RAPORTTI: FC Lahti oli tehokkaampi maalipaikoissaan


FC Lahti ja MP kohtasivat kauniissa keväisessä säässä Lahden Kisapuistossa.

12.3.2022 harjoitusottelu: FC Lahti – MP  3 – 1(2-0)

Maalit:
20. Altin Zeqiri 1-0
33. Zeqiri 2-0
51. Hysen Memolla 3-0
83. Juuso Tarvainen (Valdrin Azemi) 3-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Arttu Loukiainen, Samuli Hölttä, Joslyn Luyeye-Lutumba, Kevin Beugre, Jonathan Dunyin (74. varoitus), Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen, Juuso Tarvainen

Vaihtopelaajat:
Otto Huuhtanen, Vaillance Nihorimbere, Jesse Jäppinen, Valdrin Azemi, Leevi Leinonen

Vaihdot:
16. Jesse Kilpeläinen <-> Vaillance Nihorimbere
66. Arttu Loukiainen <-> Valdrin Azemi
66. Eero Ylönen <-> Jesse Jäppinen
78. Jarkko Heimonen <-> Leevi Leinonen
83. Aleksi Honka-Hallila <-> Otto Huuhtanen

Otteluraportti:
MP jatkoi tänään valmistautumistaan kauteen, kun Lahdessa Kisapuiston tekonurmella harjoitusottelussa vastaan asettui Veikkausliigassa pelaava FC Lahti. Keväisissä olosuhteissa pelatun ottelun hallinta vaihteli, mutta kotijoukkue FC Lahti oli tehookkaampi maalipaikkoissan ja voitti ottelin 3-1(2-0) -lukemin.

Vieraat aloittivat ottelun pirteästi ja pallon hallinta oli selvästi MP:llä. 9. peliminuutilla vieraat loivat ensimmäiset maalipaikansa, mutta vieraiden alakerta blokkasi sekä Jesse Kilpeläisen että Joslyn Luyeye-Lutumban yritykset ja seurauksena oli vain kulmapotku. Heti perään kotijoukkue rakensi myös maalipaikan, mutta Arttu Loukiainen blokkasi Mac Kandjin laukauksen. Muutama minuutti myöhemmin Hysen Memolla pääsi kulmapotkusta puskemaan, mutta tämä pusku meni ohi. Ottelun 20. peliminuutilla nähtiin avausmaali, kun hyviä otteita esittänyt Altin Zeqiri karkasi paitsion rajamailta ja sijoitti pallon ohi vastaan tulleen Aleksi Honka-Hallilan, 1-0. Vajaa vartti myöhemmin sama mies oli taas asialla, kun puolen vaihdon jälkeen Zeqiri kuljetti poikittain palloa, haki jalkaansa vapaaksi ja laukoi lopulta tarkasti takakulmaan, 2-0. Takaiskujen jälkeen vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan ja viimeisellä vitosella ennen taukoa nähtiinkin useampi puolittainen maalipaikka. Jonathan Dunyin oli päästä riiston jälkeen hyvään maalipaikkaan, mutta tilanne kuivui lahtelaisalakerran vääriin otteisiin, Kevin Beugre laukoi niukasti ohi ja lahtelaisten alakerta blokkasi Juuso Tarvaisen laukauksen. Tauon viettoon mentiin lahtelaisten kahden maalin johdossa.

FC Lahti aloitti toisen jakson hyvin ja peliä käyntiin Honka-Hallilan vartioiman MP-maalin lähellä. Honka-Hallila torjui sekä Arlind Sejdiun että Hysen Memollan yritykset. Kun toista jaksoa oli käyty viitisen minuuttia, erotuomari Mikko Leino vihelsi yhteenpotkutilanteesta kotijoukkueelle vaparin rangaistusalueen rajalta. Memolla laukoi tämän vaparin tarkasti vasempaan nurkkaan ja peli oli jo 3-0. Peli jatkui kotijoukkueen komennossa ja lisämaalitkin oli lähellä, mutta ylärimaa lähemmäksi FC Lahti ei päässyt ja MP kuitenkin kesti ilman takaiskuja. Loppua kohti peli taas kääntyi vieraille ja oikeastaan viimeinen parikymmenminuuttia mentiin vieraiden komennossa. Lahden alakerta blokkasi Luyeye-Lutumban yrityksen ja sama mies tarjoili Kevin Beugrelle loistavan maalipaikan, mutta kokenut maalivahti Antonio Reguero torjui tämän laukauksen ja piti vielä maalinsa puhtaana. Lopulta vieraiden kova yritys palkittiin 83. peliminuutilla, kun Juuso Tarvainen puski Valdrin Azemin antamasta vapaapotkusta pallon maaliverkon läpi, 3-1. Heti perään MP:llä oli mahdollisuus tulla jo maalin päähän, mutta tällä kertaa Beugre laukoi ohi. Lisäajalla kotijoukkue rakensi vielä loistavan maalipaikan, kun nopeasta vastahyökkäyksestä Kandji pääsi avopaikkaan, mutta viimeiset hetken MP:n maalilla pelannut Otto Huuhtanen teki näyttävän jalkatorjunnan ja piti 3-1 -lukemat, joihin ottelu päättyikin.

Tappiosta huolimatta päävalmentaja Juha Pasoja löysi pelistä paljon hyvää.

– Meillä oli hyvä harjoitusviikko alla ja itse pelissäkin oli paljon hyvää, vaikka lopputuloksena oli tappio.

– Sarjatasojen ero tuli esille maalipaikkojen hyödyntämisessä sekä irtopalloissa, joissa molemmissa FC Lahti oli parempi.

– Pelissä oli paljon niitä asioita, joita olimme viikolla käyneet läpi. Alku ja loppu oli meiltä hyvää tekemistä, mutta nyt pitää saada tämä hyvä tekeminen jatkumaan koko 90-minuuttisen ajan.

– Tässä ollaan ihan oikealla tiellä ja saimme taas hyvää tietoa pelaajistamme!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa harjoitusotteluitaan viikon päästä lauantaina Jyväskylässä, missä vastaan tulee Kakkoseen noussut Komeetat.