RAPORTTI: MP haki voiton Jyväskylästä


JJK ja MP pelasivat harjoitusottelun Vehkahallissa.

19.1.2020 JJK – MP 1 – 4(1-2)

Maalit:
20. Joona Tapani 0-1
22. Irfan Sadik (Lyon Dantas Firmino) 0-2
31. Robin Saastamoinen 1-2
55. Firmino 1-3
90. Aatu Manninen (Tapani) 1-4

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Lyon Dantas Firmino, Irfan Sadik, Matti Kohonen, Joona Tapani, Veeti Seppänen, Joonas Nissinen, Olli Kilpeläinen, Juuso Tarvainen, Antti-Ville Räisänen, Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Walid Abdelali, Aatu Manninen, Santeri Karjalainen, Topi Keskinen, Leevi Leinonen,

Vaihdot:
46. Joonas Nissinen <-> Topi Keskinen
46. Niila Forsell <-> Aatu Manninen (75. varoitus)
62. Irfan Sadik <-> Leevi Leinonen
62. Antti-Ville Räisänen <-> Wadil Abdelali
81. Lyon Dantas Firmino <-> Santeri Karjalainen

Otteluraportti:
MP pelasi tänään Jyväskylässä viimeisen harjoitusottelun ennen ensi lauantaina alkavia Suomen Cupin pelejä. Harjoituspelissä vastaan asettui Kakkoseen noussut JJK. MP haki Jyväskylästä selvän 1-4(1-2) -voiton, mutta pelaaminen oli aika sekavaa.

Ottelu alkoi vieraiden painostuksella, mutta kotijoukkue puolusti hyvin joukkueena ja MP:llä oli vaikeuksia päästä kunnon maalipaikoille. MP pyrki prässäämään ylhäältä ja 20. peliminuutilla hyvän prässin jälkeen Joona Tapani pääsi hyvää laukaisupaikkaan ja laukoi hienosti takanurkkaan, 0-1. Pari minuuttia myöhemmin MP pelasi hienon hyökkäyksen oikeasta laidasta Veeti Seppäsen, Antti-Ville Räisäsen, Firminon ja Irfan Sadikin kautta. Lopulta Sadik laukoi pallontakanurkkaan ja peli oli jo 0-2. MP piti palloa huomattavasti enemmän, mutta JJK hyökkäsi muutaman kerran todella nopeasti vastaan ja 31. peliminuutilla tällaisesta hyökkäyksestä tuli kavennusmaali. JJK:n maalitykki Robin Saastamoinen karkasi paitsion rajamailta ja sijoitti pallon tarkasti tolpan juureen.  Näiden maalien jälkeen Jonne Uronen joutui kertaalleen torjumaan Ville Kirvesojan laukauksen ja MP:ltä maalintekoa pääsivät yrittämään Firmino ja Sadik. Firminon yritys meni sivuverkkoon ja Sadikin painavan laukauksen Roope Järvinen JJK:n maalilla torjui eteensä. Tauon viettoon mentiin 1-2 -lukemissa.

Toinen puoliaika jatkui vieraiden komennossa. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen vaihdosta kentälle tullut Aatu Manninen pääsi yrittämään maalintekoa, mutta tällä kertaa Järvinen torjui Mannisen yrityksen. Pelikellon käydessä 55. minuuttia MP teki jälleen näyttävän hyökkäyksen, mutta kotijoukkueen puolustus pääsi tähän väliin. Pallo kuitenkin kimposi brassilaituri Firminolle, joka laukoi vieraiden kolmannen maalin. Pelissä oli enemmän vauhtia kuin ajatusta ja peli aaltoili päästä päähän, mutta kunnon maalipaikkoja oli suhteellisen vähän. Jonne Uronen torjui kertaalleen Robin Saastamoisen yrityksen ja Roope Järvinen Matti Kohosen laukauksen. MP:n nuori Topi Keskinen pääsi muutaman kerran maalipaikkaan, mutta jyväskyläläisten alakerta hoiti nämä tilanteen taidolla ja tuurilla. Pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa MP hyökkäsi vielä kertaalleen vaarallisesti. Joona Tapani vapautti Aatu Mannisen, joka kiersi Järvisen ja laukoi etutolpan kautta takanurkkaan loppunumeroiksi 1-4.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tietenkin tyytyväinen voittoon, mutta harmitteli huolimatonta pelaamista.

– Varsinkin alakerrassa meille sattui tänään paljon huolimattomuusvirheitä ja yleisesti syöttöpelaamisessa oli paljon parannettavaa.

– Tulos oli kuitenkin hyvä ja jos peli voitetaan, niin kyllähän silloin pitää asioita tehdä myös oikein.

– Viikolla harjoituksissa harjoiteltiin prässäämistä ja se sujuikin ihan mukavasti, kun kaksi maalia saatiin aikaan prässin jälkeen.

– Meidän pitää saada peliimme lisää rauhallisuutta ja pallollisena tehdä parempia ratkaisuja. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa työntekoa kohti tosipelejä.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Ensi lauantaina alkaa kauden 2020 viralliset pelit, kun Ilkka Mäkelä johdattaa MYPA:n MP:n vieraaksi Urpolaan Suomen Cupin avaukseen.