RAPORTTI: Derby päättyi tasatulokseen


1.6.2018 MiPK - MP 1 - 1(1-0)

Maalit:
45+1. Antti-Pekka Kesonen 1-0
61. Olli Kilpeläinen (Markus Brusila) 1-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Vincent Bikana, Ozeias Graciano, Mikko Hiltunen, Tomi Janhunen, Jiri Haikonen, Joonas Kimari, Onuray Köse (90+4. varoitus), Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen, Olli Kilpeläinen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Eero Karjalainen, Iiro Äijö, Elliot Simmons, Markus Brusila

Vaihdot:
46. Joonas Kimari <-> Markus Brusila
70. Mikko Hiltunen <-> Iiro Äijö
85. Olli Kilpeläinen <-> Elliot Simmons

Ottelupöytäkirja: Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kakkosen A-lohkon 7. kierroksella pelattiin tärkeiden sarjapisteiden lisäksi myös kaupungin herruudesta, kun MP ja Pallo-Kissat kohtasivat yli 2200 katsojan edessä. Urskin heikossa kunnossa oleva nurmi ei edelleenkään mahdollistanut kunnon pelaamista ja kunnon syöttöpeli oli miltei mahdotonta epätasaisella alustalla. Ensimmäinen puoliaika oli punaisten ja toinen sinisten, niinpä ottelussa päädyttiin 1-1(1-0) -pistejakoon.

MP aloitti ottelun aktiivisemmin ja piti palloa huomattavasti enemmän, mutta pallon hallinnasta huolimatta kunnon maalipaikoille ei päästy.  Sen sijaan Pallo-Kissoilla oli muutama maukas paikka siirtyä johtoon, mutta punaisilta puuttui terävyys maalipaikoissa. Molemmat joukkueet saivat useita kulmia, mutta puolustus oli näissä paremmassa kuosissa kuin hyökkäys ja osumia ei nähty. MP:n peli oli vaisua ja samankaltaista kuin viime lauantaina vaajakoskelaisia vastaan. Ottelu näytti menevän jo maalittomissa lukemissa tauolle, mutta Pallo-Kissat iskivät lisäajalla. Sammy Ndjock torjui loistavasti Isaac Kannahin laukauksen, mutta MP:n alakerran putsaus oli heikko ja pallo tuli suoraan Antti-Pekka Kesoselle, joka laukoi pallon tarkasti takanurkkaan ja vei Kissat 1-0 -johtoon viime sekunneilla.

MP vaihtoi tauolla Markus Brusilan hyökkäykseen ja tämä toi uutta eloa MP:n hyökkäyspelaamiseen. Pelin painopiste oli Kissojen kenttäpuoliskolla ja MP vei peliä selvästi. Kissat puolusti uhrautuvasti joukkueena ja Tatu Österlund oli viimeisenä lukkona maalillaan. Ozeias Gracianolla oli loistava paikka tasoittaa peli pienen Österlundin virheen jälkeen, mutta Kissojen alakerta esti Ossin yrityksen. Kun reilu vartti oli pelattu, MP pelasi näyttävän hyökkäyksen vasemmalta laidalta Lucas dos Santosin kautta. Lopulta pallo tuli Markus Brusilan laukauksen jälkeen Olli Kilpeläiselle, joka viimeisteli varmasti ensimmäisen virallisen maalin edustusjoukkueessa ja peli oli ansaitusti tasan, 1-1. MP sai tasoitusosumasta lisää virtaa peliinsä ja painostus kirkon päädyssä jatkui. Kissat pääsivät muutaman kerran hyökkäämään nopeasti vastaan, mutta nämä tilanteet MP:n alakerta puolusti varmasti. Hyvin yhteen pelanneet Lucas dos Santos ja Olli Kilpeläinen pelasivat Janne Kuhmosen hyvään maalipaikkaan, mutta Kuhmonen ei saanut hyvää osumaa palloon ja Österlund sai kätensä väliin tähän laukaukseen estäen MP:n johtomaalin. Toisella puoliajalla Kissojen ainoat puolittaiset maalipaikat tulivat erikoistilanteista ja lisäajalla oli vielä yksi tällainen, mutta Victor laukoi pallon taivaan tuuliin. Lopulta ottelussa tarkkaa linjaa pitänyt Jussi Vainikka päätti taistelun vajaan viiden minuutin lisäajan jälkeen ja derbyssä päädyttiin pistejakoon. Näin kaupungin herruus jäi vielä ratkaisematta. Toinen kohtaaminen pelataan sitten elokuun puolessa välissä MP:n toimiessa isäntänä.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen joukkueensa toisen jakson pelaamiseen ja tietenkin siihen, että tappioasemasta noustiin tasoihin.

- Kissojen maali tuli todella pahaan paikkaan ja kaiken lisäksi vielä aika harmittavalla tavalla, kun emme saaneet purettua palloa pois maalilta.

- Toiselle puoliajalle pojat tekivät hyvän tason noston ja pelaamisemme oli ihan erinäköistä.

- Ensimmäisellä puoliajalla meidän pelaamisemme oli hidasta. Tänäänkään peli ei ollut mitään yleisöystävällistä, sillä muhkuraisella kentällä pallo elää koko ajan ja ison osan pelistä pallo oli kentän ulkopuolella.

- Lucas ja Olli pelasivat ajoittain hyvin yhteen ja hieno homma, että Kilpeläisen Olli sai nyt tehtyä ensimmäisen maalinsa. Tauolta peliin tullut Markus Brusila oli pirteä ja toi liikettä meidän hyökkäykseen.

Punaisen leirin näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan reilun viikon päästä, kun LPS saapuu vieraaksi Urskiin. Kyseinen sunnuntaina 10. kesäkuuta pelattava MP-LPS on K-Plussaottelu, jossa MP ja paikalliset K-kauppiaat järjestävät erikoisohjelmaa. Kannattaa seurata ilmoittelua ja tulla reilun viikon päästä taas sankoin joukoin Urskiin.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 48 – 52
Laukaukset 8/3 – 12/2
Kulmapotkut 8 – 8
Rikkeet 12 – 19
Varoitukset 2 – 1
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 362/261 (72%) – 423/311 (74%)
Haastot 186/97 (52%) – 186/89 (48%)
Ilmakamppailut 51/26 (51%) – 51/25 (49%)
Ohitukset 49/26 (53%) – 35/11 (31%)
Taklaukset 38/27 (71%) – 52/26 (50%)

Kooste: MiPK-MP 1-1(1-0)