Let´s Go Taksi -ENNAKKO: JäPS huomenna vieraaksi Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-JäPS
pe 14.7. klo 18.30 Urski, Mikkeli

Huomenna perjantaina Urskissa pelataan Ykkösen 15. kierroksen ottelu, kun MP saa vastaansa JäPS:n Järvenpäästä. Järvenpääläiset ovat olleet viime aikoina MP:lle mieluisa vastus, sillä viime kaudella MP voitti molemmat Ykkösen keskinäiset ottelut ja toukokuun alussa MP haki Järvenpäästä 1-3 -vierasvoiton. Talvella Ykköscupissa JäPS voitti 3-0 ja silloin järvenpääläiset voittivatkin koko Ykköscupin. Huomisista ottelujärjestelyistä voi lukea täältä.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja seitsemän. JäPS on kerännyt neljässätoista ottelussa 13 pistettä (3 voittoa, 4 tasapeliä ja 7 tappiota; maaliero 14-21), kun taas MP:llä on kasassa neljäntoista ottelun jälkeen 33 pistettä (10 voittoa, 3 tasapeliä ja tappio; maaliero 29-14). Viime kaudella MP sai kasaan jatkosarjan päätteeksi 36 pistettä (27 ottelua) eli nyt ollaan jo kolmen pisteen päässä tästä saaliista.

Talvikaudella loistavia otteita esittänyt JäPS ei ole missään vaiheessa saanut koneitaan käyntiin ja nyt jopa ylemmän jatkosarjan paikka alkaa karkaamaan, jos ei voittoja ei ala hiljalleen tulemaan. Järvenpääläisten edellinen voitto on toukokuun lopulta, kun FF Jaro kaatui Järvenpäässä hyvin esityksen jälkeen 2-0. Nyt joukkue on pelannut Ykkösessä seitsemän peliä ilman voittoa vuorotahtiin tasan-tappio ja alla on lisäajalla hieno tasapeliin nousu Tammisaaressa EIF:n vieraana. Edellisen voiton jälkeen Järvenpäässä nähtiin merkittävä muutos, kun päävalmentaja Jyrki Ahola jätti terveydellisistä syistä pestinsä, ja hänen tilalleen astui valmennusryhmästä Timo Kettunen. JäPS:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy neljästi osunut Justus Holopainen. Kolmessa maalissa ovat Veikkausliigastakin tuttu Enoch Banza ja Mohamed Hussein. Lisäksi maalin miehiä löytyy neljä. Huomenna MP:llä on varmasti vastassa joukkue, joka haluaa katkaista MP:n tappiottoman putken ja taistella vielä ylemmän jatkosarjan paikasta. Järvenpääläisten joukkue on varmasti parempi kuin, mitä sarjataulukko antaa ymmärtää, joten MP saa huomenna tehdä täyden päivätyön sarjapisteisiin. Huomenna JäPS:ltä ovat pelikiellossa: Muhamed Hussein, Tobias Karkulowski sekä Gullit Zolameso.

MP on juhannustauon jälkeen voittanut kaikki kolme otteluaan maalierolla 12-5. Edellisellä kierroksella sunnuntaina MP hallitsi kenttätapahtumia HIFK:ta vastaan Urskissa, mutta oli tappiolla viimeiselle reilulle vartille asti. MP nousi lopussa rinnalle ja ohi Santeri Steniuksen ja Jan Heinosen maaleilla ottaen jo kauden kymmenennen voiton. MP on nyt pelannut jo peräti kolmetoista ottelua tappioitta (10 voittoa ja 3 tasapeliä) ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomenna Urskin loistokuntoisella nurmella. Tähän mennessä MP on tehnyt Ykkösen peleissä kaksikymmentäyhdeksän maalia, joka on eniten tehtyjä maaleja koko Ykkösessä. MP:n ja koko Ykkösen maalintekijätilaston kärjestä löytyy yhdeksän maalia viimeistellyt Santeri Stenius. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyvät viidesti osuneet Joslyn Luyeye-Lutumba ja Väinö Vehkonen. Maalin miehiä löytyy peräti kymmenen. MP:n kokoonpanoon tulee ainakin yksi muutos edelliseen peliin verrattuna, kun kapteeni Samuli Hölttä sai IFK:ta vastaan kauden seitsemännen varoituksensa ja hän huilaa huomenna pelikiellon takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna tiukkaa kamppailua.

– Tauon jälkeen pelit ovat olleet tuloksellisesti hyviä ja kasassa on kolme voittoa.

– Puolustussuuntaan haluamme parantaa ainakin sitä, ettei jouduttaisi kolmatta kertaa peräkkäin tappioasemaan. Hyökkäyspelissä on löytynyt monipuolisuutta ja kun pelaajatilanne on hyvä, niin valmennus joutuu jättämään hyviä pelaajia myös penkille sekä kokoonpanon ulkopuolelle. Joukkueessa on hyvä fiilis ja asenne tekemiseen on hyvää ja eteenpäin vievää.

– JäPS:illä talvikausi meni loistavasti, mutta sitten sarjassa on ollut vaikeampaa. Joukkueesta löytyy kuitenkin hyviä pelaajia Ykkösen tasolle, esimerkiksi Joona Tapani ja Enoch Banza. Huomenna on odotettavissa tiukkaa vääntöä ja vauhdikasta jalkapalloa. Toivotaan, että yleisö löytää jälleen Urskiin ja on loistavasti nuoren kotijoukkueen tukena.

Järvenpääläisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-JäPS 1,58 – 4,25 – 4,70.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
8. Niklas Leinonen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
69. Niila Forsell