Timi Heikkinen, Veeti Vanhanen, Perttu Kosonen, Otso Hynönen, Niklas Nurhonen, Paavo Alanne, Aapo Kurki, Valtteri Nikulainen, Ossi Torniainen, Ossi Hämäläinen, Hugo Väisänen

Santeri Hänninen, Aaro Nyyla, Jere Bagge, Veli Laatunen, Martti Mäkelä, Tuomas Nikulainen, Konsta Torniainen

84. Paavo Alanne <-> Tuomas Nikulainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Joensuun Hope Areenan myöhäisillassa nähtiin keskiviikkona Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelussa kaksi miesten Kolmosessa pelaavaa joukkuetta, kun vastakkain asettuivat kotijoukkue Ylämyllyn Yllätys ja vieraaksi matkustanut nuorisopitoinen MP/2.

Ottelun ensimmäinen puoliaika käynnistyi perin tunnustelevissa merkeissä etenkin kotijoukkue Yllätyksen keskityttyä tarkkaan ja riskittömään puolustuspeliin. MP/2 ei onnistunut pitämään omaa pelinopeuttaan yllä passiivista vastustajaa vastaan, mutta maalipaikkoja molemmat joukkueet pystyivät muutamia luomaan. MP/2 hallitsi ensimmäisen parinkymmenen minuutin ajan peliä melko suvereenisti, mutta pelinhallinnan vastaisesti ehkä paras maalintekotilanne siunaantui kotijoukkueelle, joka iski nopeasti vastahyökkäyksestä MP/2:n puolustuslinjan selustaan. Vieraiden maalivahti Timi Heikkinen onnistui kuitenkin oikea-aikaisella vastaantulollaan torjumaan läpipäässeen Yllätys-hyökkääjän laukauksen ja tilanne säilyi 0-0:ssa. Kotijoukkueen maalilla pallo saatiin kertaalleen ylärimaan Perttu Kososen päästyä puskemaan Ossi Torniaisen kulmapotkusta ja Valtteri Nikulaisen etukulmaan suuntautuneen laukauksen taas kotijoukkueen maalivahti Rasmus Karjalainen onnistui torjumaan kulmaksi. Tauon viettoon lähdettiinkin tasatilanteessa 0-0.

Toiselle puoliajalle molemmat joukkueet nostivat fyysisyystasoaan ja myös pelitempo nousi avauspuolikkaalta. Toisen puoliajan puolenvälin paikkeilla kotijoukkueen maalivahti Rasmus Karjalainen torjui kädellään rangaistusalueen ulkopuolella ja tuli poistetuksi kentältä suoralla punaisella kortilla. MP/2 sai tilanteesta vapaapotkun rangaistusalueen rajan tuntumasta ja Ossi Torniainen julisti pallon vasurillaan maalin vasempaan alakulmaan ohi maalille vaihdetun Miko Sivosen vieden vieraat ansaittuun 0-1 johtoon. Vajaamiehinen kotijoukkue yritti sinnitellä ottelussa mukana, mutta yhä useampi MP/2:n hyökkäys onnistui puhkomaan kotijoukkueen puolustuslinjan. Vajaa varttitunti ennen ottelun päätöstä ilmassa oli jo ratkaisun makua, kun Martti Mäkelän pystysyöttö tavoitti toppareiden välistä karanneen Valtteri Nikulaisen, joka viimeisteli MP/2:n toisen osuman.

Kotijoukkue Yllätys elätteli vielä toiveita rangaistuspotkukilpailuun pääsystä, kun Martti Vihavainen kavensi tilanteeksi 1-2 ottelun 85. minuutilla. Kotijoukkueen into kuitenkin laimeni lopullisesti muutamaa minuuttia myöhemmin, kun hieman aiemmin vaihdosta sisään tullut MP/2-debytantti Tuomas Nikulainen pisti maalin edestä irtopallon varmasti sisään sinetöiden vierasjoukkueen cup-junan matkan jatkumisen toiselle kierrokselle. MP/2:n tie vie tällöin uudestaan Joensuuhun, mutta vastus kovenee merkittävästi, kun vastaan asettuu Kakkoseen nousua tosissaan hakeva Lehmon Pallo.

MP/2:n päävalmentaja Antti Kuismala oli luottavainen uskoen joukkueensa voittoon koko ajan, vaikka ensimmäinen puoliaika olikin vielä nihkeää. "Oli odotettavissakin, että tulemme saamaan toisella puoliajalla enemmän maalipaikoja, kun vaan jaksamme tehdä asioita omalla tasollamme ja vauhdillamme", kertasi Kuismala ottelun jälkeen. "Erityisen iloinen olen lukuisten ensikertalaistemme ennakkoluulottomista otteista."