RAPORTTI: KTP kaatui Ylösen eurogoalsilla


Mikkelin jalkapallohallissa käytiin tiukka taistelu MP:n ja KTP:n kesken. (Kuva: Jukka Laitinen)

26.3.2022 harjoitusottelu: MP-KTP  2 – 1(1-1)

Maalit:
14. Mika 0-1
16. Kevin Beugre (Jarkko Heimonen) 1-1
51. Eero Ylönen 2-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Arttu Loukiainen, Samuli Hölttä (58. varoitus), Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Kevin Beugre, Jonathan Dunyin, Jesse Kilpeläinen, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Peetu Kerminen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Valdrin Azemi, Leevi Leinonen, Veli-Matti Nuija, Eero Ylönen, Antti-Pekka Kesonen

Vaihdot:
46. Jarkko Heimonen <-> Nuutti Laaksonen
46. Joona Hiltunen <-> Antti-Pekka Kesonen
46. Jesse Kilpeläinen <-> Arjan Goljahanpoor (59. varoitus)
46. Kevin Beugre <-> Eero Ylönen
46. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Valdrin Azemi (80. varoitus)
63. Juuso Liukkonen <-> Peetu Kerminen
76. Arttu Loukiainen <-> Veli-Matti Nuija
76. Jonathan Dunyin <-> Leevi Leinonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään taas harjoituspelattiin, kun tulevan kauden vastustajista KTP Kotkasta vieraili Mikkelissä. Jalkapallohallissa käytiin tiukka taistelu, joka päättyi MP:n niukkaan 2-1(1-1) -voittoon.

Ottelu alkoi tunnustellen, mutta kotijoukkue sai ensimmäiset paikkansa sairastuvalta palanneen Joona Hiltusen erikoistilanteista. Kotkalaispuolustus selvitti sivuvaparin kulmaksi, josta Samuli Hölttä pääsi ohjaamaan, mutta tällä kertaa Samulin ohjaus meni ohi. Heti perään Aleksi Honka-Hallilan vartioimalla maalilla nähtiin useampikin maalipaikka. Thomas Agyiri laukoi ohi, Honka-Hallilla torjui Mikan yrityksen ja Joni Mäkelä laukoi takaverkkoihin. 14. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, jossa kotijoukkueella oli rutkasti epäonnea. Kotkalaisten kulmapotku putsattiin huonosti ja Mikan laukaus muutti suuntaa MP-puolustuksesta ohittaen hölmistyneen Honka-Hallilan, 0-1. Kauaa eivät kotkalaiset kuitenkaan saaneet johtoasemasta nauttia, sillä pari minuuttia myöhemmin peli oli jo tasan. Arttu Loukiainen puski Anton Lepolan avauksen Joona Hiltuselle, jonka syöttö kimposi kotkalaisten kautta Juuso Liukkoselle, joka levitti peliä oikeaan laitaan Jarkko Heimoselle. Heimonen laittoi pallon ykkösellä rangaistusalueelle, missä Kevin Beugre sai sen haltuunsa ja hyökkääjä laukoi neljän kotkalaisen keskeltä tarkasti vasempaan alakulmaan ensimmäisen maalinsa MP:n riveissä, 1-1. Maalin jälkeen mentiin pitkä tovi ilman kunnon maalipaikkoja. Vieraat pitivät enemmän palloa, mutta MP puolusti hyvin ja peliä käytiin suurimmaksi osaksi vaarattomilla alueilla. Viimeisellä reilulla vitosella nähtiin taas maalipaikkoja, jotka menivät vieraille 3-1, mutta maalit jäivät tekemättä. Antti Mäkijärvi laukoi vapaapotkun tolppaan, Honka-Hallila torjui Joni Mäkelän yrityksen kulmaksi ja Michael Ogungbaro puski yli. Vähän ennen täyttä aikaa Joona Hiltunen laittoi taas loistavan kulmapotkun, mutta MP:n pelaajien liikkeet eivät olleet kohdillaan ja johtomaali jäi tekemättä. Lyhyen tauon viettoon mentiin 1-1 -tasalukemissa.

