Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna Urskissa haetaan lähtökohtia loppukauteen


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-Gnistan
su 30.7. klo 18.00 Urski, Mikkeli

Huomenna Urskissa pelataan todellinen Ykkösen kärkikamppailu, kun 17. sarjakierroksen ottelussa sarjakärki MP saa vieraakseen sarjataulukon kakkosen Gnistanin Oulunkylästä. Toukokuussa pisteet tasattiin 1-1 -lukemin, kun Gnistan nousi loppuhetkillä Eero Markkasen rankkarimaalilla tasapeliin. Oulunkylässä MP:n maalin viimeisteli Joslyn Luyeye-Lutumba. Viime kausina Gnistan on ollut MP:lle mieluisa vastus, sillä suurin osa keskinäisistä peleistä on päättynyt MP:n voittoihin. Huomisista ottelujärjestelyistä voi lukea täältä.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sarjan kärjestä sijoilta yksi ja kaksi. Gnistan on kerännyt kuudessatoista ottelussa 34 pistettä (10 voittoa, 4 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 29-13), kun taas MP:llä on kasassa kuudentoista ottelun jälkeen 36 pistettä (11 voittoa, 3 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 31-16). MP on nyt kerännyt yhtä paljon sarjapisteitä kuin koko viime kaudella yhteensä.

Pitkään Ykkösen kärkipaikkaa pitänyt Gnistan on viime peleissä osoittanut heikkoa tuloskuntoa ja kolmesta edellisestä sarjapelistä on kasassa vain yksi sarjapiste. Jo ennen näitä kolmea viimeistä peliä oulunkyläläisiltä oli havaittavissa pientä herpaantumista, sillä KäPa:a vastaan ottelun ainoa maali syntyi aivan loppuhetkillä ja Jyväskylässä JJK johti jo kahdella maalilla, mutta Gnistan nousi kuitenkin 2-3 -vierasvoittoon. Gnistan oli Ykkösen viimeisin joukkue, joka ei ollut hävinnyt, mutta 14. sarjakierroksella EIF voitti kotonaan 1-0 aiheuttaen Kipinälle kauden ensimmäisen tappion. Viime sunnuntaina Ykkösen kovavireisin joukkue TPS voitti 0-3, kun Gnistan ei käyttänyt omia maalipaikkojaan hyödykseen ja turkulaiset olivat taas tehokkaita omissa paikoissaan. Huomenna MP:llä on varmasti vastassa sisuuntunut vierasjoukkue, joka haluaa kolmen voitottoman pelin jälkeen päästä taas sarjapisteiden makuun. Gnistanin maalipörssin kärjestä löytyvät seitsemästi osuneet Eero Markkanen ja Joakim Latonen sekä kuudesti maalinteossa onnistunut Momodou Sarr. MP:n onneksi sekä Latonen että Sarr huilaavat huomenna, sillä heidän korttitilinsä täyttyivät tappiollisessa TPS -pelissä.

MP palasi JäPS -tappion jälkeen taas voiton makuun, kun FF Jaro kaatui ansaitusti vieraissa 0-2  pietarsaarelaisten omalla ja Santeri Steniuksen maalilla. MP keskittyi taas perusasioihin omassa pelaamisessaan ja puolusti hyvin joukkueena pitäen pietarsaarelaiset poissa kunnon maalipaikoilta. Huomenna Urskin huippukuntoisela nurmella nähdään varmasti mielenkiintoinen kamppailu, kun Ykkösen paras kotijoukkue yhdessä TPS:n ja SJK Akatemian kanssa kohtaa sarjan parhaan vierasjoukkueen. Vielä kun edellinen kotiottelu päättyi tappioon, niin MP haluaa varmasti näyttää kotiyleisölleen taas voittavaa jalkapalloa. MP on onnistunut tähän mennessä Ykkösen peleissä kolmekymmentäyksi kertaa maalinteossa. MP:n ja koko Ykkösen maalintekijätilaston kärjestä löytyy kymmenen maalia viimeistellyt Santeri Stenius. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyvät viidesti osuneet Joslyn Luyeye-Lutumba ja Väinö Vehkonen. Maalin miehiä löytyy peräti kymmenen ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. MP:n kokoonpanoon tulee muutama muutos. Tähän mennessä kaikki kuusitoista ottelua MP:n maalilla pelannut Aleksi Honka-Hallilla otti tarkoituksella Pietarsaaressa kauden neljännen varoituksensa ja huilaa huomenna, kun ei olisi muutenkaan ollut käytettävissä huomisessa pelissä. Niklas Orjala on kuntoutunut jalkavammastaan ja hän on taas mukana joukkueessa kolmen pelin huilin jälkeen.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa tiukkaa kärkikamppailua.

– Tasapainoisen esityksen jälkeen Pietarsaaressa on valmistautuminen kärkikamppailuun mennyt normaalien rutiinien kautta. Viikolla on käyty muutamia juttuja Gnistanin pelaamisesta läpi ja huomenna nähdään, miten onnistutaan.

– Mahtava peli tulossa ja kunhan keli on kohdillaan, niin runsaslukuinen yleisö pääsee taas nauttimaan meidän taistelusta ja
suoraviivaisesta jalkapallosta.

– Rennosti, mutta täysillä lähdetään kaatamaan Gnistania ja jos latinki on samanlainen kuin viime pelissä ja pelillisesti
viikon aikana käydyt asiat onnistuu pelissä, niin pisteet jäävät Urskiin.

– Meillä on poissaolona Allun pelikielto ja mahdollisesti muutama poissaolo pikkuvammojen takia. Gnistanilla on myös pari tärkeää poissaoloa pelikieltojen takia, mutta kyllä heiltäkin penkiltä löytyy leveyttä ja korvaajia poissaoloihin.

– Tervetuloa Ykkösen kärkiotteluun ja kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Gnistanin ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-Gnistan 2,74 – 3,65 – 2,26.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
10. Egzon Avdi
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
30. Timi Heikkinen (mv)
34. Otto Ruoppi
69. Niila Forsell