RAPORTTI: KTP oli parempi


KTP ja MP kohtasivat Arto Tolsa Areenalla Kotkassa.

23.3.2019 KTP – MP 3 – 0(0-0)

Maalit:
53. Kalle Multanen 1-0
54. Kasperi Liikonen 2-0
76. AntonEerola 3-0

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Iiro Äijö, Lucas dos Santos, Filipe Mello, Juuso Liukkonen, Tomi Janhunen, Joonas Nissinen, Janne Kuhmonen, Joona Mäenpää, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Vincent Bikana, Denis Lima de Assis, Veeti Seppänen, Samuli Kaasalainen, Juuso Tarvainen, Niila Forsell, Olli Kilpeläinen

Vaihdot:
56. Filipe Mello <-> Niila Forsell
56. Janne Kuhmonen <-> Samuli Kaasalainen
68. Tomi Janhunen <-> Veeti Seppänen
68. Antti-Ville Räisänen <-> Olli Kilpeläinen
70. Reetu Räsänen <-> Vincent Bikana
72. Juuso Liukkonen <-> Denis Lima de Assis
75. Joona Mäenpää <-> Juuso Tarvainen

Otteluraportti:
MP matkusti Kotkaan, missä Arto Tolsa Areenalla vastaan asettui Ykkösen koitoksiin valmistautuva KTP. Kotijoukkue oli terävämpi joukkue ja otti toisen puoliajan osumilla selvän 3-0(0-0) -voiton.

KTP aloitti ottelun todella pirteästi ja MP oli täysin puolustuskannalla. Pari kertaa kotijoukkueella oli vartin kohdilla mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta Sammy Ndjock torjui maalitykki Kalle Multasen läpiajon ja Reetu Räsänen pelasti maaliviivalta Multasen puskun yläriman kautta väljemmille vesille. Hiljalleen vieraatkin pääsivät paremmin peliin mukaan ja tätä auttoi huomattavasti parantunut syöttöpeli. Loppua kohti peli oli vieraiden hallussa ja viimeisellä vitosella ennen taukoa MP:llä oli muutama mahdollisuus ottelun avausosumaan, mutta Jiri Koski kotijoukkueen maalilla torjui Lucas dos Santosin sekä Filipe Mellon kaukolaukaukset. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

MP jatkoi tauon jälkeen pirteästi, mutta sitten MP:lle sattui musta minuutti, kun KTP käytti MP:n harhasyötöt hyväkseen. Ensin Kalle Multanen oli ensimmäisenä paluupallossa ja heti seuraavassa hyökkäyksessä Kasperi Liikonen oli terävänä, näin tulostaululla oli murheelliset 2-0 -lukemat. Molemmat joukkueet suorittivat runsaasti vaihtoja ja tämä toi runsaasti vauhtia peliin tuoreiden jalkojen muodossa, mutta ajatus ei aina kestänyt mukana. Ottelun päätöslukemat nähtiin vartti ennen loppua, kun KTP pelasi hienon ja nopean hyökkäyksen oikeasta laidasta ja Anton Eerola laukoi tolpan juureen, 3-0. MP:lläkin oli muutama mahdollisuus rikkoa kuparinen, mutta hyvistäkään paikoista palloa ei saatu maaliin asti. Paras paikka oli Lucas dos Santosilla, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon Deniksen ja Samuli Kaasalaisen esityöstä, mutta dos Santoksen chippi epäonnistui ja kotijoukkueen maaliin vaihdetulla Pyry Piiraisella oli helppo työ torjua laukaus. Ottelu päättyi kotkalaisten 3-0 -voittolukemiin, joka ei nyt täysin kuvannut ottelun tapahtumia.

Päävalmentaja Janne Wilkman harmitteli omiensa virheitä, mistä KTP armotta rankaisi.

– Ensimmäiseen puoliaikaan olen tyytyväinen. KTP:llä oli pikkuisen erilainen ryhmitys, mitä ennakoimme ja meiltä kesti hetki, että saimme juonesta kiinni.

– Ensimmäisen jakson loppu ja toisen alku oli hyvää pelaamista, mutta valitettavasti päästimme kaverin helposti johtoon ja heti perään samankaltaisten kuvioiden jälkeen jo kahden maalin johtoon.

– Pariin maaliin meillä oli tänään mahdollisuudet, mutta ne jäi nyt tekemättä.

– Kaiken kaikkiaan opettavainen reissu ja tarvitsemme tällaisia pelejä, missä joudumme tiukoille. Harmittavasti numerot karkasivat tänään suuriksi pelitapahtumiin nähden. Ensi viikolla jatketaan työn tekoa ja käännetään katseet lauantaina peliin.

Kotkalaisten näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa harjoitusottelun viikon päästä lauantaina, kun tulevan kesän kova kilpakumppani PEPO saapuu vierailulle Urpolaan.