RAPORTTI: MP haki Ykköscupin pisteet Pietarsaaresta


FF Jaro ja MP kävivät kvan taistelun Ykköscupin pisteistä Pietarsaaressa.

5.2.2022 Ykköscup: FF Jaro – MP 1 – 3(0-1)

Maalit:
45. Claes Nyman (Topi Keskinen) 0-1
47. Alex Ramsay rp. 1-1
49. Joslyn Luyeye-Lutumba (Jesse Kilpeläinen) 1-2
89. Arjan Goljahanpoor (Keskinen) 1-3

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen (87. varoitus), Samuli Hölttä (47. varoitus), Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Jesse Kilpeläinen, Juuso Tarvainen, Claes Nyman

Vaihtopelaajat:
Otto Huuhtanen, Arttu Loukiainen, Vaillance Nihorimbere, Peetu Kerminen, Arjan Goljahanpoor, Valdrin Azemi, Eero Ylönen

Vaihdot:
46. Juuso Tarvainen <-> Valdrin Azemi
46. Jarkko Heimonen <-> Vaillance Nihorimbere
68. Claes Nyman <-> Eero Ylönen
68. Jonathan Dunyin <-> Arjan Goljahanpoor
83. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Peetu Kerminen
90. Topi Keskinen <-> Arttu Loukiainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kausi 2022 pyörähti tänään toden teolla käyntiin, kun ensimmäinen virallinen ottelu pelattiin Pietarsaaressa, missä Ykköscupin pisteistä MP väänsi FF Jaron kanssa. Ottelu oli vauhdikas ja MP oli tehokkaampi maalipaikoissaan, näin Ykköscupin sarjapisteet matkasivat Mikkeliin 1-3(0-1) -lukemin.

MP aloitti ottelun pirteästi, kun testissä ollut ruotsalainen hyökkääjä Claes Nyman rynni heti ensimmäisellä minuutilla vasemmalta ja pelasi pallon keskelle, mutta pietarsaarelaispuolustus sai blokattua Joona Hiltusen laukauksen. Jaro pääsi paremmin peliin mukaan ja he saivatkin muutaman kulmapotkun, mutta näissä MP puolustus oli ensimmäisenä pallossa ja selvitti tilanteet. Kotijoukkue yritti ottelun avausmaalia laukomalla kauempaa, mutta Antonio Hottan laukaus meni yli ja Alex Ramsayn yrityksen Aleksi Honka-Hallilla koppasi varmasti. Vieraillakin oli muutama mahdollisuus maaliin, mutta Jaro-puolustus sai estettyä Samuli Hölttää ja hän ei saanut kunnon osumaa Joona Hiltusen vapaapotkuun. Topi Keskinen jatkoi siitä, mihin on aikaisemmissa otteluissa jäänyt ja hän aiheutti useamman vaaratilanteen Joas Snellmanin vartioimalle Jaro-maalille. Keskinen ja vasen puolustaja Jesse Kilpeläinen pelasivat useamman kerran hyvin yhteen ja kertaalleen Keskinen laukoi sivuverkkoon tolpan väärälle puolelle. Kotijoukkueen Joni Remesaholla oli myös muutama paikka, mutta hänen yrityksensä menivät tällä kertaa yli. Joona Hiltunen pääsi myös Claes Nymanin esityöstä laukomaan, mutta laukaus meni takatolpan ohi. Peli jatkui vauhdikkaana, mutta ottelu oli tyypillisiä kauden ensimmäisiä pelejä, joissa vauhtia oli enemmän kuin ajatusta. Aivan ensimmäisen jakson loppuhetkillä Jaro sai kulmapotkun, josta Frankline Okoye pääsi puskemaan. MP selvitti tilanteen ja Topi Keskinen riisti pallon syvällä omalla kenttäpuoliskolla. Sitten alkoi Topi-show, jossa hän kuljetti ja harhautteli pari kotijoukkueen pelaajaa ja lopulta pelasi pallon maalin eteen, mihin Nyman ja Joslyn Luyeye-Lutumba nousivat tukemaan nopeaa vastahyökkäystä. Nymanilla oli helppo työ siirtää pallo maaliin, 0-1. Maalin jälkeen pelattiin vielä hetki ennen Mikko Juusolan taukovihellystä.

