Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna pelataan Stadin kirkkaissa valoissa


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: HIFK-MP
ma 2.10. klo 18.30 Bolt Arena, Helsinki

Huomenna MP:llä on ohjelmassa Ykkösen ylemmän jatkosarjan viimeinen vierasottelu, kun MP matkustaa taas pääkaupunkiin ja tällä kertaa HIFK:n vieraaksi Bolt Arenan muoville. Talvella HIFK oli vielä parempi Ykköscupissa, mutta Ykkösen runkosarjassa MP voitti molemmat kohtaamiset. Huhtikuussa MP haki pisteet Boltilta Joslyn Luyeye-Lutumban ja Otto Ruopin maaleilla ja heinäkuun alussa Urskissa pisteet jäivät Mikkeliin 2-1 -lukemin ja silloin maalinteossa sinisistä onnistuivat Santeri Stenius ja Jan Heinonen. Vuosien varrella IFK on ollut MP:lle mieluisa vastus ja toivattavasti sama trendi jatkuu myös huomenna.

Ylemmän jatkosarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kolme ja kuusi. HIFK on kerännyt kahdessakymmenessäviidessä ottelussa 34 pistettä (9 voittoa, 7 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 32-34), kun taas MP:n saalis on yhdeksän pistettä enemmän eli 43 pistettä (12 voittoa, 7 tasapeliä ja 6 tappiota; maaliero 36-26).

Viime kaudella vielä Veikkausliigassa pelanneen HIFK:n pelit päättyvät jatkosarjaan ja heidän sijoituksensa tulee olemaan kuudes, joka on varmasti iso pettymys. Kahdessa viime pelissä stadilaiset ovat esiintyneet pirteästi, sillä viiden tappion putki tuli päätökseen Gnistania vastaan, kun paikalliskamppailu päättyi 2-2 -tasatulokseen. HIFK oli kiinni kaikissa kolmessa sarjapisteissä, mutta lisäajan viime hetkillä Gnistan sai rankkarin käsivirheen seurauksena ja Ykkösen maalintekijä tilaston kärki Joakim Latonen tasoitti pelin. Keskiviikkona HIFK haki sarjapisteet Turusta, kun TPS kaatui 1-3 kaksi maalia tehneen Antti Ulmasen johdolla. Huomenna HIFK haluaa varmasti esiintyä viimeistä kertaa tällä kaudella kotiyleisönsä edessä taistellen ja MP saa onnistua hyvin, jotta pisteitä lähtee mukaan Mikkeliin. Sami Okkosen valmentamasta porukasta löytyy useampi MP-taustainen pelaaja, sillä HIFK:n riveissä pelaa huomiseksi pelikiellosta vapautuva Jarkko Heimonen, Antti Ulmanen sekä Iiro Äijö. Stadilaisten paras maalintekijä ja Ykkösen maalintekijätilaston toisella sijalla on Antti Ulmanen, joka on osunut jo 11 kertaa. Seuraavana on neljän maalin Mosawer Ahadi, Tiquinho on tehnyt kolme maalia ja kahdessa maalissa on viisi pelaajaa. HIFK:ssa tämän kauden pelannut Huuhkaja-legenda Paulus Arajuuri pelaa huomenna viimeisen kotiottelun ja uransa toiseksi viimeisen ottelun.

Keskiviikkona Oulunkylässä MP pääsi taas sarjapisteiden makuun, kun hyvän taistelun ja puolustuspelin jälkeen ottelu Gnistania vastaan päättyi 1-1 -tasapeliin. Kotijoukkue piti palloa huomattavasti enemmän, mutta MP puolusti hyvin joukkueena ja Aleksi Honka-Hallila maalilla teki useamman hyvän torjunnan. Oulunkylässä MP:n maalin teki Joslyn Luyeye-Lutumba, joka on ylemmässä jatkosarjassa tehnyt kaikki MP:n kolme maalia. MP:n edellinen voitto on elokuun puolesta välistä Jyväskylästä, kun JJK kaatui 0-1 Niila Forsellin maalilla. Sen jälkeen MP on pelannut viidesti ilman voittoa (2 tasapeliä ja 3 tappiota), mutta huomenna on tarkoitus palata taas voittojen makuun ja tarrata kiinni jatkosarjan kolmenteen sijaan eli kotietuun karsinnan ensimmäiseen vaiheeseen. Se ei kuitenkaan tule olemaan helppoa, sillä vastassa on piristynyt HIFK, joka saa pelata paineetta hienosti kannustavan kotiyleisön edessä. Tähän mennessä MP on onnistunut Ykkösen peleissä kolmekymmentäkuusi kertaa maalinteossa. MP:n paras ja Ykkösen maalintekijätilaston jaetulta kolmennelta sijalta löytyvä Santeri Stenius on viimeistellyt kymmenen maalia. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyy kahdeksan maalia tehnyt Joslyn Luyeye-Lutumba sekä viidesti onnistunut Väinö Vehkonen. Niila Forsell ja Otto Ruoppi ovat tehneet kaksi maalia mieheen, maalin miehiä löytyy kahdeksan ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. MP jatkaa huomenna pääkaupungin kirkkaissa valoissa samalla joukkueella kuin keskiviikkona Gnistanin vieraana.

Päävalmentaja Juha Pasojalla on selvät sävelet huomiseen.

– Gnistania vastaan saatiin tiukan taistelun jälkeen yksi piste, joka oli hyvän joukkuepelaamisen tuloksena ansaittu.

– Huomenna on vastassa HIFK ja toinen vieraspelireissu jatkosarjassa pääkaupunkiseudulle. HIFK pelaa paineettomassa tilassa ja se näkyi varsinkin TPS vastaan rentona esityksenä ja voittona.

– Me olemme tällä kaudella pärjänneet IFK:ta vastaan hyvin ja sitä sarjaa haluamme jatkaa myös huomenna.

– Gnistania vastaan ajoittain oli todella hyviä syöttöketjuja, kun uskalsimme rohkeasti liikuttaa palloa sen sijaan, että vain haetaan pitempiä syöttöjä. Pelaajat pystyvät pelaamaan lyhytsyöttöpeliäkin, kunhan vain rentous ja uskallus löytyy.  Oma pelaaminen puolustussuuntaan samalle tasolle kuin Ogelissa ja hyökkäyspeliin tilanteenvaihtojen lisäksi kontrolloidusti rakennettuja hyökkäyksiä, niin uskoisin pisteiden matkaavan Mikkeliin.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: HIFK-MP 2,86 – 3,30 – 2,32.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallilla (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
8. Niklas Leinonen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
63. Olli Kilpeläinen
69. Niila Forsell