Santeri Hänninen, Mikko Haponen, Ville Laiho, Perttu Kosonen, Aapo Karttunen, Martti Mäkelä, Valtteri Nikulainen, Oliver Häyhänen, Jimi Teittinen, Ossi Torniainen,

Paavo Alanne, Konsta Torniainen, Raul Sepp, Malek Bouchia, Eetu Kivinen, Otso Hynönen, Ossi Hämäläinen

90+1. Mikko Haponen <-> Konsta Torniainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Ilahduttavan runsalukuinen yleisö oli löytänyt tiensä Urheilupuistoon seuraamaan Regions´ Cupin puolivälieräottelu, jossa kotijoukkue oli saanut vastaansa Pöxyt/TNT:n Espoosta.

Otelu alkoi mikkeliläisten hienoisella painostuksella ja 7. minuutilla MP/2:n Oliver Häyhänen pääsikin ensi kertaa kokeilemaan Pöxyt/TNT:n maalivahdin Atte Paunion näppien pitävyyttä laukomalla rangaistualueen rajan tuntumasta, mutta Paunio sai laukauksen torjuttua eteensä ja lopulta pienen pomputtelun jälkeen myös vangittua syliinsä. Häyhänen oli asialla myös minuuttia myöhemmin murtautuen vasemmalta laidalta Pöxyt/TNT:n maalinedustalle ja laukoen terävästi, mutta Paunio onnistui toistamiseen torjumaan Häyhäsen laukauksen.

Pian edellisen tilanteen jälkeen MP/2 sai kulmapotkun vasemmalta puolelta ja Aapo Karttunen lähetti kulman matalana kohti Pöxyt/TNT:n maalia. Vastaan juossut Jimi Teittinen jatkoi pallon ovelasti kantapäällä maalin eteen Ville Laiholle, joka sai ohjata pallon läheltä tyhjään maaliin vieden kotijoukkueen johtoon jo ottelun 9. minuutilla.

Viitisen minuuttia avausmaalin jälkeen MP/2:n Martti Mäkelä antoi hyvän pystysyötön keskeltä, johon Jimi Teittinen ehti kuin ehtikin ennen Atte Pauniota. Teittisen siirrettyä pallon ohi vastaantulleen Paunion tämän ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kaataa kohti tyhjää maalia etenemässä ollut Teittinen ja tämän seurauksena ottelun tuominnut Jouni Kautonen varoitti espoolaisvahtia keltaisen kortin arvoisesti ja vei pallon rangaistuspilkulle. Rangaistuspotkua asettui ampumaan kotijoukkueen kapteeni Ossi Torniainen ja hän laukoikin kotijoukkueen varmalla tavalla jo 2-0 -johtoon, kun käynnissä oli ottelun 15. peliminuutti.

MP/2 hallitsi maalien jälkeenkin ottelun kenttätapahtumia, mutta Pöxyt/TNT pääsi ajoittain iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä. Vaarallisin tilanne syntyi 23. minuutilla, kun Pöxyt/TNT:n kapteeni Leo Ollikka pääsi laukomaan reilusta kymmenestä metristä, mutta MP/2:n maalilla pelannut Santeri Hänninen torjui pallon upeasti yhden käden nyrkkeilyllä kulmapotkuksi.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Valtteri Nikulainen pääsi laukomaan kulman jälkitilanteesta reilusta kahdestakymmenestä metristä, mutta Atte Paunio torjui Nikulaisen vedon. Pari minuuttia edellisestä Oliver Häyhänen pääsi nokikkain Paunion kanssa, mutta ajautui hieman liian lähelle ja espoolaisvahti onnistui jälleen nollaamaan Häyhäsen aikeet.

MP/2 jatkoi edelleen vyörytystään kohti vierasjoukkueen maalia ja hetki edellisen jälkeen oli Häyhäsen vuoro tarjoilla vetopaikka Jimi Teitiselle, jonka vasemman jalan veto painui kuitenkin hieman ohi maalin vasemman pystytolpan väärältä puolelta. 37. minuutilla Oliver Häyhänen pääsi kokeilemaan jälleen itse vetoa, mutta Paunio torjui Häyhäsen läheltä ampuman laukauksen.