Jos MP sai tärkeän avausmaalin hyvään paikkaan ennen taukoa, niin samaa voi sanoa myös kotijoukkueen tasoitusmaalista, joka tuli toisen jakson toisella peliminuutilla. Tauolla vierailta kentälle tullut Jim Myrevik ja Samuli Hölttä kävivät kovan väännön MP-maalilla, mutta Myrekvik pääsi laukomaan. Honka-Hallilla torjui tämän yrityksen, mutta erotuomari Juusola tuomitsi tilanteesta rankkarin ja antoi Höltälle varoituksen. Honka-Hallilla oli hyvin mukana Alex Ramsayn kovassa rankkarissa, mutta se upposi oikeaan alanurkkaan, 1-1. MP ei kuitenkaan masentunut tästä takaiskusta, vaan heti seuraavasa hyökkäyksestä vieraat siirtyivät taas johtoon. Heti aloituksen jälkeen Samuli Höltän vaihtoi puolta, Jesse Kilpeläinen kuljetti ja keskitti pallon maalille, missä yksi kentän lyhyimmistä pelaajista Joslyn Luyeye-Lutumba puski Jaro-puolustuksen keskeltä pallon verkkoon, 1-2. Tämän jälkeen mentiin hetki hur lum hei-peliä päästä päähän ja molemmilla oli omat hetkensä ja paikkansa. Sitten vieraille sattui musta kymmenminuuttinen, jossa Jaro hallitsi selvösti kenttätapahtumia ja MP ei meinannut millään saada omaa peliä kulkemaan, kun syötöt eivät löytäneet sinipaitoja. Lähimpänä maalintekoa kotijoukkueesta olivat Antonio Hotta, jonka kaukolaukaus osui ylärimaan sekä Joni Remesaho, joka pääsi maalin edestä ohjaamaan, mutta tämä ohjaus meni reilusti yli. Vierailta Jesse Kilpeläinen laukoi kaukaa niukasti yli ja Joas Snellman teki näyttävän jalkatorjunnan Topi Keskisen yritykseen. Loppua kohti peli taas tasoittui ja aivan loppuhetkillä MP varmisti voittonsa, kun Keskinen katkoi puolessa kentässä kotijoukkueen syötön, eteni vasemmalta ja pelasi avopaikan Arjan Goljahanpoorille, joka laukoi pallon voimalla verkkoon, 1-3. Tämän osuman jälkeen pelattiin vielä muutama minuutti loppuvihellystä odotellen.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli etenkin omiensa puolustuspelaamiseen tyytyväinen.

– Tänään oli puolustussuuntaan jämäkkä ja tiivis esitys. Vaikka jouduimmekin puolustamaan aika paljon ja valuimme alas, niin ei Jaro kamalasti saanut luotua kunnon maalipaikkoja.

– Toisella jaksolla meillä oli reilun kymmenen minuutin musta hetki, mutta siitä nousimme ilman takaiskuja takaisin peliin mukaan. Pallollinen tekeminen jätti kuitenkin parantamisen varaa.

– Harjoituksissa läpikäytyjä hommia nähtiin tänään kentällä ja se onkin näiden pelien parasta antia nähdä, miten harjoittelu toimii käytännössä oman sarjan joukkuetta vastaan. Saimme vastauksia siihen, mitä meidän pitää jatkossa harjoitella.

– Puolustussuuntaan topparit ja keskikentän keskusta toimi ja hyökkäyssuuntaan laidat olivat aktiivisia. Tästä on hyvä jatkaa!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa Ykköscupin otteluitaan viikon päästä lauantaina, kun joukkue matkaa SJK Akatemian vieraaksi Seinäjoelle.