RAPORTTI: HIFK vei voiton


MP ja HIFK väänsivät Ykköscupin pisteistä. (Kuva: Jukka Laitinen)

4.2.2023 Ykköscup: MP-HIFK 0 – 2(0-1)

Maalit:
44. Emil Pallas 0-1
52. Antti Ulmanen 0-2

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen (2. varoitus), Jan Heinonen, Niklas Leinonen, Peetu Kerminen, Egzon Avdi, Rasmus Lehtonen, Joel Laitinen, Niklas Orjala, Joona Kuismala

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Jimi Teittinen, Valtteri Nikulainen, Eetu Kivinen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen

Vaihdot:
46. Peetu Kerminen <-> Eero Ylönen
46. Rasmus Lehtonen <-> Jesse Kilpeläinen
71. Egzon Avdi <-> Valtteri Nikulainen
86. Niklas Orjala <-> Jimi Teittinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP:llä oli tänään ohjelmassa Ykköscupin toinen ottelu, kun kotiottelussa oli vastassa vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut HIFK. Helsinkiläisten kokeneempi joukkue vei Ykköscupin sarjapisteet mukanaan 0-2(0-1) -lukemin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja vieraat tulivat kovaa päälle. Ajoittain molemmilla peli kulki ihan kivasti ja välillä oli taas aikamoista hakemista, kuten näin alkukaudesta on tapana. Vieraat pitivät enemmän palloa ja hyökkäsivät enimmäkseen laitojen kautta, mutta MP:n alakerta hoiti pääsääntöisesti tilanteet varmasti. Helsinkiläiset osuivat pari kertaa maalikehikoihin, kun ensin Emil Pallas laukoi tolppaan ja Mustapha Cokerin laukaus osui Aleksi Honka-Hallilan torjunnasta ylärimaan. MP ei noin lähellä maalintekoa päässyt. Niklas Leinonen teki pari hyvää nousua ja Väinö Vehkonen puski Niklas Orjalan vapaapotkusta, mutta Sam Jammeh vieraiden maalilla koppasi tämän varmasti. Vieraiden Antti Ulmanen pääsi myös pari kertaa yrittämään maalintekoa, mutta MP-puolustus blokkasi ensimmäisen yrityksen ja toinen ohjaus meni ohi. Peli näytti menevän jo maalittomissa lukemissa tauolle, mutta peliajan viimeisellä minuutilla vieraat iskivät. Pirteästi pelannut Ahadi pääsi keskittämään oikealta, MP-alakerta uinahti ja sen keskeltä Emil Pallas pääsi laukomaan takanurkkaan, 0-1. Keskialoituksen jälkeen pelattiin vielä hetki ennen kuin siirryttiin tauon viettoon maalin vierasjohdossa.

HIFK:n #16 Emil Pallas upottaa ottelun avausmaalin #1 Aleksi Honka-Hallilan vartioimaan MP-maaliin. (Kuva: Jukka Laitinen)

Toinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä, mutta reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen MP sai kylmää vettä niskaansa toisen takaiskumaalin muodossa. Puolustuspään vapaapotkun jälkeen Ahadi katkoi kotijoukkueen syötön ja lähetti Antti Ulmasen karkumatkalle. Ulmanen viimeisteli varmasti Honka-Hallilan jalkojen välistä ja vieraat siirtyivät 0-2 -johtoon. Muutama minuuttia tästä ja MP:llä oli mahdollisuus kavennukseen. Tauolta kentälle tullut Eero Ylönen laukoi kovaa kaukaa, mutta Sam Jammeh sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi. Seuranneesta kulmapotkusta kotijoukkueella oli parikin mahdollisuutta maalintekoon, mutta Jammeh hoiti tilanteet varmasti. Molemmat joukkueet hakivat toisella jaksolla vaihtojen myötä tuoreita jalkoja ja vauhtia peliin ja peli aaltoilikin ihan mukavasti. Molemmilla maaleilla nähtiin vielä puolittaisia paikkoja. MP:stä Jan Heinonen laukoi niukasti ohi ja Jammeh pomputti Leinosen laukauksen. Honka-Hallila torjui Topi Pasin puskun, Ulmasen laukaus blokattiin, Nikolas Saira laukoi ohi ja Robbie Azodo nosti ohi. Lopulta ottelu päättyi näihin 0-2 -lukemiin.

Tänään MP:n peliä johtanut valmentaja Mika Pasanen löysi paljon hyviä juttuja omiensa pelistä, vaikka vastustajan maalit olivat tänään aika halpoja.

– Aloitettiin peli ihan kivasti, mutta sitten IFK sai otetta pelistä ja jouduimme puolustamaan.

– Pelistämme puuttuu edelleen rohkeus mennä eteenpäin ja hyökkäyspelaamisessamme on paljon kehitettävää. Pallosta pitää myös pitää parempaa huolta ja sitä ei saa menettää niin nopeasti riistojen jälkeen.

– Molemmat takaiskut olisi ollut tänään estettävissä, mutta onneksi tällaiset virheet tulee nyt harjoituskaudella, niin näistä otetaan opiksi ja ei tehdä enää tuollaisia, kun kunnon sarjapisteitä on jaossa.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä ja Laitisen Jukan pelikuvia täältä.

MP päättää Ykköscupin alkulohkon ottelut viikon päästä lauantaina, kun joukkue matkaa Järvenpäähän JäPS:n vieraaksi.