#16 Kevin Beugre teki kotkalaisten alakerran keskeltä ottelun tasoitusmaalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

MP teki tauolla peräti viisi pelaajavaihtoa, mutta peli pysyi yllättävän hyvin uomissaan, vaikka vaihtuvuutta olikin runsaasti. Ottelun hienoin maali nähtiin 51. peliminuutilla, kun Väinö Vehkonen lähetti puolen vaihdon ja kotkalaisten Rico Finnäs oli ensimmäisenä pallossa. Finnäksen pusku putosi suoraan Eero Ylöselle, joka otti yhden kosketuksen ja laukoi reilusta 20 metristä pallon vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan, 2-1. Heti perään kotkalaisten tuore hankinta Mika pääsi yrittämään pelin toista maaliaan, mutta Honka-Hallila torjui yrityksen ja Antti-Pekka Kesonen hoiti loput. Toisella jaksolla pelissä tehtiin peräti yhdeksän vaihtoa, vaihdot katkoivat peliä ja tempoa. Vieraat pitivät enemmän palloa, mutta kovinkaan laadukkaisiin maalipaikkoihin tämä hallinta ei johtanut. Muutama paikka kotkalaisilla olikin tasoittaa, mutta Honka-Hallilla torjui Santeri Steniuksen löysän vedon avopaikasta sekä David Ramadingayen kaukolaukauksen, nyrkkeili Samuel Mahlamäen keskityksen ja esti Nathael Ishiin ensimmäisen yrityksen ja paluupallo meni ohi. MP:llä oli muutama maukas vastahyökkäys, mutta kotkalaisten alakerta hoiti nämä hyvin tai sitten kotijoukkueen viimeiset ratkaisut olivat heikkoja ja Anton Lepola maalilla sai olla suhteellisen rauhassa. Lopussa MP olisi voinut saada rankkarin, kun Arjan Goljahanpoor kaadettiin, mutta Aihan Dag ei nähnyt tässä rikettä. Tänään peli jäi pari minuuttia vajaaksi, kun vieraiden tauko venähti muutaman minuutin sovitusta pidemmäksi ja vuoro loppui klo 14. MP palasi KuPS-tappion jälkeen taas voiton makuun, kun tulostaululla oli 2-1 -lukemat loppuvihellyksen soidessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen puolustuspeliin sekä voittoon, mutta hyökkäyspäähän tarvitaan vielä parannusta.

– Meillä oli taas vastassa laadukas joukkue. Puolustimme tänäänkin hyvin ja vieraat eivät saaneet kovinkaan montaa laadukasta maalipaikkaa. Pystyimme pitämään KTP:n pääsääntöisesti meidän muotomme ulkopuolella.

– Hyökkäyspelaamiseen meidän pitää saada lisää itseluottamusta sekä pelirohkeutta. Meidän pitää pystyä pitämään palloa enemmän vastustajan kenttäpuoliskolla ja tätä kautta hyökkäyspelimme helpottuu.

– Kevin viimeisteli tänään kliinisesti ja Eeron maali oli todella näyttävä. Juuso taas tuo meidän hyökkäyspelaamiseemme kokoa ja hän pystyy pitämään palloa.

– Tänään saatiin peliaikaa laajalle rintamalle ja sairastupakin alkaa olemaan tyhjempi. Tästä on hyvä jatkaa härkäviikkoja näiden harjoitusotteluiden merkeissä.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä ja Jukka Laitisen ottamia kuvia ottelusta täältä.

MP:n tiivis tahti harjoitusotteluissa jatkuu, kun keskiviikkona PEPO ja Irfan Sadik saapuu Mikkeliin. Tervetuloa Ifu Mikkeliin!!