RAPORTTI: FCV kaatui Miikka Oinosen maaleilla


Ottelun sankarit #24 Scott Angevine ja#10 Miikka Oinonen taistelun tauottua Vaajakoskella.

10.8.2018 FCV - MP  0 - 2(0-1)

Maalit:
30. Miikka Oinonen (Jiri Haikonen) 0-1
71. Oinonen (Janne Kuhmonen) 0-2

MP:n kokoonpano:
Scott Angevine, Iiro Äijö, Vincent Bikana, Mikko Hiltunen, Michael Nzekwe, Miika Oinonen (68. varoitus), Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen, Shane McFaul

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Ozeias Graciano, Elliot Simmons, Matti Kohonen, Markus Brusila, Onuray Köse, Olli Kilpeläinen

Vaihdot:
46. Shane McFaul <-> Onuray Köse
62. Mikko Hiltunen <-> Elliot Simmons
82. Miikka Oinonen <-> Markus Brusila

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP matkasi helteisenä perjantaina Vaajakoskelle, missä Liikuntapuiston nihkeällä ja kuivalla nurmella vastaan asettui keväällä Urskista pisteet hakenut FCV. Alun hakemisen jälkeen vieraat kontrolloivat peliä täysin ja veivät pisteet mukana Mikkeliin 0-2(0-1) -lukemin.

Ottelun alku oli molemmilta aikamoista hakemista, jota nihkeä nurmi ei ainakaan helpottanut. FCV oli ihmeen passiivinen ja puolusti matalalla. Hiljalleen MP sai koneensa käyntiin ja nähtiin muutamia hienoja palloralleja. Yhden tällaisen jälkeen syntyi ottelun avausmaali 30. minuutilla. Lucas dos Santos ja Jiri Haikonen pelasivat oikealla laidalla hyvin yhteen ja Haikonen keskitti pallon maalille, missä Miikka Oinonen karkasi vartioijaltaan ja puski kauden seitsemännen maalinsa ja MP:n 0-1 -johtoon. Kotijoukkue antoi MP:n kierrättää palloa ja otti pääsääntöisesti vastaan vieraiden hyökkäyksiä. Ensimmäistä kertaa MP:n maalilla pelannut Scott Angevine sai olla aika rauhassa ja joutui puutumaan peliin vain muutaman kerran ennen taukoa. Tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

Toinen puoliaika jatkui MP:n ollessa kuskin paikalla. Kokenut Miikka Oinonen oli vaikea pideltävä vaajakoskelaisten alakerralle ja Michael Nzekwe sekä Lucas dos Santos antoivat hyvin tulitukea Oinolle. FCV ei kovinkaan aktiivisesti hakenut tasoitusosumaa, vaan he tyytyivät puolustamaan ja pitämään maalilukemat pieninä. 71. peliminuutilla Oinonen iski taas, kun tällä kertaa dos Santos ja Janne Kuhmonen pelasivat kivasti vasemmalla yhteen ja Kuhmonen laukoi pallon takatolppaan. Kokenut sotaratsu Oinonen juoksi kohti maalia ja sai hieman onnekkaasti laitettua pallon verkkoon, 0-2. Maalin jälkeen MP innostui hyökkäämään ja kotijoukkueelle avautui muutama mahdollisuus kavennusmaaliin. Scott Angevine hoiti kuitenkin nämä harvat tilanteet todella varmasti ja piti maalinsa puhtaana debyytissään. MP:llä oli useampi mahdollisuus tappaa peli lopullisesti, mutta Roope Järvinen kotijoukkueen maalilla torjui hienosti Tomi Janhusen, Janne Kuhmosen ja Onuray Kösen yritykset. Lopulta neljän lisäaikaminuutin jälkeen ottelu päättyi MP:n ansaittuun 0-2 -voittoon ja MP pelasi voittojen tielle parin nihkeämmän pelin jälkeen.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen omiensa esitykseen ja tietenkin voittoon.

- Peli oli tänään kontrollissamme koko ajan, eikä meillä ollut mitään hätää. Ei ollut missään vaiheessa sellaista tunnetta, että voisimme hävitä tämän pelin.

- Kaveri tuli kuten ennakkoon ajattelimme. He puolustivat passiivisesti matalalla ja antoivat meidän pitää palloa. Ihmeellistä oli kyllä se, että tappioasemassakin tämä passiivisuus jatkui, mutta sehän sopi meille.

- Ensimmäisen puoliajan maali helpotti pelaamistamme. Lopussa pelin ratkettua kotijoukkue sai pientä painetta, mutta Scott Angevine maalilla hoiti nämä tilanteet varmasti.

- Miikka Oinosen panos oli tänään vahva ja Scott oli vakuuttava maalillaan. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon Pallo-Kissat kamppailuun!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP huilaa ja palauttelee nyt viikonlopun. Sitten ajatukset siirretään ensi viikon torstaina Urskissa pelattavaan Mikkelin derbyyn.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 45 – 55
Laukaukset 16/5 – 15/8
Kulmapotkut 8 – 5
Rikkeet 10 – 17
Varoitukset 1 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 405/316 (78%) – 494/412 (83%)
Haastot 148/70 (47%) – 148/78 (53%)
Ilmakamppailut 29/13 (45%) – 29/16 (55%)
Ohitukset 24/15 (63%) – 26/14 (54%)
Taklaukset 35/21 (60%) – 32/17 (53%)

FCV TV:n todella laadukas kooste: FCV-MP 0-2(0-1)