Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Pietarsaareen pisteiden hakuun


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: FF Jaro-MP
la 22.7. klo 16.00 Pietarsaaren keskuskenttä

Huomenna MP matkaa taas länsirannikolle, missä Ykkösen 16. kierroksen ottelussa vastaan tulee FF Jaro. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuun puolessa välissä Urskissa, missä MP voitti Eero Ylösen ensimmäisellä Ykkösen maalilla 1-0.  FF Jaro on vuosien varrella ollut MP:lle haastava vastustaja ja varsinkin Pietarsaaressa pisteitä ei ole kamalasti tullut, mutta huomenna lähdetään hakemaan pisteitä hienon kannattajaryhmän tuella.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja yhdeksän. FF Jarop on kerännyt viidessätoista ottelussa 14 pistettä (3 voittoa, 5 tasapeliä ja 7 tappiota; maaliero 14-25), kun taas MP:llä on kasassa viidentoista ottelun jälkeen 33 pistettä (10 voittoa, 3 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 29-16).

Toiseksi suurimmalla pelaajabudjetilla Ykköseen tällä kaudella lähtenyt perinteinen FF Jaro on ollut yksi suurimmista alisuorittajista ja joukkue on ollut koko kauden Ykkösen sarjataulukossa viimeisten joukossa. Toivotaan, että kyseinen taaperrus jatkuu myös huomenna. Pietarsaarelaisten penkin päässä päävalmentajana kolmen vuoden sopimuksella toimii Jarossa 1980-luvulla pelaajana seurassa ollut englantilainen Stephen Ward, joka ei ole saanut Jaron peliä oikein missään vaiheessa rullaamaan ja hänen eroaan onkin jo vaadittu useaan otteeseen, kun tulokset ovat olleet heikkoja. Viime kauden Jarosta poistui useampi runkopelaaja ja uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet mm. neljästi maalinteossa onnistunut David Carty, Kareem Moses sekä paluumuuttajat Guillermo Sotelo, Samba Sillah ja Sergei Eremenko. Tällä viikolla Jaro vahvisti hyökkäystään Kakkosessa JBK:ssa tällä kaudella seitsemästi maalinteossa onnistuneella nigerialaiselle hyökkääjällä Jasper Uwaegbulamilla. Huomenna Jaro haluaa varmasti esiintyä hyvin perinteisten Jaakon Päivien lauantain ottelussa ja MP saa laittaa parastaan, jotta sarjapisteitä saadaan mukaan Mikkeliin. Keskiviikkona Jaro kohtasi kotipelissä sarjakärki Gnistanin. Jaro johti peliä jo kahdella erikoistilannemaalilla 2-0, mutta Kipinä nousi tasoihin ja pisteet jaettiin 2-2 -lukemin.

MP otti juhannustauon jälkeen kolme peräkkäistä voittoa, mutta edellisellä kierroksella viime perjantaina MP:n esitys Urskissa oli heikko ja tuloksena oli ansaittu 0-2 -kotitappio JäPS:lle. Näin MP:n peräti 13 ottelun tappioton putki (10 voittoa ja 3 tasapeliä) tuli harmittavasti päätökseen. Nyt joukkue on viikon harjoituksissa palannut perusasioiden pariin ja huomenna Pietarsaareen lähdetään kääntämään kurssi takaisin voittojen tielle. Pietarsaari on vuosien varrella ollut MP:lle haastava paikka, mutta tällä kaudella MP on tähän mennessä ollut Ykkösen toiseksi paras vierasjoukkue ja hyvää vierassaldoa on tarkoitus jatkaa myös huomenna. MP on onnistunut tähän mennessä Ykkösen peleissä kaksikymmentäyhdeksän kertaa maalinteossa. MP:n ja koko Ykkösen maalintekijätilaston kärjestä löytyy yhdeksän maalia viimeistellyt Santeri Stenius. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyvät viidesti osuneet Joslyn Luyeye-Lutumba ja Väinö Vehkonen. Maalin miehiä löytyy peräti kymmenen. MP:n kokoonpanoon tulee muutama muutos: kapteeni Samuli Hölttä on nyt kärsinyt pelikieltonsa ja hän saa pelata huomenna, kun taas Joona Kuismala huilaa huomenna jalkavamman takia. Niklas Orjala lähestyy pelikuntoa, mutta huominen peli tulee vielä liian aikaisin.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa palata huomenna taas pisteiden makuun.

– Pitkä putki ilman tappioita päättyi alavireisesti pelattuun JäPS -otteluun viime perjantaina. Pelistä puuttuu tietynlainen halu voittaa tilanteita, vaikka peli itsessään olikin tasainen ja JäPS rankaisi meitä vastahyökkäyksistä.

– Pietarsaaren lähdemme hyvin valmistautuneena ja JäPS -pelistä oppineena. Jaro pelasi Gnistania vastaan vielä keskiviikkona ja on varmasti hieman väsynyt siitä, mutta toisaalta juhlapäivän peli lauantaina meitä vastaan sytyttää varmasti kotijoukkueen.

– Me haluamme jättää tappioputken yhden pelin mittaiseksi ja hyvällä perustekemisellä se pitäisi onnistua. Terveystilanne joukkueessa on hyvä ja kilpailu peliajasta kovaa.

Pietarsaarelaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: FF Jaro-MP 2,56 – 3,55 – 2,44.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
34. Otto Ruoppi
69. Niila Forsell