Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Jalkapallopäivä huipentuu Ykkösen kärkikamppailuun Urskissa


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-EIF
su 11.6. klo 18.00 Urski, Mikkeli

Todelliset härkäviikot Ykkösessä jatkuvat, kun huomenna sunnuntaina taas pelataan. MP saa vieraakseen Urskiin kymmenennen kierroksen otteluun EIF:n Tammisaaresta. Tammisaarelaiset ovat olleet MP:lle haastava vastustaja, sillä kymmenestä keskinäisestä ottelusta MP ei ole voittanut kuin kerran, Ykkösen kotiottelun toukokuussa 2021. Viime kaudella molemmat keskinäiset ottelut päättyivät 2-2 -tasapeleihin. Lisätietoja huomisen Jalkapallopäivän Ykkösen kärkikamppailun ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sarjan kärjestä sijoilta yksi ja kaksi. EIF on kerännyt yhdeksässä ottelussa 20 pistettä (6 voittoa, 2 tasapeliä ja 1 tappio; maaliero 15-6) ja MP:llä on kasassa yhdeksän ottelun jälkeen 22 pistettä (7 voittoa, tasapeli ja tappio; maaliero 16-8).

Paikkansa Ykkösessä vakiinnuttanut EIF on sijoittunut kolmen viime kauden ajan aina sarjataulukossa kuuden parhaan joukkoon. Viime kaudella tammisaarelaiset olivat Ykkösen neljänsiä. Tähän mennessä EIF:n kausi on ollut todella onnistunut, sillä he ovat sekä sarjataulukossa että kuntopuntarissa heti MP:n perässä toisena. Tammisaarelaisten päävalmentaja vaihtui viime kauden jälkeen, kun seuran päävalmentajana kaudella 2019 toiminut Gabriel Xatart palasi tuttuun seuraan. EIF:n viime kauden joukkueesta useampi pelaaja siirtyi Veikkausliigaan ja perusrunkoa on vahvistettu monilla Ykkösen tasolle loistavilla pelimiehillä, kuten Tabi Mangalla, Salomo Ojalalla sekä Kofi Adulla. Tähän mennessä EIF:n maalintekijätilaston kärjestä löytyvät neljästi viimeistellyt Salomo Ojala, kolmesti osunut Stanislav Efimov sekä kahden maalin miehet: Jeannot Esua, Artur Atarah ja Abdoulaye Kante. EIF:n neljän ottelun voittoputki katkesi edellisellä kierroksella, kun HIFK haki tasapelin Tammisaaresta, vaikka kotijoukkue peliä hallitsikin. EIF:n ainut tappio on toiselta sarjakierrokselta, kun JäPS voitti hallissa pelatun ottelun 1-0 huhtikuun loppupuolella. Huomenna Urskin nurmella käydään varmasti tiukka kamppailu Ykkösen kärkisijasta.

Edellisellä kierroksella keskiviikkona MP aloitti ottelun hyvin, mutta maalin johto kääntyi ennen taukoa JJK:n 1-3 -johtoon. MP kuitenkin teki päättäväisesti töitä joukkueena, nousi toisella jaksolla ansaittuun 4-3 -voittoon ja samalla nousi yksin Ykkösen kärkipaikalle. Keskiviikkona MP:stä maalinteossa onnistuivat ensimmäisellä Ykkösen maalillaan Joona Kuismala, Joslyn Luyeye-Lutumba, Samuli Hölttä sekä loppuhetkillä voittomaalin viimeistellyt Santeri Stenius. Tällä hetkellä MP on Ykkösessä kahdeksan ottelun tappiottomassa putkessa (7 voittoa ja tasapeli) ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomenna Urskissa kotiyleisön edessä, vaikka vastassa on kovin mahdollinen vastus. Ykkösen kotiotteluissa MP on tällä kaudella tehnyt hyvää tulosta. Ennen keskiviikkoa kotiotteluissa oma maali oli pysynyt puhtaana, mutta JJK iski kolmesti MP:n virheistä. Kaikki tämän kauden neljä kotiottelua ovat päättyneet MP:n voittoihin. Tähän mennessä MP on tehnyt Ykkösen peleissä kuusitoista maalia ja maalinteossa ovat onnistuneet Joslyn Luyeye-Lutumba (4), Väinö Vehkonen (3), Santeri Stenius (2) ja maalin miehiä löytyy seitsemän: Otto Ruoppi, Rasmus Lehtonen, Eero Ylönen, Benjamin Urgenc, Niila Forsell, Joona Kuismala sekä Samuli Hölttä. Huomenna MP:llä on vastassa tähän mennessä kauden kovin haaste ja kotijoukkue joutuu varmasti tekemään paljon töitä, jotta sarjapisteet jäisivät Mikkeliin. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia, sillä kapteeni Samuli Hölttä on pelikiellossa, kun hän sai JJK-pelissä kauden neljännen varoituksensa ja näin MP:n alakerrasta puuttuu huomenna tärkeä palanen.

Valmentaja Mika Pasanen odottaa huomenna tiukkaa kamppailua Ykkösen sarjapisteistä.

– JJK:ta vastaan aloimme tekemään toisella jaksolla niitä asioita, joilla olemme alkukauden peleissä pärjänneet. Joukkue teki loppuun asti armottomasti töitä, joka lopulta palkittiin myös tuloksen muodossa. Samaa kovaa työntekoa joukkueen eteen haluamme jatkaa myös tulevissa peleissä.

– EIF on pelannut tuloksellisesti hyvin ja on vaarallinen joukkue, joten odotettavissa on kova taistelu sarjapisteistä. Toivottavasti saamme Urskiin paljon yleisöä kannustamaan meidät voittoon!

Tammisaarelaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-EIF 2,52 – 3,50 – 2,52.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
16. Santeri Stenius
17. Valtteri Nikulainen
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
26. Joona Kuismala
30. Timi Heikkinen (mv)
34. Otto Ruoppi
69. Niila Forsell