Let´s Go Taksi -ENNAKKO: MP haluaa aloittaa jatkosarjan kotivoitolla


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-SJK Akatemia
la 16.9. klo 14.00 Urski, Mikkeli

MP aloittaa huomenna Ykkösen ylemmän jatkosarjan, kun vieraaksi Urskiin saapuu viidenneksi runkosarjassa sijoittunut SJK Akatemia. Keskinäisissä otteluissa seinäjokiset ovat olleet hieman niskan päällä, sillä seitsemästä keskinäisestä Ykkösen kohtaamisesta SJK Akatemia on voittanut neljästi, kerran on pelattu tasan ja MP on voittanut kahdesti. Tällä kaudella molemmat keskinäiset kohtaamiset ovat päättyneet 2-0 -kotivoittoihin; toivottavasti sama tahti jatkuu huomennakin. MP voitti toukokuun lopussa Väinö Vehkosen ja Benjamin Urgencin maaleilla Urskissa ja elokuun alussa SJK Akatemian maalit OmaSp Stadionilla teki Kasper Paananen ja Oliver Günes. Huomisista ottelujärjestelyistä voi lukea täältä.

Runkosarjan jälkeen joukkueet löytyvät Ykkösen sarjataulukosta sijoilta kolme ja viisi. SJK Akatemia keräsi kahdessakymmenessäkahdessa ottelussa 39 pistettä (12 voittoa, 3 tasapeliä ja 7 tappiota; maaliero 37-35), kun taas MP:n saalis oli kaksi pistettä enemmän eli 41 pistettä (12 voittoa, 5 tasapeliä ja 5 tappiota; maaliero 33-21).

Ennakkoarvioissa SJK Akatemiaa veikattiin sarjan häntäpäähän, kuten MP:täkin, mutta nuori joukkue varmisti paikkansa ylemmässä jatkosarjassa jo hyvissä ajoin. SJK Akatemian otteet ovat jonkin verran heitelleen, mutta kotoisella OmaSp Stadionilla joukkue on osoittanut vaarallisuutensa ja voitti peräti kahdeksan kotipeliään runkosarjassa. Vieraissakin joukkue oli Ykkösen runkosarjassa neljänneksi paras joukkue (4 voittoa, 2 tasapeliä ja 5 tappiota, maaliero 17-23). Runkosarjan päätöskierroksella Akatemia haki arvokkaat vieraspisteet HIFK:lta 1-2-voitolla. Huhtikuussa SJK Akatemian päävalmentajaksi tuli skotti Stevie Grieve, joka on tehnyt todella hyvää työtä nuoren joukkueen kanssa. SJK Akatemian riveistä on löytynyt paljon onnistujia ja he ovat pelanneet vauhdikasta ja viihdyttävää peliä. Heidän maalintekijätilaston kärjestä löytyvät kuusi maalia viimeistellyt Miro Turunen, Bahrainiin siirtynyt Weslen Junior teki viisi maalia ja neljässä maalissa ovat Eemeli Honkola, Oliver Günes, Kasper Paananen sekä Babacar Fati. Kesän siirtoikkunassa Seinäjoelle siirtyi useita nuoria pelimiehiä ja heistä varsinkin toppari Ibrahim Cissé on esiintynyt hyvin Akatemian alakerrassa. Huomenna MP:llä on varmasti vastassa nuori ja innokas vierasjoukkue.

Koko kauden Ykkösen kärkipäässä keikkuneen MP:n runkosarjan loppu meni tuloksellisesti heikommin. Kaksi viimeistä peliä päättyi tappioihin, kun runkosarjan ykkönen EIF voitti kotonaan 2-1 ja päätöskierroksella TPS haki sarjapisteet Urskista 0-1 -lukemin. MP oli alkukaudesta Ykkösen paras kotijoukkue, mutta elo-syyskuussa tähän tuli muutosta huonompaan suuntaan, kun neljässä viimeisessä kotiottelussa on maalit jäänyt Urskissa tekemättä (2 tasapeliä ja 2 tappiota) ja edellinen kotivoitto on heinäkuun alkupuolelta, kun HIFK kaatui hienon taistelun jälkeen 2-1. Nyt kaikki tekeminen harjoituskentällä pienen huilin jälkeen on suunnattu siihen, että huomenna palataan takaisin kotivoittojen makuun ja saada hyvä alku Ykkösen ylempään jatkosarjaan. Tähän mennessä MP on onnistunut Ykkösen peleissä kolmekymmentäkolme kertaa maalinteossa. MP:n paras ja Ykkösen maalintekijätilaston toiselta sijalta löytyvä Santeri Stenius on viimeistellyt kymmenen maalia. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyvät viidesti osuneet Joslyn Luyeye-Lutumba ja Väinö Vehkonen. Niila Forsell ja Otto Ruoppi ovat tehneet kaksi maalia mieheen, maalin miehiä löytyy kahdeksan ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. Kapteeni Samuli Hölttä on nyt kärsinyt pelikieltonsa ja palaa kahden pelin tauon jälkeen taas MP:n alakertaan. Pienen tauon aikana osa loukkaantuneista on kuntoutunut ja Niila Forsell sekä Joel Laitinen ovat taas mukana joukkueessa. Sivussa ovat Joona Kuismala, Rasmus Lehtonen sekä Lauri Sahimaa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna vauhdikasta peliä.

– Jatkosarja alkaa ja taistelu ensi vuoden sarjapaikoista alkaa meillä huomenna SJK Akatemiaa vastaan. Runkosarjassa pelattiin tasaiset pelit heitä vastaan ja viimeisin peli hävittiin Seinäjoella tiukan taiston jälkeen. Vastassa on energinen ja nuori joukkue, joka pyrkii viemään peliä eteenpäin vauhdilla.

– Meidän oma pelimme on hyvässä kuosissa, vaikkakin elokuussa ei niin paljon pisteitä tullutkaan. Hyökkäyspäässä pitää olla pikkuisen terävämpää ja huolellisempaa toimintaa, niin saadaan tehtyä maaleja. Puolustuspeli on toiminut koko ajan ja vastustajat ollaan saatu pidettyä pois vaara-alueilta. Näillä eväillä ja pieniä tehostamisia tehden minimitavoite jatkosarjassa on voittaa kaikki kotipelit ja se on täyttä realismia.

Seinäjokisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-SJK Akatemia 1,79 – 4,00 – 3,70.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallilla (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
10. Egzon Avdi
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
34. Otto Ruoppi
63. Olli Kilpeläinen
69. Niila Forsell