Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Ykkösen yllättäjät kohtaavat Salossa


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: SalPa-MP
su 4.6. klo 18.00 Salon urheilupuisto

MP aloittaa huomenna tiukan puristuksen, kun 12 päivään joukkue pelaa neljä Ykkösen ottelua. Ensimmäisenä ohjelmassa on vierasottelu Salossa, missä Urheilupuiston nurmella vastaan tulee sarjanousija SalPa. Tietojemme mukaan joukkueet eivät ole kohdanneet aikaisemmin.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kolme ja kuusi. SalPa on kerännyt seitsemässä ottelussa 10 pistettä (3 voittoa, tasapeli ja 3 tappiota; maaliero 12-10) ja MP:llä on kasassa seitsemän ottelun jälkeen 16 pistettä (5 voittoa, tasapeli ja tappio; maaliero 10-4).

SalPa:n yli 20-vuotinen taival Kakkosessa päättyi, kun he vihdoin viime syksynä nousivat loistavan loppukauden jälkeen Ykköseen. Sarjanousija päävalmentaja Tero Suonperän johdolla on esiintynyt pirteästi Ykkösessä sekä Suomen Cupissa. Viime kaudella hyvää tulosta Kakkosessa tehnyttä joukkuetta on vahvistettu jo Ykkösessä tasonsa näyttäneillä pelaajilla, kuten Frans Grönlundilla, Jesse Huhtalalla sekä Albijon Muzacilla. Salolaisten riveissä oli myös MP:ssäkin pelannut Walid Abdelali, mutta hänen sopimuksensa purettiin viikolla loukkaantumisen takia. Edellisellä Ykkösen kierroksella salolaiset kokivat Turussa suurta vääryyttä, kun pelissä paremmin esiintynyt TPS sai rankkarin ja SalPa:n Michael John punaisen, vaikka pallo osui käden sijaan päähän. TPS upotti väärin tuomitun rankkarin sisään ja voitti tuolla maalilla 2-1. Ottelun jälkeen virheen tehnyt erotuomari näytti vielä punaista salolaisten taustajoukoille. Salolaisilla on nyt alla kaksi tappiota Ykkösessä, joten huomenna sunnuntaina he varmasti haluavat taas pisteitä kotiyleisön edessä. Keskiviikkona salolaiset ottivat jatkopaikan Suomen Cupissa, kun Nelosen HooGee kaatui 0-6 ja SalPa on 16 parhaan joukossa Cupissa. Jesse Huhtala on tähän mennessä ollut SalPa:n paras maalintekijä Ykkösessä viidellä maalilla. Michael John on osunut kolmesti, Roope Pyyskänen kahdesti ja maalin miehiä löytyy kaksi.

Ykkösen häntäpäähän povatun MP:n kauden alku on ollut hyvä ja joukkue keikkuu sarjataulukon kärkipäässä. Tällä hetkellä MP on Ykkösessä kuuden ottelun tappiottomassa putkessa (5 voittoa ja tasapeli) ja tätä on tarkoitus jatkaa myös huomenna Salossa. Edellisestä ottelua reilu viikko sitten SJK Akatemiaa vastaan MP hallitsi Urskissa selvästi ja otti ansaitun 2-0 -voiton Väinö Vehkosen ja Benjamin Urgencin maaleilla. Tähän mennessä MP on tehnyt Ykkösen peleissä kymmenen maalia ja maalinteossa ovat onnistuneet Ykkösen toukokuun pelaaja Väinö Vehkonen kolmesti, Joslyn Luyeye-Lutumba kahdesti sekä yhden maalin miehet: Otto Ruoppi, Rasmus Lehtonen, Santeri Stenius, Eero Ylönen ja Benjamin Urgenc. Huomenna MP:llä on vastassa innokas kotijoukkue ja MP joutuu varmasti tekemään paljon töitä, jotta sarjapisteitä saadaan mukaan Salosta. MP:n kokoonpano on hyvin pitkälti sama kuin edellisissäkin otteluissa. U18 -maajoukkueeseen viikolla valittu on Joona Kuismala on taas pelikunnossa ja mukana huomenna Saloon matkaavassa joukkueessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan pelaamisen kehittymistä.

– SalPa pelasi viime viikonloppuna TPS:ää vastaan tasaisen ottelun, joka valitettavasti ratkesi erikoisella tavalla. Joukkue on aloittanut sarjan hyvin ja pelannut vahvan alkukauden. SalPa:lla on joukkueessa hyviä pelaajia, joilta löytyy kokemusta.

– Me haluamme jatkaa pelimme kehittämistä ja samalla tuloksen tekemistä. Edellinen ottelu meillä oli SJK Akatemiaa vastaan ja siinä oli paljon parannusta varsinkin pallollisessa pelissä. Puolustuspeli meillä on toiminut hyvin ja vastustajan on ollut vaikea saada hyviä maalipaikkoja meitä vastaan. Sitä samaa yritetään jatkaa Salossakin.

– Perusasioiden suorittaminen hyvällä tasolla on tärkeää Ykkösessä ja jos me siihen pystytään huomenna, niin pisteitä lähtee Mikkeliin.

Salolaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: SalPa-MP 2,14 – 3,45 – 3,10.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
26. Joona Kuismala
30. Timi Heikkinen (mv)
34. Otto Ruoppi
69. Niila Forsell