38. minuutilla Häyhänen sai viimein palkinnon sitkeydestään. Aapo Karttusen vasemmalta lähettämän kulmapotkun jälkeen pallo ajautui pariinkymmeneen metriin, josta Häyhäsen painava ja tarkka vasemman jalan veto painui espoolaismaalin vasempaan yläkulmaan vieden kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen 3-0 -johtoon.

Pöxyt/TNT ei kuitenkaan luovuttanut ja vain neljä minuuttia kotijoukkueen maalin jälkeen vierasjoukkueen Niilo Ampiala vapautti Piko Beilinsonin läpiajoon ja MP/2-vahti Santeri Hänninen sai hieman sormenpäitään Beilinsonin laukauksen väliin, Hännisen torjuntayrityksestä huolimatta pallo painui kotijoukkueen maaliin ja tauon viettoon siirryttiin kotijoukkueen 3-1 johdossa.

Toinen puoliaika käynnistyi vauhdilla, kun MP/2 hyökkäsi Jimi Teittisen voimin oikealta, mutta hänen päädystä lähettämä keskityksensä ei aivan löytänyt keskeltä maalille rynnineen Ossi Torniaisen jalkaa. Jälkitilanteesta Aapo Karttunen pääsi keskittämään oikealta ja vasemmalta laidalta noussut Oliver Häyhänen haki ratkaisua kunnianhimoisesti saksipotkulla, mutta ei saanut palloon aivan täydellistä osumaa ja laukaus jäi suutariksi. 52. minuutilla pallo pomppi jo espoolaismaalin maaliviivalla Ossi Torniaisen oikealta antaman kulmapotkun jälkeen, mutta maaliin asti palloa ei saatu tilanteen säilyttyä näin edelleen numeroissa 3-1.

Kun ottelua oli käyty vajaa tunti, sai MP/2 vapaapotkun noin kahdestakymmenestä viidesta metristä. Aapo Karttusen kova laukaus otti kimmokkeen maasta juuri ennen maalia ja Atte Paunio joutuikin torjumaan pallon eteensä. Paikalle syöksyi ensimmäisenä kotijoukkueen Valtteri Nikulainen, joka laukoi läheltä maalin kattoon siirtäen kotijoukkueen jälleen kolmen maalin karkumatkalle.

72. minuutilla hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu MP/2:n Raul Sepp pääsi puskemaan läheltä, mutta hänen puskunsa suuntautui maalin yli. Ja vain hetkeä myöhemmin kotijoukkueen kapteeni Ossi Torniainen irtautui keskeltä Pöxy-puolustukselta ja pääsi laukomaan, mutta osui harmikseen vain vierasjoukkueen maalin pystypuuhun.

Pöxyt/TNT ei suostunut kuitenkaan vieläkään taipumaan. 78. minuutilla Janne Aalto pelasi komeasti seinän Veeti Virran kanssa ja laukoi kuudentoista rajalta pallon tarkasti MP/2-maalin vasempaan alakulmaan kaventaen kotijoukkueen johdon lukemiin 4-2.

Viitisen minuuttia ennen loppua oli vaihdosta kentälle tullut Eetu Kivinen naulata otteluun viimeinen niitti, mutta Kivisen suora jatko Valtteri Nikulaisen pystysyöttöön vieri hieman espoolaismaalin ohi.

Ottelun lopussa vieraat hakivat vielä kavennusmaalia, mutta mitään kovin vaarallista se ei onnistunut hienoisesta hallinnastaan huolimatta luomaan ja vajaan neljän minuutin lisäajan jälkeen Jouni Kautosen päätösvihellys päätti ottelun MP/2:n voittoon lukemin 4-2 (3-1). Re

MP/2 viettää otteluiden osalta kolmen viikon pituisen tauon ja sen ottelut Kaakon Kolmosessa jatkuvat perjantaina 19.7.2024 IPS:n vieraana Ukonniemen nurmella Imatralla klo 18:30 alkavassa ottelussa.