RAPORTTI: MP ja KuPS tasapeliin


MP aloitti kauden 2020 harjoitusottelut Kuopiossa KuPS:n vieraana. (Kuva: Juha Leskinen)

21.12.2019 KuPS –  MP 2 – 2(1-0)

Maalit:
13. Eetu Rissanen 1-0
67. Irfan Sadik (Yassin Daoussi) 1-1
73. Eero Ylönen (Niila Forsell) 1-2
87. Oskari Jansson 2-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Mikko Pitkänen, Didis Lutumba-Pitah, Juuso Liukkonen, Aatu Manninen, Jiri Haikonen, Jonathan Dunyin, Veeti Seppänen (28. varoitus), Viktor Adebahr, Antti Voutilainen, Yassin Daoussi

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Elliot Simmons, Irfan Sadik, Eero Ylönen, Topi Keskinen, Leevi Leinonen, Antti-Ville Räisänen, Niila Forsell

Vaihdot:
46. Juuso Liukkonen <-> Irfan Sadik
46. Antti  Voutilainen <-> Eero Ylönen
46. Aatu Manninen <-> Elliot Simmons
63. Veeti Seppänen <-> Niila Forsell
72. Didis Lutumba-Pitah <-> Topi Keskinen
81. Jonathan Dunyin <-> Antti-Ville Räisänen
86. Sadik <-> Leevi Leinonen

Otteluraportti:
MP palasi tänään kauden 2020 ensimmäisen valmistavan harjoitusottelun, kun todella paljon testipelaajia sisältänyt joukkue kohtasi hallitsevan Suomen mestarin, KuPS:n, Lippumäen uutukaisessa hallissa. Peli oli kaksijakoinen; KuPS hallitsi ensimmäistä ja MP toista puoliaikaa. Ottelussa päädyttiin 2-2(1-0) -tasalukemiin, kun kotijoukkue tasoitti muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta hiljalleen nuorella joukkueella liikenteessä ollut kotijoukkue sai pientä otetta pelistä. Jonne Urosen vartioimalla MP -maalilla nähtiin muutama puolittainen paikka ennen kuin Eetu Rissanen käytti vieraiden puolustuksen virheen hyödykseen ja viimeisteli varmasti hienon kuvion päätteeksi takakulmaan, kun pelikello kävi 13. minuuttia. KuPS:n oikealla laidalla pelannut Usman Sale pelasi pirteästi, mutta maalintekoon asti hänen alustuksistaan ei tänään päästy. Kertaalleen Uronen poimi vapaapotkun alakulmasta ja Veeti Seppänen liukui pallon maalin edestä väljemmille vesille, mutta muuten kotijoukkueella ei kunnollisia maalipaikkoja ollut. Antti Vuotilainen laukoi puolustajan jalan kautta maalivahti Aleksi Honka-Hallilaa päin ja Aatu Mannisella oli juuri ennen taukoa parikin paikkaa tasoitusosumaan, mutta toisessa Aatu vielä syötti ja toisen Honka-Hallila torjui kulmapotkuksi. Tauon viettoon mentiin kuopiolaisten maalin johdossa.

Tauolla MP suoritti kolme pelaajavaihtoa ja pelaaminen oli heti alkuvihellyksen jälkeen huomattavasti pirteämpää kuin ensimmäisellä jaksolla. Pelin painopiste oli selvästi kotijoukkueen kenttäpäädyssä ja Honka-Hallila oli työllistetty KuPS:n maalilla. Ekaan kymppiin MP pääsi yrittämään maalintekoa useamman kerran, mutta KuPS -vahti torjui Veeti Seppäsen, Eero Ylösen sekä Jonathan Dunyinin yritykset. Lisäksi Irfan Sadik puski vapaapotkusta niukasti yli. Jonne Uronen MP:n maalilla sai rauhassa ihailla Lippumäen uutta hallia, kun sinipaitaiset pitivät pelin kaukana omasta maalistaan. Vielä ennen ansaittua tasoitusmaalia Niila Forsell yritti nostoa noin 25 metristä, mutta tämän Honka-Hallilla vielä koppasi ja Didis Lutumba-Pitahin laukauksen kotijoukkueen puolustus blokkasi. 67. peliminuutilla nähtiin tasoitusosuma, kun Yassin Daoussi keskitti ja Irfan Sadik puski omista korkeuksistaan pallon takanurkkaan, 1-1. MP sai tästä maalista lisää virtaa ja kuusi minuuttia myöhemmin pallo oli taas KuPS:n maalissa. Daoussi katkaisi KuPS:n maalipotkun ja Niila Forsell jatkoi päällään Eero Ylöselle, joka karkasi kuopiolaisten alakerralta ja sijoitti läpiajon päätteeksi pallon varmasti tolpan kauttaa maaliin, 1-2. Ylösellä oli paikka ratkaista peli toisella maalillaan, mutta tällä kertaa Honka-Hallilla sai käsiä väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. Kotijoukkue haki ahnaasti tasoitusta ja peli tasottui loppua kohti. Jonne Uronen torjui Bismark Boatengen vapaapotkun, mutta muutama minuutti ennen täyttä aikaa Uronen oli voimaton, kun Oskari Jansson laukoi voimalla etukulmaan ja peli oli harmittavasti tasan. Niila Forsell ja Eero Ylönen pääsivät vielä tasoitusmaalin jälkeen yrittää maalintekoa, mutta heidän yrityksensä menivät tällä kertaa ohi. Näin tässä taistelussa päädyttiin 2-2 -tasapeliin ja MP sai paljon infoa mukana olleista testipelaajista.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa pelaamiseen varsinkin toisella puoliajalla ja harmitteli lopun tasoitusta.

– Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä peli meiltä. Ensimmäinen jakso meni KuPS:n nimiin, mutta me taas olimme selvästi parempia toisella jaksolla. Loimme hyviä hyökkäyksiä ja olimme vaarallisia. Olihan se harmittavaa, että KuPS tasoitti lopussa, mutta ehkä tämä tasatulos oli ihan oikeutettu.

– Saimme tästä pelistä sen, mitä haimme eli paljon infoa testipelaajista. Suurin osa heistä pelasi todella pirteästi ja toivottavasti muutama heistä saadaan kiinnitettyä joukkueeseemme.

– Tästä on nyt hyvä jäädä muutaman viikon omatoimiselle jaksolle ja joulun viettoon. Loppiaisena palataan taas sorvin ääreen!

Kotijoukkueen raporttia ottelusta löytyy täältä ja Juha Leskisen otoksia täältä.

Tammikuussa MP kohtaa vieraissa harjoitusotteluiden merkeissä FC Lahden ja JJK:n ennen kuin 25. tammikuuta Suomen Cupin avauksessa vastaan asettuu Urpolassa MYPA.