Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna on kotivoiton paikka


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: MP-SalPa
su 13.8. klo 18.00 Urski, Mikkeli

Huomenna MP:llä on ohjelmassa Ykkösen runkosarjan toiseksi viimeinen kotiottelu, kun Urskin sametille vastustajaksi saapuu Salon Palloilijat. Kesäkuun alussa joukkueet kohtasivat historian ensimmäisen kerran ja silloin MP haki sarjapisteet Salosta 1-2 -lukemin Niila Forsellin ja Joslyn Luyeye-Lutumban maaleilla. Huomisista ottelujärjestelyistä voi lukea täältä.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja seitsemän. SalPa on kerännyt kahdeksassatoista ottelussa 21 pistettä (6 voittoa, 3 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 23-22), kun taas MP:llä on kasassa kahdeksantoista ottelun jälkeen 37 pistettä (11 voittoa, 4 tasapeliä ja 3 tappiota; maaliero 31-18).

Hienosti kauden aloittanut sarjanousija pelasi pitkän aikaan mollivoittoisesti, mutta nyt neljästä viimeisestä ottelusta salolaiset ovat voittaneet kolme ja he taistelevat vielä ylemmän jatkosarjan paikasta, joka vaatii kyllä apuja muiltakin. Alla heillä on todella hieno kotivoitto, kun Ykkösen kovakuntoisin joukkue, TPS kaatui viime lauantaina Salossa selvästi 3-0 Oskari Jakosen, Thomas Agyirin ja turkulaisten omalla maalilla. Salolaiset ovat vahvistuneet sitten edellisen kohtaamisen ja joukkueeseen ovat liittyneet: Olli Jakonen, Thomas Agyiri sekä MP:stäkin tutut Roope Kantola ja Nuutti Laaksonen. Salolaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyy kuudesti osunut Jesse Huhtala, Roope Pyyskänen on onnistunut maalinteossa neljästi ja kolmessa maalissa ovat Michael John ja Albijon Muzaci. Salolaiset joutuvat vähän muokkaamaan huomista kokoonpanoaan, sillä Michael John, Mikke Louhela ja kapteeni Joonas Meura ovat huomenna pelikiellossa varoitustilin täyttymisen takia.

MP:llä on nyt alla tuloksellisesti heikompi jakso, sillä neljästä viime ottelusta on kasassa vain neljä pistettä: vierasvoitto Jarosta, kotitasapeli kärkikamppailusta Gnistania vastaan ja tappiot JäPS:lle sekä SJK Akatemialle. Edellisellä sarjakierroksella MP teki pisteettömän reissun Seinäjoelle, missä SJK Akatemia oli aktiivisempi ja otti kaikki sarjapisteet 2-0 -voitolla. Myös maalinteon kanssa on viime aikoina ollut haasteita, sillä neljässä edellisessä pelissä vain voitokkaassa Jaro -vieraspelissä MP on onnistunut maalinteossa. Tämä viikko on harjoituskentällä tehty kovasti töitä ja haettu punaista lankaa hyökkäyspeliin, joten huomenna yritetään kotiyleisön iloksi saada palloja salolaisten maaliin ja tätä kautta palata voittojen tielle. Tähän mennessä MP on onnistunut Ykkösen peleissä kolmekymmentäyksi kertaa maalinteossa. MP:n ja Ykkösen maalintekijätilaston jaetulta ykkössijalta löytyy kymmenen maalia viimeistellyt Santeri Stenius. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyvät viidesti osuneet Joslyn Luyeye-Lutumba ja Väinö Vehkonen. Maalin miehiä löytyy peräti kymmenen ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. MP:n kokoonpanoon tulee muutama muutos. Tobi sai Seinäjoen korttikarusellissä kauden neljännen varoituksensa ja hän huilaa huomenna pelikiellon takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan rohkeaa peliä kotiyleisön edessä.

– Seinäjoelle oli tuloksellisesti hukkareissu, mutta aina jotain oppia peleistä saa. Rohkeutta ja vaihtoehtoja pallolliseen peliin lisää, niin tuloksen teko on helpompaa.

– Huomenna on Urskissa vastassa SalPa, joka kaatoi hieman yllättäen Tepsin edellisellä kierroksella. Edellisestä meidän kohtaamisesta vahvistunut SalPa on fyysinen ja vahva joukkue, jolta nyt puuttuu pelikiellon takia ainakin pari topparia.

– Omassa pelaamisessa haluamme nähdä nöyrää puolustamista ja rohkeaa sekä vauhdikasta pallollista peliä. Kotiyleisön edessä pelaajien täytyy antaa kaikkensa ja siinä kun onnistutaan, niin yksikään vierasjoukkue ei Urskista saa helpolla pisteitä mukaansa.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-SalPa 1,73 – 3,80 – 4,15.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallilla (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
10. Egzon Avdi
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
69. Niila Forsell