RAPORTTI: MP avasi kauden tappiolla


Kauden 2023 ensimmäisessä ottelussa MP kohtasi Veikkausliigaan nousseen KTP:n. (Kuva: Mikko Rahikainen)

14.1.2023 harjoitusottelu: MP-KTP 0 – 2(0-2)

Maalit:
10. David Ramadingaye 0-1
40. Tobi rp. 0-2

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Joel Laitinen (38. varoitus), Väinö Vehkonen, Eelis Varis, Niklas Leinonen, Rasmus Lehtonen, Egzon Avdi (53. varoitus), Niilo Pirttinen, Benjamin Urgenc, Niklas Orjala, Ali Yasin

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Ville Laiho, Mikko Haponen, Peetu Kerminen, Veikko Karttunen, Jimi Teittinen, Aapo Nykänen, Valtteri Nikulainen, Eetu Kivinen, Joona Kuismala

Vaihdot:
46. Eelis Varis <-> Valtteri Nikulainen
46. Ali Yasin <-> Peetu Kerminen (62. varoitus)
46. Niilo Pirttinen <-> Joona Kuismala
68. Niklas Leinonen <-> Jimi Teittinen
68. Egzon Avdi <-> Veikko Karttunen
76. Niklas Orjala <-> Aapo Nykänen
76. Väinö Vehkonen <-> Ville Laiho
84. Joel Laitinen <-> Mikko Haponen
84. Peetu Kerminen <-> Eetu Kivinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP pelasi kauden 2023 ensimmäisen ottelun, kun harjoitusottelun merkeissä jalkapallohallissa vastaan tuli Veikkausliigaan noussut KTP. Nuorekkaalla ja testipitoisella joukkueella MP taisteli, mutta vieraat iskivät ottelun ainoat maalit ja KTP voitti ensimmäisen jakson maaleilla 0-2(0-2).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Vieraat pitivät enemmän palloa, mutta MP pysyi hyvin vauhdissa mukana, vaikka joutuikin enemmän puolustamaan. Ensimmäinen puolittainen maalipaikka nähtiin 7. peliminuutilla, kun MP:n Niilo Pirttinen pääsi puskemaan Niklas Orjalan vapaapotkusta, mutta Maksym Zhykillä KTP:n maalilla oli helppo työ torjua pusku. Muutama minuutti tästä ja toisessa kenttäpäädyssä nähtiin ottelun avausmaali. Hyvän puolenvaihdon jälkeen David Ramadingaye pääsi kuljettamaan ja hyvää laukaisupaikkaan. Ensimmäisen yrityksen MP:n alakerta vielä blokkasi, mutta pallo kimposi epäonnekkaasti takaisin Davelle, joka laukoi tarkasti takanurkkaan, 0-1.  Tämän jälkeen vierailla oli useampi paikka lisätä johtoa, mutta MP:n puolustus maalivahti Aleksi Honka-Hallilan johdolla kesti nämä yritykset. Puolen tunnin pelin jälkeen MP:kin sai muutaman paikan maalintekoon. Isokokoinen hyökkääjä Egzon Avdi pääsi parikin kertaa yrittämään maalintekoa, mutta ensimmäiseen puolustaja pääsi väliin ja toisen Avdi nosti yli. Reilu viisi minuuttia ennen taukoa ottelun erotuomari Aihan Dag vihelsi kotkalaisille rankkarin, kun laukaus osui Joel Laitista käteen. Vaikka Honka-Hallilla oli hyvin rankkarissa mukana, niin Tobin laukoma rankkari löysi verkon perukoille ja vieraat johtivat kahdella maalilla. MP:llä oli vielä parikin paikkaa kaventaa, mutta Benjamin Urgencin kova kaukolaukaus meni ohi ja Ali Yasinin yrityksen väliin pääsi puolustaja ja seurauksena oli vain kulmapotku. Tauon viettoon mentiin kotkalaisten kahden maalin johdossa.

Tauolla kumpikin joukkue suoritti jo useita pelaajavaihtoja ja toisen jakson pelaaminen olikin molemmilta joukkueilta huomattavasti sekavampaa peliä. Tauolta MP:n hyökkäykseen tullut Peetu Kerminen pääsi parikin kertaa yrittämään kavennusmaalia, mutta ohjauksen kulmapotkusta etukulmaan tauolla vieraiden maalille tullut Matias Niemelä torjui ja kaukolaukauksen vieraiden alakerta blokkasi. Enemmän palloa pitäneillä vierailla oli myös muutama lähellä piti -tilanne, mutta Honka-Hallilla torjui nämä varmasti ja piti toisella jaksolla maalinsa puhtaana. Toisen jakson tärkein ja paras anti oli, että kuusi MP:n omaa junioria (Mikko Haponen, Veikko Karttunen, Eetu Kivinen, Ville Laiho, Aapo Nykänen ja Jimi Teittinen) pelasivat ensimmäiset minuutit edustusjoukkueessa. Ottelu päättyi noihin ensimmäisen jakson päätöslukemiin 0-2.

Päävalmentaja Juha Pasoja sai kauden ensimmäisestä pelistä paljon hyvää tietoa.

– Ottelun tavoite oli nähdä uusia pelaajia. Saimmekin tietoa uusista ja testipelaajista sekä omat juniorimmekin pääsivät näyttämään osaamistaan kovemmassa vauhdissa.

– Ensimmäinen jakso oli ihan hyvää ja vauhdikasta pelaamista, mutta toisella jaksolla vaihdot kyllä sekoittivat molempien pelaamista. Tästä kuitenkin saatiin ihan hyvä startti uudelle vuodelle!

– Tänään pelanneista testipelaajista muutama varmaan jatkaa ensi lauantaina Talissa Ykköscupin merkeissä,  muutaman kanssa neuvotellaan jo sopimuksesta ja osaa kiitetään käynnistä ja toivotetaan hyvää jatkoa. Eli joukkueen rakennus etenee.

Kotkalaisten näkemys ottelusta löytyy täältä ja muutama Rahikaisen Mikon ensimmäisen jakson pelikuva täältä.

Ensi lauantaina on sitten edessä uuden kauden ensimmäinen virallinen ottelu, kun Ykköscupin ottelussa matkataan Gnistanin vieraaksi Talin halliin Helsinkiin.