RAPORTTI: MP ja Gnistan maalittomaan tasapeliin


#33 Sammy Ndjock torjui kaikki Gnistanin yritykset.

1.7.2018 MP - Gnistan 0 – 0

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Elliot Simmons,  Miikka Oinonen (86. varoitus), Tomi Janhunen (82. varoitus), Jiri Haikonen, Onuray Köse, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen (49. varoitus), Olli Kilpeläinen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Eero Karjalainen, Ozeias Graciano, Mikko Hiltunen, Markus Brusila

Vaihdot:
60. Olli Kilpeläinen <-> Markus Brusila
90. Miikka Oinonen <-> Ozeias Graciano

Ottelun parhaat pelaajat: (palkitaan otteluisäntä Osuuskauppa Suur-Savon tuotepalkinnoilla)
MP: Janne Kuhmonen
Gnistan: Teemu Pastila

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Onuray Köse
Gnistan: Aleksander Akbar

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP ja Gnistan päättivät kevätkierroksen ottelut aurinkoisessa, mutta todella tuulisessa säässä Urskin jo suhteellisen hyvään kuntoon päässeellä viheriöllä. Ottelu ei missään vaiheessa noussut miksikään klassikoksi, mutta taistelua kentällä oli täydet 90 minuuttia. Maalitilanteilla ottelussa ei juhlittu, vaan ottelu päättyi maalittomiin 0-0 -lukemiin, vaikka kyllä molemmilla joukkueilla oli muutama mahdollisuus maalintekoon.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molempien joukkueiden alku oli aikamoista tunnustelua. Joukkueet vuorotellen hallitsivat palloa, mutta tämä tapahtui syvällä omalla kenttäpuoliskolla ja kaukana maalipaikoilta. Ajoittain kumpikin sai luotua puolittaisia maalipaikkoja, mutta puolustukset olivat hereillä ja takaiskuilta vältyttiin. MP:n alakerta hoiti ennen taukoa vieraiden yritykset varmasti ja Sammy Ndjock sai olla varsin rauhassa maalillaan. Vieraiden nuori maalivahti Aatu Hakala joutui muutaman kerran tositoimiin. Iiro Äijö syötti hienosti Lucas dos Santosin vasemmasta laidasta vauhtiin, mutta Lucaksen laukaus hiukan epäonnistui ja avausmaali jäi näkemättä. Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä joku erotuomari olisi voinut tuomita MP:lle rangaistuspotkun, mutta Kari Vantola ei tätä tehnyt, kun Olli Kilpeläinen kaadettiin hyvässä maalipaikassa. Juuri ennen taukoa kotijoukkueella oli taas paikka siirtyä johtoon, mutta Miikka Oinosen laukaus meni suoraan päin Hakalaa. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisella puoliajalla MP ei oikein missään vaiheessa päässyt peliin kunnolla mukaan ja vieraat olivat niukasti niskan päällä. Gnistanilla oli muutama maukas maalipaikka, mutta Sammy Ndjock hoiti nämä harvat tilanteet ammattimiehen varmuudella. Aleksander Akbarin laukauksen Ndjock liimasi varmasti sekä sai käden väliin Oliver Antmanin avopaikasta tulleeseen laukaukseen. MP:n kunnon maalipaikat olivat vähissä, vaikka muutaman kerran oli todella hyvät aihiot, mutta näitä ei pystytty kunnolla hyödyntämään. Lähimpänä maalintekoa oli Miikka Oinonen, joka puski Markus Brusilan sivurajaheitosta, mutta pusku suuntautui kohti Hakalaa, joka sai käden väliin ja torjui pallon yli maalin. Lucas dos Santos karkasi kerran Kipinän alakerralta, mutta Lucas liukastui ja hyvältä näyttänyt tilanne kuivui kokoon. Lopulta kovasta taistelusta ja yrityksestä huolimatta ottelussa jäätiin ilman maalia ja sarjapisteet tasattiin.

Päävalmentaja Janne Wilkman ei ollut tyytyväinen tasapelipisteeseen, vaikka tappiokin olisi ollut mahdollinen.

- Ensimmäisen puoliajan jälkeen oltaisi voitu johtaa, mutta toisaalta taas toisen jakson jälkeen hävitäkin tämä tasainen taisto.

- Toisella puoliajalla meidän esitys jäi vaisuksi, mutta pitää katsoa peli nauhalta ja analysoida missä oli vika.

- Pelaamisemme oli jotenkin varovaista ja eihän tässä ottelussa maalipaikoilla juhlittu. Sammy Ndjock otti pari todella tärkeää torjuntaa ja Janne Kuhmonen jatkoi pirteitä otteitaan. Taistelun puutteesta ei kyllä voi joukkuetta syyttää!

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP pelaa vielä yhden ottelun ennen muutaman viikon taukoa, kun joukkue matkaa jo torstaina Keravalle, missä vastaan asettuu Pallokerho Keski-Uusimaa.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 41 – 59
Laukaukset 8/4 – 8/6
Kulmapotkut 3 – 4
Rikkeet 15 – 13
Varoitukset 3 – 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 400/303 (76%) – 566/473 (84%)
Haastot 105/43 (41%) – 105/62 (59%)
Ilmakamppailut 11/4 (36%) – 11/7 (64%)
Ohitukset 17/8 (47%) – 31/21 (68%)
Taklaukset 42/21 (50%) – 28/20 (71%)

Lumme Energia kooste: MP-Gnistan 0-0