RAPORTTI: Erikoistilannemaaleilla avausvoitto


#3 Väinö Vehkonen puskee ottelun tasoitusmaalin #20 Niklas Orjalan kulmasta.

18.3.2023 harjoitusottelu: MP-JIPPO 3 – 1(0-1)

Maalit:
28. Terrence Smith 0-1
49. Väinö Vehkonen (Niklas Orjala) 1-1
56. Santeri Stenius (Orjala) 2-1
89. Peetu Kerminen rp. 3-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Niklas Leinonen, Santeri Stenius, Niklas Orjala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Jesse Kilpeläinen, Niila Forsell (47. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Peetu Kerminen, Egzon Avdi, Rasmus Lehtonen, Luis Toomey, Joel Laitinen, Valtteri Nikulainen, Eero Ylönen, Joona Kuismala

Vaihdot:
46. Niklas Leinonen <-> Egzon Avdi (80. varoitus)
65. Niila Forsell <-> Rasmus Lehtonen
65. Niklas Orjala <-> Eero Ylönen
72. Santeri Stenius <-> Peetu Kerminen
72. Jan Heinonen <-> Luis Toomey
84. Jesse Kilpeläinen <-> Joona Kuismala
84. Väinö Vehkonen <-> Joel Laitinen
84. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Valtteri Nikulainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kuukauden tauon jälkeen MP harjoituspelasi taas tänään, kun jalkapallohallissa vastaan asettui Kakkosessa pelaava JIPPO Joensuusta. Tänään näki päivän valon MP:n kauden ensimmäinen voitto, kun toisen jakson erikoistilannemaaleilla vieraat lähtivät kotimatkalle 3-1(0-1) -tappio niskassaan.

Vaikka MP ei ollut kuukauteen pelannut, niin ottelun ensimmäinen vartti mentiin täysin kotijoukkueen komennossa ja hyökkäyksiä rakennettiin vaihtelevasti. Molemmat laiturit Joslyn Luyeye-Lutumba sekä Niklas Orjala olivat pirteällä pelipäällä, kuskasivat palloa hyvin ja haastoivat vieraiden alakertaa. Molemmat aiheuttivat ensimmäiseen varttiin useamman vaarallisen tilanteen, mutta maalivahti Pyry Piiraisen johdolla JIPPO-alakerta hoiti nämä tilanteet tuurilla ja taidolla. 27. peliminuutilla Orjala pääsi ohjaamaan maalin edestä, mutta tämä ohjaus meni reilusti yli. Seuraavaksi vieraat pääsivät ensimmäiseen kunnon hyökkäykseen ja pallo olikin heti MP-maalissa. MP puolusti tilanteen huonosti, mutta pitää antaa myös kunnia vieraille hienosti pelatusta hyökkäyksestä. Terrence Smith pudotti pitkän avauksen ja pallo pelattiin vasempaan laitaan, missä vaarallinen Nuutti Tykkyläinen kuljetti ja keskitti maalille. Smith oli etutolpalla ensimmäisenä pallossa ja ohjasi sen etukulmasta sisään, 0-1. Vaikka MP hallitsi selvästi palloa, niin todella loistavia maalipaikkoja ei oikein pystytty rakentamaan. Pari vapaapotkua MP sai hyviltä paikoilta, mutta Orjala laukoi toisen yli ja toisen Piirainen koppasi varmasti. Lisäksi useampi hyvältä näyttänyt hyökkäys livahti paitsion puolelle. Lyhyen tauon viettoon mentiin vieraiden maalin johdossa.

Tauolta kotijoukkue tuli pirteästi sisään ja peliä pelattiin joensuulaisten kenttäpäädyssä. MP sai hyvistä hyökkäyksistä muutaman kulmapotkun. 4. ja 6. kulmasta kotijoukkue iski maalit. Ensin Väinö Vehkonen puski takatolpalta Orjalan kulmasta pelin tasoihin ja reilu viisi minuuttia myöhemmin Santeri Steniuksen pusku muutti suuntaa JIPPO-pelaajasta ja upposi aivan tolpan juureen, 2-1. Toisella jaksolla molemmat tekivät harjoitusotteluille tyypillisesti monia vaihtoja ja tämä vähän sotki molempien pelaamista. Peli kuitenkin meni pääsääntöisesti MP:n komennossa ja vieraiden maalipaikat olivat kortilla. Kotijoukkueelta jäi tänään pelitilannemaali tekemättä, vaikka siihenkin oli useita mahdollisuuksia. Egzon Avdi laukoi tolppaan ja puski yli ja Piirainen torjui sekä Peetu Kermisen että Luis Toomeyn laukaukset. Vierailla oli loppuhetkillä muutama maalipaikan puolikas, mutta Veeti Piiparinen ohjasi yli ja harhasyötön jälkeen MP-alakerta selvitti tilanteen varmasti. Vähän ennen täyttä aikaa Joel Laitinen lähetti pitkän pallon joensuulaisten rangaistusalueelle, missä pallo osui Topi Kelaa käteen ja seurauksena oli rankkari, jonka Peetu Kerminen laukoi varmasti verkkoon, 3-1. Maalin jälkeen pelattiin vielä muutama minuutti ennen loppuvihellystä. Näin lopultakin seitsemännessä preseasonin ottelussaan MP sai voittotilinsä auki ja onnistui maalinteossa kolmesti, kun tähän mennessä maaleja oli syntynyt vain kaksi.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen, että pelissä näkyi harjoituksissa läpikäytyjä juttuja, mutta myönsi, että pelin pitää parantua vielä reilusti ennen kuukauden päästä alkavaa Ykköstä.

– Ensimmäinen jakso oli täysin meidän kontrollissamme ja pelissämme näkyi niitä asioita, joita olemme harjoituksissa käyneet läpi. Viimeiset ratkaisumme oli tänään vielä yleensä aika heikkoja ja paitsiolinjan kanssa meidän pitää olla tarkempia.

– Puolustussuuntaan meillä ei ollut oikein mitään hätää, mutta yksi heikosti puolustettu tilanne johti harmittavaan takaiskuun.

– Toista jaksoa vaihdot vähän sotkivat, mutta erikoistilanteilla saatiin tänään peli käännettyä meille. Saatiin ne tilanteet hyvien hyökkäysten kautta.

– Olihan se kiva lopultakin voittaa! Tästä on hyvä jatkaa työntekoa.

Joensuulaisten näkemys ottelusta löytyy täältä ja ottelukooste täältä.

MP jatkaa harjoitusotteluitaan tulevana keskiviikkona, kun joukkue matkaa KuPS Akatemian vieraaksi Kuopioon ja edessä kauden ensimmäinen ulkopeli.