Helvelahti kaatoi Nzekwen ja erotuomari Peiman Simani tuomitsi tilanteesta rankkarin, jonka Lucas dos Santos laukoi varmasti maaliin ja peli oli tasan 1-1, kun pelikello näytti 54. peliminuuttia. Heti tämän tasoitusosuman jälkeen vieraat vaihtoivat kärkeen pelätyn maalitykin Irakli Sirliladzen, joka kuitenkin pysyi hyvin MP:n puolustuksen satimessa. Tasoitusosuman jälkeen MP sai lisää intoa peliinsä ja pelin hallinta oli selvästi isännillä. Tomi Janhusella oli oiva mahdollisuus siirtää MP johtoon, mutta laukaus meni niukasti takatolpan ohi. Noin vartti ennen täyttä aikaa MP sai lopulta palkinnon kovasta yrityksestä, kun Jiri Haikonen pääsi hyvään vauhtiin Janne Kuhmosen esityöstä ja kapteeni piti joensuulaisten puolustusta pilkkanaan ja teki lopulta näyttävän osuman vasurillaan Jirko Sorsan selän taakse, 2-1. Vieraat yrittivät kovasti tasoitusosumaa ja tämän seurauksena MP:llä oli useita maukkaita paikkoja ratkaista peli lopullisesti. Jirko Sorsa teki muutaman näyttävän torjunnan, mm. torjui Lucas dos Santosin kaukolaukauksen. 84. peliminuutilla MP vaihtoi Miikka Oinosen kärkeen Michael Nzekwen pariksi ja pari minuuttia myöhemmin Oino ratkaisi pelin lopullisesti, kun hän karkasi puolesta kentästä läpiajoon Tomi Janhusen hienon syötön jälkeen ja kokenut pelimies sijoitti kauden viidennellä maalillaan loppulukemiksi 3-1. Lisäajalla ottelun hienosti tuominneen Peiman Simani paketti kummallisesti levisi ja hän antoi kotiyleisön ihmetykseksi MP:lle peräti kolme varoitusta. Ottelu päättyi reilun kuuden lisäaikaminuutin jälkeen MP:n ansaittuun 3-1 -voittoon. Nin MP pääsi taas voittojen makuun kahden peräkkäisen tasapelin jälkeen ja lohkon kärki tasoittui entisestään, kun PEPO ja Gnistan hävisivät eilen.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli todella tyytyväinen omiensa toisen puoliajan esitykseen.

- Toisen jakson esitys oli meiltä hyvä. JIPPO tuli peliin vahvasti ja oli pirteämpi osapuoli alussa. Vieraat tekivät pahimpaan mahdolliseen hetkeen heidän johto-osumansa tilanteessa, jossa meidän virheet kertaantuivat ja yleensä tällaiset tilanteet päättyvät maaliin.

- Aikainen tasoitus helpotti meidän pelaamista ja toisella puoliajalla homma oli hyvin meidän kontrollissamme koko ajan.

- Koko joukkue taisteli tänään hienosti ja toiselle puoliajalle teimme hyvän tason noston. Michael Nzekwe oli vahva debyytissään. Hän hankki rangaistuspotkun, teki kovasti töitä ja oli muutenkin vaarallinen. Tänään kaikki vaihdosta tulleet piristivät meidän peliämme ja on hyvä, että penkiltä löytyy myös laatua.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä sekä Pietu´s Photon ottamia kuvia ottelusta täältä.

MP jatkaa otteluitaan jo torstaina, kun joukkue matkaan Lappeenrantaan, missä Kimpisellä vastaan asettuu sarjakärki ja 60-vuotistaan taivaltaan ottelussa juhliva PEPO.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 50 – 50
Laukaukset 25/9 – 10/5
Kulmapotkut 7 – 1
Rikkeet 13 – 16
Varoitukset 3 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 475/388 (82%) – 494/399 (81%)
Haastot 216/114 (53%) – 216/102 (47%)
Ilmakamppailut 52/24 (46%) – 52/28 (54%)
Ohitukset 50/35 (70%) – 28/17 (61%)
Taklaukset 32/15 (47%) – 58/23 (40%)

Kooste: MP-JIPPO 3-1(0-1)