PITKÄ ODOTUS ON NYT TAKANA


[27.4.2018]

#13 Jiri Haikonen jatkaa MP:n kapteenina (Kuva: Mikko Kankainen)

Pitkä odotus on nyt takana. Tosipelit alkavat sunnuntaina, kun sarjanousija NJS saapuu vieraaksi Hänskiin. Tässä kapteeni Jiri Haikosen ajatuksia kauden aattona.

– Sarja-avausta on odotettu jo pitkään ja innolla. Pre-season on ollut perinteisesti pitkä, sillä ollaan vedetty monipuolista ja kovaa treeniä joulukuusta asti. Tosipelien alkaminen ja kevät palkitsevat pimeän ajan kovan treenaamisen ja olosuhteiden kanssa taistelemisen. Olemme valmistautuneet kauteen huolellisesti ja määrätietoisesti. Se näkyy pelaajissa, valmentajissa sekä seuran johdossa. Kaikilla on odottava, mutta luottavainen olo kauden ensimmäisen tosipelin alla.

Jiri Haikonen jatkaa joukkueen kapteenina ja varakapteeneina toimivat Miikka Oinonen ja Mikko Hiltunen. Kapteenisto valittiin joukkueen sisäisessä äänestyksessä. Jiri on ylpeä saadessaan olla kasvattajaseuransa kapteenina.

– Joukkueen kapteenina toimiminen on kunnia minulle ja olen iloinen, että joukkuekaverit luottavat minuun ja minun tapaani johtaa joukkuetta. Joukkue on tänä vuonna ennen kaikkea monipuolinen. Joukkue on laajempi kuin muina vuosina. Jokaiselle pelipaikalle löytyy vaihtoehtoja, jolloin kilpailutilanne on hyvä. Se edesauttaa pelaajia kehittymään ja taistelemaan aina, kun pukee sinistä päälle.
Jiri odottaa Kakkosen A-lohkosta tasaista, sillä lohkosta löytyy paljon hyviä joukkueita.

– Odotan kaudelta sitä, että taistelemme lohkon kärkisijoista. Uskon lohkon kärjen olevan tasainen tänä vuonna, sillä lohkossa on harjoituspelien perusteella tasaisia joukkueita. Kovimmiksi vastustajiksi näin etukäteen nostaisin Gnistanin sekä PEPO:n. Odotan, että me pelaamme kesällä parasta jalkapalloa, mitä minä henkilökohtaisesti olen saanut Mikkelissä pelata. Harjoituskaudella on tehty paljon pelitapaan liittyviä muutoksia verrattuna edellisiin kausiin. Uskonkin jokaisen pelaajan pääsevän näyttämään taitonsa ja nauttimaan peleistä.

Kauden 2018 MP:stä löytyy monia mielenkiintoisia pelimiehiä, joita kannattaa seurata.

– Tänä vuonna kannattaa seurata koko sinisen joukkueen taistelua ja asennetta. Yksittäisistä pelaajista kannattaa seurata Sammyn sekä Lucaksen edesottamuksia. Heidän ammattimaisuutta ja osaamista on hienoa seurata. He antavat paljon kokemusta joukkueelle sekä antavat muille asennetta jokapäiväiseen toimintaan. Uusista pelaajista nostaisin esiin myös Kohosen Matin. Hän on nopeajalkainen ja paljon töitä molempiin suuntiin tekevä puolustaja.

Lopuksi Jiri haluaa lähettää terveiset kannattajille.

– Toivottavasti nähdään pelipaikoilla sankoin joukoin ja rakennetaan yhdessä huikea futiskesä Mikkeliin. Tunnusta väriä!