RAPORTTI: MP avasi kauden voitolla


MP on juuri siirtynyt 2-0 -johtoon (Kuva: Pietu´s Photo).

5.5.2019 MP - NJS 2 - 0(2-0)

Maalit:
17. Antti-Ville Räisänen 1-0
23. Joonas Nissinen (Juuso Liukkonen) 2-0

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Filipe Mello, Juuso Liukkonen, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen, Janne Kuhmonen, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Denis Lima de Assis, Tomi Janhunen, Joonas Kimari, Samuli Kaasalainen, Olli Kilpeläinen

Vaihdot:
59. Juuso Liukkonen <-> Denis Lima de Assis
87. Joonas Nissinen <-> Tomi Janhunen

MP:n paras pelaaja: (palkitaan Dagens Restaurant Cornerin lahjakortilla)
Antti-Ville Räisänen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Janne Kuhmonen
NJS: Aapo Mäki

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP aloitti Kakkosen A-lohkon ottelut tänään Urpolassa, kun sarja-avauksessa viime vuoden tapaan oli vastassa NJS Nurmijärveltä. Ottelun alla sateli aika runsaasti ja kostealla kentällä pallo liikkui kivasti. MP pelasi hallitusti ja otti ansaitun avausvoiton 2-0(2-0) -lukemin.

Vieraat aloittivat ottelun pirteämmin ja MP oli hiukan telineissä. Nurmijärveläiset eivät saaneet kuitenkaan muutamaa erikoistilannetta kummempaa aikaiseksi ja hiljalleen kotijoukkuekin sai pelinsä rullaamaan. Pallo liikkui mukavasti sinipaitaisten välillä ja vieraat ryntäilivät perässä. Reilun vartin jälkeen nähtiin ottelun avausmaali, kun vieraat purkivat pallon suoraan Antti-Ville Räisäselle, joka laukoi pallon tarkasti takanurkkaan noin 18 metristä, 1-0. Ei mennyt kuin viitisen minuuttia ja peli oli jo 2-0. Kulmapotkun jälkeen Juuso Liukkonen pudotti pallon Joonas Nissiselle, jonka vastustamaton laukaus meni puolustuksen ja maalivahti Otso Knuuttilan käsien kautta takanurkkaan. Maalien jälkeen MP nosti vähän kaasua ja vieraillakin oli omat hetkensä, mutta mitään vaarallista he eivät kuitenkaan saaneet luotua Sammy Ndjockin vartioimalle MP -maalille. Tauon viettoon mentiin 2-0 -kotijohdossa.

Toisen puoliajan alkuun vieraat tulivat pirteästi ja pari kertaa he saivat luotua maalintekopaikankin, mutta viimeinen terävyys heiltä puuttui. Vieraat olivat yritteliäs porukka, joka prässäsi aktiivisesti, mutta MP sai horjutettua heitä nopealla pallon liikuttelulla. Viimeiseksi puoleksi tunniksi MP vaihtoi kärkeen Deniksen kovasti töitä tehneen Juuso Liukkosen tilalle. Denis olikin pari kertaa lähellä maalintekoa, mutta Otso Knuuttila torjui hienosti nämä liukkaan brassin yritykset. Denis myös järjesteli pari hyvää paikkaa joukkuekavereillensa, mutta niin Janne Kuhmonen kuin Lucas dos Santos eivät tällä kertaa onnistuneet hyvistäkään paikoista. Vieraista lähimpänä maalintekoa oli Joni Murtomaa, joka pääsi läpi, mutta Sammy Ndjock torjui jaloillaan Murtomaan yrityksen. Kun MP ei saanut tehtyä lisämaaleja, niin vieraat pysyivät pelissä mukana ihan Aihan Dagin loppuvihellykseen asti, mutta mitään todellista hätää MP:llä ei missään vaiheessa ollut. Näin MP aloitti sarjapelit hallitulla 2-0 -voitolla ja mikä mukavinta, niin oma maalikin pysyi sarja-avauksessa koskemattomana.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen kauden starttiin.

- Tärkeät kolme pistettä heti kauden alkuun! Onhan se huomattavasti mukavampi aloittaa kausi voitolla.

- Alussa NJS tuli kovaa päälle, mutta pystyimme kontrolloimaan peliä. Ensimmäinen maali helpotti meidän pelaamista ja siihen perään tuli heti toinen maali, jonka jälkeen oli helppo pelata.

- Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme fiksusti, homma oli koko ajan kontrollissamme ja hyökkäsimme pitkiä hyökkäyksiä. Toisella puoliajalla meillä oli useampi mahdollisuus lisätä johtoa, mutta ilmeisesti säästimme ne maalit seuraaviin peleihin.

- Tämä oli kypsä esitys koko joukkueelta. Työmoraali oli korkealla ja tietenkin nollapeli lämmittää mieltä. Reetu Räsänen pelasi topparina vahvan pelin ja Mello-Räisänen muodostivat vahvan kaksikon keskikentällämme.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä, Pietu´s Photon pelikuvia täältä sekä Juha Leskisen pelikuvia täältä.

MP jatkaa otteluitaan tulevana lauantaina, kun joukkue matkaa FC Viikinkien vieraaksi Vuosaareen ja näillä näkymin ottelu pelataan nurmella.

Ottelun maalit löytyvät tästä: