Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Kevätkierros päättyy Turussa


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: TPS-MP
to 15.6. klo 18.30 Veritas Stadion, Turku

MP:llä on vielä viimeinen puristus ennen pientä lomaa, kun huomenna Ykkösen 11. sarjakierroksen otteluun matkataan Turkuun TPS:n vieraaksi. Turkulaiset ovat olleet MP:lle haastava vastus, sillä kahden edellisen kauden aikana kaksi keskinäistä ottelua on päättynyt tasan ja kahdesti TPS on voittanut. Huomenna MP lähtee toden teolla taistelemaan voitosta Veritas Stadionin uudelle tekonurmelle.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja kuusi. TPS on kerännyt yhdeksässä ottelussa 11 pistettä (3 voittoa, 2 tasapeliä ja 4 tappiota; maaliero 12-13) ja MP:llä on kasassa kymmenen ottelun jälkeen 23 pistettä (7 voittoa, 2 tasapeliä ja tappio; maaliero 16-8).

Tähän kauteen Ykkösen suurimmalla pelaajabudjetilla lähteneen TPS:n peli on alkukaudesta yskinyt ja Turussa on kovasti vaadittu päävalmentaja Mika Laurikaisen eroa, mutta vielä urheilujohtaja Laurikainen ei ole erottanut päävalmentaja Laurikaista. Nyt tilanne Turussa on hiukan rauhoittunut, sillä alla on kaksi kotivoittoa SalPa:sta ja KäPa:sta. Salolaisia vastaan Tepsi tarvitsi apua erotuomarilta, mutta viime torstaina KäPa kaatui selvin 4-1 -numeroin nigerialaisen laitapelaaja Umar Bala Muhammedin viimeistellessä toisella jaksolla hattutempun. Huomenna MP:llä on vastassa hyvä ja laadukas joukkue, josta löytyy kokemusta ja taitoa. Esimerkiksi Kasper Hämäläinen ja Riku Riski tuovat joukkueeseen valtavasti kokemusta ja juonikkuutta. Tähän mennessä TPS on Ykkösessä onnistunut maalinteossa 12 kertaa ja maalintekijätilaston kärjestä löytyvät: Umar Bala Muhammed (3), Kasper Hämäläinen (2) ja Alhaji Gero (2).

Edellisellä kierroksella sunnuntaina MP jäi ensi kertaa sitten sarja-avauksen ilman tehtyä maalia, mutta niin jäi myös vierasjoukkue EIF ja näin Ykkösen kärkiottelussa Urkissa sarjapisteet tasattiin 0-0 -lukemin. Tällä hetkellä MP on Ykkösessä yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa (7 voittoa ja 2 tasapeliä) ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomenna Turussa, vaikka vastassa onkin kova haaste. Tappiollisen sarja-avauksen jälkeen MP on pelannut vieraissa neljästi voittaen kolmesti ja Oulunkylässä Gnistanin kanssa pisteet jaettiin. Tähän mennessä MP on tehnyt Ykkösen peleissä kuusitoista maalia ja maalinteossa ovat onnistuneet Joslyn Luyeye-Lutumba (4), Väinö Vehkonen (3), Santeri Stenius (2) ja maalin miehiä löytyy seitsemän: Otto Ruoppi, Rasmus Lehtonen, Eero Ylönen, Benjamin Urgenc, Niila Forsell, Joona Kuismala sekä Samuli Hölttä. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia. Samuli Hölttä on kärsinyt ”suunnitellun” pelikieltonsa ja näin kapteeni on taas huomenna mukana MP:n alakerrassa, josta nyt puuttuu Joona Kuismala, joka on U18 -maajoukkueen mukana Eerikkilässä.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa päättää ensimmäisen sarjakierroksen hyvin.

– Raskas rupeama henkisesti ja fyysisesti on nyt yhtä peliä vaille valmis. Huomenna on Turussa vastassa alkukaudesta otteitaan parantanut TPS, joka on vuodesta toiseen Ykkösen suurimpia nousijasuosikkeja ja aivan ansaitusti.

– Odotettavissa on kuuma ottelu ainakin sään suhteen ja onkin tärkeää, että olemme saaneet ladattua energiatasot parin välipäivän aikana huippuunsa. Hieman tulee muutoksia edellisiin peleihin, mutta meidän peruspelaamiseen se ei vaikuta. Tiivis puolustuspeli ja vauhdikas hyökkäyspeli täytyy näkyä pelaajien tekemisessä.

– Joona Kuismala on maajoukkueen mukana Eerikkilässä Baltic Cupia pelaamassa, mutta muuten joukkue pitäisi olla aika samankaltainen kuin edellisissä peleissäkin. Haluamme päättää alkusarjan ensimmäisen puolikkaan kunnialla ja hakea Turusta pisteitä.

Turkulaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: TPS-MP 1,75 – 3,80 – 4,10.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
16. Santeri Stenius
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
34. Otto Ruoppi
69. Niila Forsell