RAPORTTI: MP haki pisteet Myllykoskelta


MYPA-MP -ottelun maalintekijät: #7 Mikko, #10 Oino, #17 Lucas ja #16 Onu.

20.6.2018 MYPA – MP  1 – 4 (0-1)

Maalit:
15. Mikko Hiltunen (Elliot Simmons) 0-1
58. Miikka Oinonen 0-2
76. Lucas dos Santos rp. 0-3
81. Onuray Köse (dos Santos) 0-4
89. Arttu Huovila 1-4

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Mikko Hiltunen (49. varoitus), Elliot Simmons,  Miikka Oinonen (72. varoitus), Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Onuray Köse, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Eero Karjalainen, Ozeias Graciano, Markus Brusila, Leevi Leinonen, Olli Kilpeläinen

Vaihdot:
66. Mikko Hiltunen <-> Markus Brusila
81. Miikka Oinonen <-> Olli Kilpeläinen (83. varoitus)

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP matkasi vielä ennen Juhannusta Myllykoskelle, missä viiden tappiottoman ottelun putkessa oleva MYPA oli vastassa. MP piti kotijoukkueen hyvin aisoissa ja haki tärkeät sarjapisteet selvin 1-4(0-1) -lukemin.

Ottelu lähti kerrankin MP:n hallinnassa ja varsinkin oikeassa laidassa pelannut kaksikko Jiri Haikonen-Elliot Simmons aiheutti jatkuvasti vaikeuksia MYPA:n alakerralle. Kun pelikello näytti 15. peliminuuttia, MP iski ottelun avausosuman. Mikko Hiltunen käynnisti keskikentältä hyökkäystä ja kiiruhti kohti MYPA:n maalia. Elliot SImmons pelasi pallon takaisin Hiltuselle, joka laukoi pallon vastustamattomasti 16 -rajan takaa yli nuoren MYPA -vahdin Matias Riikosen, 0-1 (video). Kotijoukkue piti palloa alakerrassa ja yritti ratkaisuja pitkillä palloilla. MP:n alakerta kuitenkin hoiti nämä tilanteet varmasti ja piti kotijoukkueen vaaralliset kärkimiehet kurissa. Ensimmäisellä puoliajalla ei kunnon maalipaikoilla juhlittu ja tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

Toinen puoliaika jatkui MP:n hallinnassa ja kotijoukkue oli täysin puolustuskannalla. Oli vain ajan kysymys, milloin MP iskee lisäosumia. 58. minuutilla Miikka Oinonen riisti pallon MYPA:n alakerralta ja laukoi kaukaa pallon vastustamattomasti verkkoon, 0-2 (video). MYPA pyristeli mukana minkä pystyi, mutta paremmasta ja aktiivisemmasta joukkueesta ei missään vaiheessa ollut epäilystä. Vartti ennen täyttä aikaa Janne Kuhmonen oli karkaamassa MYPA:n alakerralta, mutta hänet kaadettiin takaapäin ja ottelun todella heikosti tuominnut Oskari Tuomi vihelsi rangaistuspotkun, jonka Lucas dos Santos laukoi varmasti verkkoon, 0-3. Kolmen maalin johtoasemasta huolimatta MP jatkoi hallintaa ja 81. peliminuutilla pallo oli taas MYPA:n maalissa, kun Lucas dos Santos laukoi ensin tolppaan, Onuray Köse oli ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi voimalla maaliin, 0-4 (video). Tässä vaiheessa MP nosti jo vähän jalkaa kaasulta ja MYPA sai muutaman mahdollisuuden rikkoa kuparisen. Sammy Ndjock torjui yhden läpiajon, mutta 89. peliminuutilla Arttu Huovila pilasi Ndjockin nollapelin, kun laukaus puolustuksen jaloista yllätti ja meni verkkoon, 1-4. Lopulta ottelu päättyi näihin 1-4 -lukemiin paikalla hienosti kannustaneiden MP -fanien iloksi. MP otti näin kolmannen peräkkäisen voiton ja sarjan kärki lähestyy, kun taas MYPA:n tappioton putki tulipäätökseen.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli todella tyytyväinen omiensa esitykseen ja tietenkin voittoon, vaikka loppuhetkien takaisku vähän harmittikin.

– Saatiin, mitä tultiin hakemaan! Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen, sillä riisuttiin pirteästi esiintynyt MYPA aseistaan ja heidän pallon hallintansa oli ainoastaan alakerrassa kaukana vaara-alueilta.

– Saatiin toinen maali hyvään paikkaan ja se helpotti meidän tekemistä.

– Koko joukkueelta tänään erinomaista tekemistä. Onuray Köse teki taas valtavasti töitä keskikentällä ja Elliot Simmons oli pirteä.

– Nyt lähdetään Juhannuksen viettoon ja sen jälkeen siirretään ajatuksen Gnistanin kaatoon.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Nyt MP jää pienelle Juhannustauolle ja ensi viikolla palataan taas sorvin ääreen, kun puolentoista viikon päästä sunnuntaina vastaan asettuu sarjan kärjessä keikkuva Gnistan.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 54 – 46
Laukaukset 6/4 – 19/7
Kulmapotkut 5 – 3
Rikkeet 5 – 13
Varoitukset 2 – 3
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 542/458 (85%) – 396/323 (82%)
Haastot 165/78 (47%) – 165/87 (53%)
Ilmakamppailut 27/12 (44%) – 27/15 (56%)
Ohitukset 32/18 (56%) – 26/16 (62%)
Taklaukset 29/13 (45%) – 43/25 (58%)