RAPORTTI: MP haki pisteet Vuosaaresta


Maalintekijät #17 Lucas, #11 Tomi ja #18 Janne taistelun tauottua.

16.6.2018 FC Viikingit – MP  2 – 4 (1-1)

Maalit:
14. Joel Paatelainen 1-0
41. Lucas dos Santos (Janne Kuhmonen) 1-1
52. Kuhmonen (Jiri Haikonen) 1-2
68. dos Santos rp. 1-3
77. Tomi Janhunen (Kuhmonen) 1-4
89. Cheikh Toure 2-4

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Mikko Hiltunen, Miikka Oinonen (73. varoitus), Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Onuray Köse, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen, Olli Kilpeläinen (24. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Eero Karjalainen, Ozeias Graciano, Elliot Simmons, Markus Brusila

Vaihdot:
28. Mikko Hiltunen <-> Elliot Simmons
64. Iiro Äijö <-> Ozeias Graciano
74. Olli Kilpeläinen <-> Markus Brusila

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:

MP matkusti helteisenä lauantaina Vuosaareen, missä loistokuntoisella Heteniityn nurmella vastaan asettui aina hankala vastus, FC Viikingit. Vaisun avauspuoliajan jälkeen MP:n peli parani selvästi ja pisteet matkasivat ansaitusti Mikkeliin 2-4(1-1) -lukemiin.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta hiljalleen Viikingit otti otteen pelistä, kun vieraiden otteet olivat varovaisia. Avausmaali nähtiin 14. peliminuutilla, kun Sammy Ndjockin avaus oli heikko ja Joel Paatelainen pääsi tekemään helposti maalin Simon Thurlingin tarjoilusta. MP ei meinannut taas millään saada peliään käyntiin, mutta ei kotijoukkuekaan pystynyt luomaan todella vaarallisia tilanteita MP:n maalille ja nämä puolittaiset paikat MP:n alakerta hoiti varmasti. Mitä lähemmäksi mentiin puoliaikaa, sitä paremmin MP pääsi peliin mukaan. Viitisen minuuttia ennen taukoa MP tuli tasoihin, kun Janne Kuhmonen pelasi pallon keskelle Lucas dos Santosille, joka sai jalkansa vapaaksi ja laukoi ruuhkan takaa pallon verkkoon, 1-1 (video). Näissä tasalukemissa mentiin tauon viettoon.

Toiselle puoliajalle MP tuli päättäväisesti ja pelin painopiste oli selvästi Viikinkien kenttäpuoliskolla. Reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen nähtiin ottelun upein osuma, kun MP hyökkäsi nopeasti oikeasta laidasta ja Jiri Haikonen pelasi pallon maalille, missä Janne Kuhmonen laukoi vastustamattomasti takayläkulmaan ja MP ensi kerran johtoon (video). MP sai johto-osumasta lisävirtaa ja hyökkäykset soljuivat hienosti kohti Denys Pervovin vartioimaa Viikinkien maalia. MP:llä oli lukuisia puolittaisia maalipaikkoja, mutta Pervovin torjunnat ja terävyyden puute maalipaikoissa esti lisäosumat. Kun toista puoliaikaa oli pelattua reilu parikymmentä minuuttia kotijoukkueen alakerta kaatoi Miikka Oinosen rangaistusalueella ja erotuomari Juho Luukkanen tuomitsi tilanteesta rankkarin. Lucas dos Santos laukoi rankkarin vuoren varmasti verkkoon ja MP johti jo kahdella maalilla, 1-3. Kahden maalin johdossa MP:n hyvä ote vähän kirposi ja kotijoukkueellakin oli muutama mahdollisuus kaventaa numeroita, mutta iskun päähänsä saaneen Iiro Äijön tilalle tullut Ozeias Graciano pelasti muutaman tilanteen ja Sammy Ndjock hoiti loput paikat. 77. minuutilla MP löi lopullisen naulan Viikinkien arkkuun, kun Janne Kuhmonen pelasi Tomi Janhusen vauhtiin vasemmasta laidasta. Janhunen nousi maalille asti ja laukoi pallon tarkasti takanurkkaan tolpan juureen, 1-4 (video). Ottelun loppulukemat 2-4 syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun pallo kimposi selvästi paitsiossa olleen Cheikh Touren kautta MP:n maaliin. Näin MP haki tärkeät sarjapisteet vaikealta vastustajalta 2-4 -lukemin.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli todella tyytyväinen voittoon.

– Erittäin tärkeä voitto! Alku oli vähän tunnustelua molemmin puolin, mutta taas kerran kaveri pääsi vähän helposti niskan päälle.  Pääsääntöisesti pidettiin kaveri hyvin poissa maalipaikoilta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

– Ensimmäisen puoliajan loppu oli meiltä hyvää tekemistä ja tämä jatkui myös tauon jälkeen. Saimme johtomaalin hyvään paikkaan toisen puoliajan alkuun ja vasta 1-3 -tilanteessa Viikingit pääsivät paremmin peliin mukaan. Puolustimme vähän liian matalalla, kaveri sai tilaa ja pystyi luomaan painetta.

– Onuray Köse oli tänään vahva keskialueella ja teki valtavasti töitä. Lucas dos Santos ja Janne Kuhmonen olivat vaarallisia hyökkäyssuuntaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä sekä heidän päävalmentajansa Alexander Baranovin kommentit täältä.

MP jatkaa otteluitaan jo keskiviikkona, kun ennen pientä Juhannustaukoa vieraissa vastaan asettuu pirteästi sarjan aloittanut nousijajoukkue MYPA.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 55 – 45
Laukaukset 16/8 – 14/7
Kulmapotkut 2 – 2
Rikkeet 10 – 15
Varoitukset 2 – 2
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 547/435 (80%) – 400/293 (73%)
Haastot 154/78 (51%) – 154/76 (49%)
Ilmakamppailut 26/11 (42%) – 26/15 (58%)
Ohitukset 31/19 (61%) – 28/17 (61%)
Taklaukset 33/16 (48%) – 38/19 (50%)