RAPORTTI: Miikka Oinonen jatkoi maalitehtailuaan, nyt kaatui FC Viikingit Oinon maaleilla


#10 Miikka Oinonen sai knallin päähänsä kolmesta maalistaan.

2.9.2018 MP - FC Viikingit 3 - 2(2-0)

Maalit:
3. Miikka Oinonen (Janne Kuhmonen) 1-0
14. Oinonen (Michael Nzekwe) 2-0
49. Oinonen (Matti Kohonen) 3-0
55. Joel Paatelainen 3-1
90. Simon Thurling 3-2

MP:n kokoonpano:
Jonne Uronen, Iiro Äijö, Vincent Bikana (90+5. varoitus), Mikko Hiltunen, Elliot Simmons, Michael Nzekwe, Miika Oinonen, Tomi Janhunen, Matti Kohonen (78. varoitus+80. varoitus --> ulosajo), Onuray Köse, Janne Kuhmonen

Vaihtopelaajat:
Scott Angevine,  Ozeias Graciano, Joonas Kimari, Markus Brusila,Lucas dos Santos, Olli Kilpeläinen

Vaihdot:
37. Mikko Hiltunen <-> Lucas dos Santos (88. varoitus)
67. Miikka Oinonen <-> Olli Kilpeläinen
76. Michael Nzekwe <-> Ozeias Graciano

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Miikka Oinonen
FC Viikingit: Pierre Nlate

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP ja FC Viikingit taistelivat Kakkosen A-lohkon tärkeistä sarjapisteistä yli 2000 katsojan edessä. Pelissä oli vauhtia ja vaaratilanteita ja mikä parasta, se päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen MP:n 3-2(2-0) -voittoon.

MP ja Miikka Oinonen jatkoivat siitä, mihin viime lauantaina Laajasalossa jäivät. Ottelukello kävi kolmatta minuuttia, kun Janne Kuhmonen antoi ottelun ensimmäisen kulmapotkun ja Miikka Oinonen oli ilmatilan herrana ja puski kauden 13. maalillaan MP:n 1-0 -johtoon. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Oinonen oli taas pahan teossa. Michael Nzekwe teki esityön ja Oinon painava laukaus oli taas verkossa, 2-0. Kahden maalin johdossa kotijoukkueen keskittyminen hiukan herpaantui ja vieraillakin oli muutama mahdollisuus kavennusosumaan, mutta Jonne Uronen MP:n maalilla venyi muutamaan hienoon torjuntaan ja piti maalinsa puhtaana. Tauon viettoon mentiin näissä 2-0 -lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi samalla lailla kuin ensimmäinen. MP pelasi hienon hyökkäyksen oikealta laidalta ja Miikka Oinosella oli helppo työ tehdä illan kolmas osuma Matti Kohosen tarjoilusta, kun pelikello näytti 49. minuuttia. MP tuudittautui kolmen maalin johdossa helppoon voittoon ja vuosaarelaiset saivat otetta pelistä. Viitisen minuuttia myöhemmin vieraat tekivätkin illan ensimmäisen maalinsa, kun vapaana maalin edessä ollut Joel Paatelainen laukoi pallon varmasti maalin kattoon, 3-1. Viikingit saivat lisää intoa kavennusosumastaan, mutta MP:lläkin oli useita mahdollisuuksia lopettaa vieraiden pyristelyt. Parhaille paikoilla kotijoukkueesta pääsivät Onuray Köse, Tomi Janhunen ja Lucas dos Santos. Denys Pervov vieraiden maalilla torjui kuitenkin pari kertaa hienosti ja muutama viimeistely-yritys meni selvästi maalin ohi. Ottelu ei oikein pysynyt erotuomari Aihan Dagin näpeissä missään vaiheessa ja molemmat joukkueet olivat ihmeissään tuomioista, jotka eivät olleet pelin hengen mukaisia. Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa MP:n Matti Kohonen sai kaksi varoitusta kahteen minuuttiin ja kotijoukkue joutui vajaalle. Vieraat painoivat miesylivoimalla päälle, mutta MP:n alakerta kesti ilman takaiskuja melkein loppuun asti. Juuri kun pelikello näytti 90 minuuttia vieraat kuitenkin tulivat maalin päähän, kun Simon Thurlingin laukoi pallon takayläkulmaan, 3-2. Vieraat hakivat raivoisasti tasoitusosumaa viiden minuutin lisäajalla ja muutama sydämen lyönti saattoi kotijoukkueen kannattajilta jäädä väliin, kun FC Viikingit vyörytti hyökkäyksiään kohti Jonne Urosen vartioimaa MP -maalia. Lopulta ottelu päättyi MP:n 3-2 -voittoon ja näin MP pysyy mukana Kakkosen A-lohkon kärkitaistelussa, kun kolme sarjakierrosta on vielä pelaamatta. Loppuvihellyksen jälkeen kentällä pidettiin vielä torikokousta ja nähtiin punainen korttikin, mutta se vaihtui keltaiseen, kun Aihan Dag huomasi ottaneen takataskustaan väärän kortin.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli taistelun jälkeen tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen.

- Aloitettiin peli hyvin ja siirryttiin helposti johtoon, ja päällisin puolin jäi kuitenkin sellainen olo, että pelattiin kypsästi. Kahden maalin johdossa passivoiduttiin liikaa ja rohkeus pallolliseen pelaamiseen hävisi.

- Vähän liian jännäksi tämä kyllä lopussa meni. Viikinkien tasoinen porukka osaa hyödyntää sen, kun saa kontrollia peliin ja varsinkin kun pääsee pelaamaan miesylivoimalla.

- Hyvin kuitenkin taisteltiin loppuun asti ja saatiin makoisa voitto Oinon hienoilla maaleilla. Tästä on hyvä jatkaa!

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP saa nyt harjoitella pari viikkoa ennen kolmea viimeistä sarjakierrosta, sillä pelit jatkuvat vasta kahden viikon päästä lauantaina Nurmijärvellä, missä vastaan asettuu sarjapaikan puolesta taisteleva NJS.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 51 – 49
Laukaukset 16/8 – 9/4
Kulmapotkut 5 – 6
Rikkeet 14 – 18
Varoitukset 3 – 1
Ulosajot 1 – 0
Syötöt 458/383 (84%) – 474/386 (81%)
Haastot 178/84 (47%) – 178/94 (53%)
Ilmakamppailut 44/17 (39%) – 44/27 (61%)
Ohitukset 33/20 (61%) – 21/12 (57%)
Taklaukset 27/15 (56%) – 42/22 (52%)

Lumme Energia kooste: MP-FC Viikingit 3-2(2-0)