RAPORTTI: Derby päättyi tasatulokseen


Jonne Uronen Kissojen maalilla torjui Jiri Haikosen vapaapotkun.

24.4.2019 MP – MiPK 2 – 2(0-0)

Maalit:
50. Tommi Ekmark 0-1
55. Joonas Nissinen (Antti-Ville Räisänen) 1-1
57. Lucas dos Santos (Filipe Mello) 2-1
67. Antti Voutilainen 2-2

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos (26. varoitus), Filipe Mello (80. ulosajo), Juuso Liukkonen, Matti Kohonen, Jiri Haikonen (34. varoitus), Joonas Nissinen, Janne Kuhmonen, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Tomi Janhunen, Joonas Kimari, Eero Ylönen, Samuli Kaasalainen, Olli Kilpeläinen

Vaihdot:
84. Joonas Nissinen <-> Samuli Kaasalainen
90. Juuso Liukkonen <-> Eero Ylönen

Otteluraportti:
Todella kesäisissä olosuhteissa Urpolassa pelattiin ennen sarjakauden alkua viimeinen harjoitusottelu, jossa MP kohtasi paikallisvastustaja Pallo-Kissat. Runsaslukuisen yleisön edessä pelattu derby kulki kotijoukkueen hallinnassa, mutta kaikesta huolimatta taistelu päättyi 2-2(0-0) -tasatulokseen.

Ottelu alkoi sinipaitaisen kotijoukkueen hallinnassa ja pelin painopiste oli selvästi Pallo-Kissojen kenttäpuoliskolla. Varsinkin MP:n vasemman laidan kaksikko Matti Kohonen-Joonas Nissinen aiheutti alati ongelmia Kissojen alakerralle. Vieraatkin pääsivät muutaman kerran puolittaiseen maalipaikkaan, mutta Sammy Ndjock torjui Rafaelin yrityksen ja Antti Voutilaisen laukaus meni selvästi yli. MP järjesteli useamman näyttävän hyökkäyksen ja maalipaikkoja oli useampaankin maaliin. Lähimpänä maalintekoa oli syntymäpäiväsankari Joonas Nissinen, joka pääsi Filipe Mellon paluupalloon, mutta laukaus meni tolpan väärältä puolelta sivuverkkoon. Myös Juuso Liukkonen, Jiri Haikonen ja Antti-Ville Räisänen työllistivät Jonne Urosta Kissojen maalilla. Kovasta yrityksestä ja taistelusta huolimatta avauspuolikkaalla ei maaleja nähty ja tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toista puoliaikaa oli pelattu viitisen minuuttia, kun vieraat siirtyivät johtoon. Sammy Ndjock torjui kulmapotkun jälkitilanteessa pallon eteensä, Tommi Ekmark oli ensimmäisenä pallossa ja laukoi pallon voimalla verkkoon, 0-1. Maali sytytti MP:n ja peli oli täydellisesti kotijoukkueen kontrollissa. Reilu viisi minuuttia myöhemmin MP oli jo siirtynyt 2-1 -johtoon. Molemmat maalit syntyivät todella näyttävien hyökkäysten päätteeksi ja Jonne Uronen Kissojen maalilla oli täysin vailla mahdollisuuksia. Ensin Joonas Nissinen pääsi Antti-Ville Räisäsen esityöstä vasemmalta läpi ja tänään 22 vuotta täyttänyt laituri viimeisteli varmasti kotijoukkueen ensimmäisen osuman. Pari minuuttia myöhemmin Filipe Mello riisti pallon Kissojen keskikentältä ja pelasi seinäpelin Janne Kuhmosen kanssa. Mello pelasi hienosti keskeltä Lucas dos Santosin puolittaiseen maalipaikkaan ja liukas brassi viimeisteli näyttävästi MP:n toisen maalin. Johtoaseman jälkeenkin peli kulki MP:n otteessa, mutta hallinta ei konkretisoitunut lisämaaleihin. Parisen kymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Kissat tuli tasoihin ja taas kulmapotkun jälkitilanteesta. Sammy Ndjock nyrkkeili pallon suoraan Antti Voutilaiselle, joka laukoi vastapalloon hienosti vieraiden toisen osuman. Viimeisellä vartilla tunteet alkoivat lämmetä ja Filipe Mello sai hieman epäselvän tilanteen jälkeen jälkipelistä punaisen kortin. Vaikka MP pelasi viimeisen kympin vajaalla, niin peli kulki silti kotijoukkueen komennossa. Vaihdosta kentälle tullut Samuli Kaasalainen järjesteli muutaman tilanteen Kissojen maalille, mutta lisäosumia ottelussa ei enää nähty ja paikalliskamppailu päättyi 2-2 -tasalukemiin.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen moniin pelissä nähtyihin asioihin, mutta harmitteli helppoja takaiskuja.

– Valitettava tasapeli ja vielä aika helpoilla osumilla. Toivotaan, että nämä hölmöt virheet olivat nyt tässä ja näitä ei enää sarjapeleissä nähdä.

– Oltiin käytännössä koko pelin ajan kuskin paikalla. Kissat sai maalien lisäksi luotua vain muutaman maalipaikan ja meillä taas niitä oli huomattavasti enemmän.

– Tyytyväinen olen siihen, että saatiin nopea kuitti takaiskun jälkeen ja noustiin heti perään ohi näyttävien hyökkäysten päätteeksi.

– Pelissä oli paljon sitä, mitä olemme harjoitelleet ja tässä on vielä puolitoista viikkoa aikaa hioa kuvioita kuntoon ennen sarja-avausta.

Nyt on sarjakauteen valmistavat harjoitusottelut pelattu ja seuraavan kerran, kun erotuomari viheltää pilliin, niin jaossa on taas sarjapisteitä. Sunnuntaina 5.5. klo 18.30 MP aloittaa taistelun Kakkosen A-lohkon pisteistä, kun NJS saapuu vieraaksi Urpolaan.