RAPORTTI: Avausvoitto vaihtui viime hetkillä tasapeliin


#9 Peetu Kerminen laukoi MP:n kauden ensimmäisen maalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

28.1.2023 harjoitusottelu: MP-PEPO 1 – 1(1-0)

Maalit:
35. Peetu Kerminen (Benjamin Urgenc) 1-0
87. Aapo Hyppönen 1-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Väinö Vehkonen, Jan Heinonen, Niklas Leinonen, Peetu Kerminen, Rasmus Lehtonen, Joel Laitinen, Pietro Kytölaakso, Niklas Orjala, Joona Kuismala

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Ville Laiho, Mikko Haponen, Jimi Teittinen, Valtteri Nikulainen, Eetu Kivinen, Michael Cletus Odey

Vaihdot:
46. Jan Heinonen <-> Valtteri Nikulainen
46. Peetu Kerminen <-> Michael Cletus Odey
77. Niklas Orjala <-> Ville Laiho
81. Joona Kuismala <-> Mikko Haponen
88. Pietro Kytölaakso <-> Jimi Teittinen
88. Benjamin Urgenc <-> Eetu Kivinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään kauden kolmannen ottelunsa, kun harjoitusottelussa vastaan tuli Kakkoseen tippunut PEPO Lappeenrannasta. MP oli aivan loppuhetkille asti kiinni voitossa, mutta vieraat tulivat erikoistilannemaalilla tasoihin 87. peliminuutilla ja näin ottelu päättyi 1-1(1-0) -tasalukemiin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa. Pallo liikkui mukavasti pelaajalta toiselle ja matalalle valuneet vieraat yrittivät puolustaa tiiviisti. MP sai luotua muutamia maalipaikkoja, mutta palloa ei meinattu saada Jirko Sorsan vartiomaan PEPO-maaliin. Ensimmäisenä kotijoukkueesta maalintekoa pääsi yrittämään näyttöjä antamassa ollut Pietro Kytölaakso, joka pääsi hyvää laukaisupaikkaan Väinö Vehkosen puolen vaihdon jälkeen, mutta Kytölaakson yritys meni ohi. Seuraavaksi torstaina sopimuksen tehnyt Rasmus Lehtonen järjesteli parikin maalipaikkaa, mutta Peetu Kerminen laukoi tolppaan ja Kytölaakso puski ohi. Vaikka MP hallitsikin pelitapahtumia ensimmäisellä jaksolla selvästi, niin todellisia maalipaikkoja se ei pystynyt luomaan kuin muutamia. Vieraiden oikeastaan ainut paikka oli nuoren KTP-apu Aapo Hyppösen ennakkoluuloton nousu vasemmalta, mutta nuorukainen laukoi ohi. Lopulta MP iski kauden ensimmäisen maalinsa, kun pitkän pallon hallintajakson ja näyttävän hyökkäyksen jälkeen 35. peliminuutilla Peetu Kerminen laukoi tarkasti takanurkkaan Benjamin Urgencin tarjoilusta, 1-0. Ensimmäinen jakso jäi vajaan minuutin vajaaksi, kun Peetu Kerminen ja Jirko Sorsa törmäsivät pallon tavoittelutilanteessa ja Sorsa joutui lopulta jättämään pelin kesken. Tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

#9 Peetu Kermisen laukaus uppoaa maaliin. (Kuva: Jukka Laitinen)

Toisella jaksolla alkoi harjoitusotteluille perinteinen vaihtoruletti ja tämä sotki enemmän kotijoukkueen peliä, ja vieraat pääsivätkin paremmin peliin mukaan. MP:n alakerta muutaman kerran vähän nukahti ja vieraiden tasoitus olikin lähellä. Nathael Ishiin kaukolaukauksen Aleksi Honka-Hallilla torjui ja kerran pallo kävi MP-maalin tolpassa kimmokkeen jälkeen. Kotijoukkue pääsi ihan hyvin hyökkäyskolmannekselle, mutta sitten kunnon maalipaikkoihin murtautuminen oli vaikeaa. Joona Kuismala pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta tämän tauolla vieraiden maalille tullut Niko Pienmunne torjui varmasti. Peli oli jo päättymässä kotivoittoon, mutta vieraat saivat 87. peliminuutilla kulmapotkun. Alex Oikkonen antoi laadukkaan kulman, Aapo Hyppönen pääsi etualueelta aika vapaasti puskemaan ja pallo oli takanurkassa, 1-1. Heti perään MP rakensi toisen jakson parhaan maalipaikansa, mutta Pietro Kytölaakson yritys kolahti tolppaan ja näin voittomaali jäi tekemättä. Ottelu päättyi näihin 1-1 -lukemiin.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa ensimmäisen jakson pelaamiseen.

– Pelaamisessamme oli selkeää parannusta aikaisempiin peleihin verrattuna ja varsinkin ensimmäinen jakso oli meiltä jo hyvää tekemistä, mutta maaleja olisi voinut tehdä enemmän kuin yhden.

– Vaihdot sotkivat meidän toisen jakson pelaamista. Muutaman kerran oli puolustussuuntaan huonoa tekemistä ja kaveri oli lähellä maalintekoa. Lopussa sitten harmittavasti erikoistilanteesta laskettiin maali, kun puolustusroolit vaihtojen takia oli vähän hakusessa.

– Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin, sillä pelimme kehittyy ja aikaa tässä on vielä tosipelien alkuun kaksi ja puoli kuukautta.

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä.

MP:n ottelut jatkuvat viikon päästä lauantaina ja silloin pelataan taas Ykköscupia, kun HIFK Jarkko Heimosen johdolla saapuu Mikkeliin.