Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Kärkikamppailu Oulunkylässä


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: Gnistan-MP
su 21.5. klo 18.00 Mustapekka Areena, Helsinki

Huomenna MP:llä on edessä Ykkösen kärkikamppailu, kun joukkue matkaa Oulunkylään, missä Mustapekka Areenan muovilla vastaan tulee Gnistan. Vaikka Gnistan on voittanut kaksi edellistä keskinäistä kohtaamista (tammikuussa Ykköscupissa ja viime syksynä merkityksettömän alemman jatkosarjan päätösottelun), niin MP on hallinnut viime vuosina näitä rakkaitten kilpakumppaneitten keskinäisiä otteluita. Kotijoukkueella on kuitenkin huomenna huomattavasti paremmat lähtökohdat otteluun, kun MP sai viime sunnuntaina murheellisia uutisia Joona Juntusen menehdyttyä liikenneonnettomuudessa.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja kaksi. Gnistan on kerännyt viidessä ottelussa 13 pistettä (4 voittoa ja tasapeli; maaliero 8-0) ja MP:llä on kasassa viiden ottelun jälkeen 12 pistettä (4 voittoa ja tappio; maaliero 7-3).

Gnistan on rakentanut tälle kaudelle todella vahvan ryhmän ja Joonas Rantasen valmentama joukkue keikkuukin Ykkösen kärkipaikalla ilman tappiota ja päästettyjen maalien sarake näyttää vielä nollaa, joten MP:llä on huomenna edessä todella haastava paikka kaikin puolin. Oulunkylässä runko on jatkanut pitkälti samana ja joukkue on vahvistunut mm. Konsta Rasimuksella (FC Honka), Eero Markkasella (HIFK), Toni Takamäellä (Lysekloster IL) sekä Zachary Sukundalla (PEPO). Keskiviikkona Gnistan teki hienon nousun Suomen Cupissa, kun vielä pari minuuttia ennen täyttä aikaa Kakkosen GrIFK johti kahdella maalilla, mutta Kipinä tuli tasoihin ja hoiti jatkopaikan rangaistuspotkukilpailussa. Tähän mennessä Gnistanin Ykkösen maalit ovat jakautuneet neljälle eri pelaajalle: Eero Markkanen on jo osunut neljästi, Joakim Latonen kahdesti ja kerran ovat osuneet Luca Weckström sekä Topi Järvinen.

MP on aloittanut Ykkösen todella pirteästi, kun Ykkösen häntäpäähän povattu joukkue on voittanut avaustappion jälkeen neljä Ykkösen ottelua putkeen. Voittoputki katkesi keskiviikkona, kun Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa JJK tuli lopussa tasoihin ja jyväskyläläiset veivät jatkopaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 3-5(1-0,1-1). Kyseinen Cup -tappio on kuitenkin unohdettu ja nyt on yritetty saada joukkue huomiseksi iskuun, vaikka lähtökohdat huomiselle eivät olekaan parhaat mahdolliset. Tähän mennessä MP on tehnyt Ykkösen peleissä seitsemän maalia ja maalinteossa ovat onnistuneet Väinö Vehkonen kahdesti sekä yhden maalin miehet: Joslyn Luyeye-Lutumba, Otto Ruoppi, Rasmus Lehtonen, Santeri Stenius ja Eero Ylönen. Huomenna MP:n pitää saada jotenkin Gnistanin hyökkäys Eero Markkasen johdolla kuriin ja löytää lääkkeet tiukan puolustuksen murtamiseen. MP lähtee hyvin pitkälti samalla joukkueella huomenna kärkikamppailuun kuin edellisiin otteluihinkin. Loistavia otteita puolustuksessa esittenyt Joona Kuismala joutuu jättämään huomisen pelin väliin, sillä hän sai osumaa keskiviikon Cupin pelissä.

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää, että huomenna on tulossa haastava ottelu.

– Tämä raskas viikko päättyy sarjan kärkikamppailuun Ogelissa Gnistania vastaan. Valitettavasti meillä ei lähtökohdat ole parhaat mahdolliset, mutta uskoisin, että pahimmat höyryt pääsi ulos Cupin ottelussa JJK vastaan ja sen jälkeen valmistautuminen huomiseen peliin on ollut aavistuksen helpompaa.

– Cupissa tosiaan tie nousi pystyyn ja se harmittaa, mutta sarja on kuitenkin meille se tärkein.

– Gnistan on pelannut vahvan alkukauden ja päästettyjen maalien sarake on vielä nollilla. Siinä on meidän isoin tavoite, että minimoidaan Gnistanin maalitilanteet ja yritetään itse olla tehokkaita Gnistanin boksissa, ainakin tehokkaampia kuin Cupin pelissä.

– Tärkeintä otteluun valmistautumisessa on se, kuinka pelaajat pystyvät keskittymään perusasioiden tekemiseen ja sitä kautta saaman itsestään parhaan irti.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: Gnistan-MP 1,57 – 4,25 – 4,85.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
17. Valtteri Nikulainen
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
27. Otto Ruoppi
28. Lauri Sahimaa
69. Niila Forsell