MP NOUSI TASAPELIIN


[13.5.2018]

MP ja PEPO päättivät Kakkosen A-lohkon härkäviikon helteisissä olosuhteissa. Kotijoukkue loi huomattavasti enemmän maalipaikkoja, mutta ottelussa päädyttiin 1-1(0-0) -pistejakoon, kun molemmat onnistuivat maalinteossa kulmapotkun jälkitilanteesta.

Maalit:
58. Alieu Ceesay 0-1
85. Eero Karjalainen (Lucas dos Santos) 1-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Vincent Bikana, Ozeias Graciano, Elliot Simmons, Miikka Oinonen (64. varoitus), Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Joonas Kimari, Onuray Köse, Lucas dos Santos, Janne Kuhmonen

Vaihtopelaajat:
Jonne Uronen, Eero Karjalainen, Tomi Janhunen, Markus Brusila, Olli Kilpeläinen, Sami Kariniitty

Vaihdot:
46. Ozeias Graciano <-> Eero Karjalainen
62. Joonas Kimari <-> Olli Kilpeläinen
78. Elliot Simmons <-> Sami Kariniitty (90+5. varoitus)

Ottelun parhaat pelaajat: (palkitaan otteluisäntä OP Suur-Savon tuotepalkinnoilla)
MP: Janne Kuhmonen
PEPO: Alieu Ceesay

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Janne Kuhmonen
PEPO: Alieu Ceesay

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tiivis ottelutahti jatkui Kakkosen A-lohkossa, kun MP pelasi kolmannen ottelun kahdeksaan päivään. Kova rasitus ja helteinen ilma vaikuttivat pelin tempoon ja vauhtia ei noussut niin kovaksi kuin MP ja PEPO parhaimmillaan pystyvät. Ottelussa päädyttiin värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-1(0-0) -pistejakoon.

Ottelun alkaessa lämpömittari Hänskin hornankattilassa näytti 27 astetta. Molemmat joukkueet lähtivät suhteellisen varovaisesti peliin ja palloa liikuteltiin aika kaukana vastustajan maalista. Ensimmäisellä puoliajalla ei juhlittu kunnon maalipaikoilla. PEPO:n erikoistilanteet tiedettiin vaarallisiksi ja näistä tulikin muutama hässäkkä MP:n maalille, mutta MP:n alakerta Sammy Ndjockin johdolla selvisi näistä tilanteista ilman takaiskuja. MP:kään ei saanut luotua todellisia maalipaikkoja, vaan viimeiset ratkaisut olivat vähän heikkoja tai sitten tyydyttiin kaukolaukauksiin, jotka Craig Hill lappeenrantalaisten maalilla torjui helposti. Tauon viettoon ja virkistäytymään mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisen puoliajan alussa MP:llä oli muutama mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta Joonas Kimari ei saanut kunnolla palloa mukaansa, kun karkasi vieraiden alakerralta. Lisäksi kokenut Miikka Oinonen aiheutti useasti ongelmia lappeenrantalaisten kovalle alakerralle. 58. peliminuutilla PEPO iski vaaralliseksi tiedetystä kulmapotkusta, kun Alieu Ceesay nousi takatolpalla omiin korkeuksiin Alex Oikkosen antamaan tarkkaan kulmapotkuun. Tauolla MP:n toiseksi toppariksi tullut Eero Karjalainen yritti estää Ceesayn maalinteon ja herrojen päät osuivat yhteen ja molemmat saivat verta vuotavan haavan päähänsä. Ceesay osui kuitenkin sen verran palloonkin, että vieraat siirtyivät 0-1 -johtoon. Tämän takaiskuosuman jälkeen kotijoukkue alkoi hallita kenttätapahtumia ja kentälle vaihdettu Olli Kilpeläinen toi uutta virtaa MP:n pallolliseen pelaamiseen. MP:llä oli lukuisia loistavia mahdollisuuksia tasoittaa ottelu, mutta palloa ei meinattu saada millään maaliin tai edes kohti sitä. Miikka Oinonen puski avopaikasta niukasti yli. Olli Kilpeläisellä oli myös loistava mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta pusku avopaikasta meni niukasti ohi ja kerran Kilpeläinen laukoi tolppaan. Pelissä alkoi olla myös tunnetta ja taistelua, erotuomari Niko Hännisellä oli täysi työ pitää ottelu hallinnassaan. Varsinkin Jonathan Dunyin PEPO:n keskikentällä käytti todella epäurheilijamaisia otteita, mutta selvisi tilanteistaan pelkällä varoituksella. Päivän pelissä MP:n erikoistilanteet olivat heikkoja, mutta onneksi sentään yksi kulmapotku onnistui. 85. peliminuutilla Lucas dos Santos antoi kulmapotkun ja Eero Karjalainen pää sidottuna nousi takatolpalla omiin korkeuksiin ja teki ansaitun tasoitusosuman, 1-1. Maalin jälkeen MP:llä oli muutama maukas tilaisuus siirtyä johtoonkin. Lähimpänä maalintekoa oli pirteästi pelannut Janne Kuhmonen, jonka kaukolaukauksen Craig Hill torjui hienosti kulmapotkuksi. Lopulta reilun kuuden minuutin lisäajan pelaamisen jälkeen Niko Hänninen päätti ottelun 1-1 -tasatulokseen.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen, että joukkue nousi tasoihin, mutta toivoi terävyyttä ja päättäväisyyttä maalintekoon.

