RAPORTTI: MP/2 otti selkävoiton MiPK:sta


MP/2:n maaleista voittoisassa MiPK-pelissä vastasivat Ossi Torniainen, Ville Laiho ja Valtteri Nikulainen. Timi Heikkinen MP/2:n maalilla piti nollan.


18.6.2024 Kolmonen: MP/2 – MiPK 3-0 (0-0)
Maalit:
53. Valtteri Nikulainen (Ville Laiho) 1-0
61. Ville Laiho 2-0
64. Ossi Torniainen (Oliver Häyhänen) 3-0

MP/2:n kokoonpano:
Timi Heikkinen, Mikko Haponen, Joona Kuismala, Perttu Kosonen, Niilo Pirhonen, Aapo Karttunen, Ville Laiho, Valtteri Nikulainen, Oliver Häyhänen, Ossi Torniainen, Martti Mäkelä

Vaihtopelaajat:
Veeti Vanhanen, Aaro Nyyla, Paavo Alanne, Jimi Teittinen, Santeri Hänninen, Julian Plonski, Konsta Tornianen

Vaihdot:
66. Aapo Karttunen <-> Jimi Teittinen
74. Mikko Haponen <-> Veeti Vanhanen
74. Martti Mäkelä <-> Julian Plonski
88. Oliver Häyhänen <-> Paavo Alanne
88. Niilo Pirhonen <-> Konsta Torniainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Odotettu Kaakon Kolmosen paikalliskamppailu MP/2:n ja MiPK:n välillä käynnistyi auringonpaisteisella Rantakylän nurmella rauhallisella temmolla. Molemmat joukkueet aloittivat ottelun tarkasti ja virheitä vältellen. 4. minuutilla Martti Mäkelä pääsi pyörähtämään keskellä ja antoi hyvän syötön Ossi Torniaiselle, joka pääsi ensimmäisen kerran kokeilemaan MiPK-maalilla pelanneen kokeneen Mikko Lahikaisen yllättämistä. Torniaisen laukaus kuitenkin epäonnistui ja painui pari metriä takatolpan ohi.

Kumpikaan joukkue ei ottelun alkupuolella onnistunut järin vaarallisia kuvioita luomaan. Reilun kahdenkymmenen minuutin kohdalla laukomaan päässeen Oliver Häyhäsen laukauksenkin Mikko Lahikainen poimi helposti syliinsä. Pallonhallinta siirtyi ottelun edetessä yhä selkeämmin kotijoukkueelle ja MiPK:n puolustus tyytyi vain purkamaan palloa selkeämmille vesille omalta maaliltaan. Peliä käytiinkin pääsääntöisesti punaisten kenttäpuoliskolla, mutta totuuden nimissä on sanottava, että myös MP/2:n otteista paistoi lievä hermostuneisuus ja syötöt karkailivat luvattoman helposti vastustajan ulottuville.

40. minuutin kohdalla Ville Laiho pääsi katkaisemaan kissapuolustuksen avaussyöttöyrityksen ja vapautti Valtteri Nikulaisen puolittain läpi. Nikulaisen napakka kuti meni kuitenkin myöhemmin tällä viikolla varusmiespalveluksesta reserviin pääsevän miehen harmiksi hieman ohi etukulmasta. Kun puoliajan lopullakaan ei maaliverkkoja hätyytelty kummankaan joukkueen toimesta, pukuhuoneen suojiin lähdettiin taukotilanteessa 0-0. Jotain ensimmäisen puoliajan varovaisesta pelistä kertonee se, että sen aikana ei nähty ainuttakaan kulmapotkua.

Ottelun toisen puoliajan alkuun nähtiin ne ensimmäiset kulmapotkutkin molempien joukkueiden osalta ja pian heilui jo maaliverkkokin. Toisen puoliajan kahdeksannella peliminuutilla MP/2 rakenteli hyvän hyökkäyksen keskeltä ja Ossi Torniaisen ja Valtteri Nikulaisen kautta pallo pelattiin Ville Laiholle. Laiho näki hyvin pystyyn oman syöttönsä jälkeen liikkuneen Nikulaisen ja syötti hänet vapaaksi. Valtteri Nikulainen sijoitti pallon varmasti maata pitkin ohi vastaan tulleen Mikko Lahikaisen siirtäen kotijoukkueen 1-0 -johtoon.

Maali vapautti MP/2:n peliä ja seuraavan kymmenminuuttisen aikana se tekikin kaksi lisämaalia. Ensin Ville Laiho haisteli Oliver Häyhäsen blokatun laukauksen jälkeisen irtopallon ja pääsi laukomaan vapaasti pallon toistamiseen kissamaaliin. Ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Oliver Häyhänen oli jälleen tekemässä esityötä kotijoukkueen maaliin, kun hän syötti pitkän kuljetuksensa päätteeksi MP/2-kapteeni Ossi Torniaisen läpi keskeltä ja Torniaisella oli helppo työ viimeistellä kotijoukkueen 3-0 -maali.

MP/2:n kolmannen maalin jälkeen MiPK:kin pääsi kokeilemaan MP/2:n maalilla pelanneen Timi Heikkisen virettä, mutta laukaukset jäivät vaisuiksi ja Heikkinen vetikin tilanteissa pidemmän korren. Molemmat joukkueet suorittivat useamman pelaajavaihdon ja ne toivatkin hieman lisävirtaa jo ratkenneeseen otteluun. Muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä vieraiden Niko Hytönen ampui vastapalloom 25 metristä tiukan vedon, mutta Timi Heikkinen ei ollut vieläkään yllätettävissä. Tämän lähemmäksi maalia ottelun lopussa ei kumpikaan joukkue enää päässyt ja ottelu päättyikin kotijoukkue MP/2:n selvään 3-0 (0-0) -voittoon.

MP/2:n päävalmentaja Antti Kuismala näki joukkueen otteiden parantuneen alun hapuilun jälkeen. ”Ensimmäisellä puoliajalla pallollinen pelaamisemme oli vielä hermostunutta. Pääsimme hyvin omasta päästä pois, mutta seuraavat ratkaisut olivat usein turhan väkinäisiä. Toki vastustajakin puolusti avauspuolikkaalla vielä melko aktiivisesti”, sanoi Antti Kuismala. ”Toisella puoliajalla oma pallollinen tekeminen parani huomattavasti ja pystyimme pitämään palloa paremmin vastustajan muodon sisässä. Liikkeitten ajoitukset parempia ja päästiin sitä kautta paremmin ja paremmin hyville maalipaikoille”, jatkoi Kuismala.

Antti Kuismala oli tiistain ottelun jälkeen tyytyväinen koko joukkueen esitykseen. ”Olen tyytyväinen tapaan millä puolustimme läpi ottelun koko joukkueen voimin. Pääsääntöisesti pystyimme pitämään vastustajan pois vaarallisilta maalipaikoilta”, tiivisti Kuismala.

MP/2:n seuraava ottelu Kaakon Kolmosessa ensi viikon torstaina 27.6.2024. MP/2 matkustaa tuolloin sarjanousija Inkeroisten Purhan vieraaksi Kouvolaan. Inkeroisten Urheilukeskuksen nurmikentällä pelattava ottelu alkaa klo 18:30.