– Lopussa tehtiin oikeita asioita ja saimme nostettua tempoa. Saimme suoraviivaisuutta hyökkäyskolmanneksen pelaamiseemme ja emme hieroneet, kuten ensimmäisellä puoliajalla usein teimme. Toinen puoliaika oli kuitenkin meiltä vahvaa tekemistä ja saimme luotua maalipaikkoja.

– Erikoistilanteemme olivat tänään heikkoja ja niihin pitää jatkossa paneutua enemmän. Onneksi sentään yksi kulmapotkuista onnistui ja saimme ansaitun tasoitusosuman.

– Pelattiin tänään kypsästi puolustussuuntaan ja pidettiin PEPO poissa selkeiltä maalipaikoilta. Erikoistilanteissa he olivat tiedetyn vaarallisia.

– Olli Kilpeläinen tuli hyvin peliin sisään ja toi meidän pallolliseen pelaamiseen laatua toisella puoliajalla. Janne Kuhmonen oli myös pirteä. Karjalaisen Eero joutui vaikeaan paikkaan, mutta esiintyi miehekkäästi ja teki debyytissään Kakkosen avausosumansa.

–  Pelimme menee parempaan suuntaan koko ajan. Loppu antoi jo viitteitä mihin suuntaan haluamme peliä viedä. Vielä kun pystytään ehjempään ja parempaan esitykseen, niin sitä kautta tulee varmasti voittoja.

Pietu´s Photon ottamia kuvia ottelusta löytyy täältä ja kooste ottelun tilanteista täältä.

Nyt tiivis ottelutahti hiukan helpottaa ja MP:n seuraava ottelu on tulevana lauantaina, kun joukkue matkaa Järvenpäähän, missä päästään ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan ainoalle oikealle alustalle, kun Keskuskentän nurmella vastaan tulee MYPA:a vastaan huiman nousun esittänyt JäPS.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 44 – 56
Laukaukset 12/5 – 12/5
Kulmapotkut 4 – 5
Rikkeet 18 – 8
Varoitukset 2 – 3
Ulosajot 0 – 0
Syötöt 421/331 (79%) – 514/428 (83%)
Haastot 180/89 (49%) – 180/91 (51%)
Ilmakamppailut 35/18 (51%) – 35/17 (49%)
Ohitukset 29/12 (41%) – 28/19 (68%)
Taklaukset 35/16 (46%) – 33/21 (64%)