Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna matkataan Oulunkylään


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: Gnistan-MP
ke 27.9. klo 18.30 Musta Pekka Areena, Helsinki

MP pääsee huomenna hakemaan Ykkösen ylemmän jatkosarjan ensimmäistä voittoa, kun joukkue matkaa Oulunkylään Gnistanin vieraaksi. Viime kausina Gnistan on ollut MP:lle mieluisa vastustaja, sillä rakkaalta kilpakumppanilta on otettu hyvällä prosentilla sarjapisteitä. Tällä kaudella molemmat pelit ovat päättyneet tasalukemiin, sillä toukokuussa Oulunkylässä pelattiin 1-1 ja heinäkuun lopussa Urskissa ei nähty ollenkaan maaleja.

Ylemmän jatkosarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja kolme. Gnistan on kerännyt kahdessakymmenessäneljässä ottelussa 52 pistettä (15 voittoa, 7 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 42-20), kun taas MP:n saalis on kymmenen pistettä vähemmän eli 42 pistettä (12 voittoa, 6 tasapeliä ja 6 tappiota; maaliero 35-25).

Gnistan on ollut viime aikoina hyvässä vireessä, vaikka edellisellä kierroksella HIFK meinasikin viedä koko pistepotin. Lisäajan viime hetkillä Gnistanille tuomittiin käsivirheen seurauksena rankkari, jonka Joakim Latonen laukoi varmasti verkkoon ja Töölössä päädyttiin 2-2 -pistejakoon. Edellisen keskinäisen kohtaamisen jälkeen Gnistan on pelannut seitsemän kertaa, joista viisi Kipinä on voittanut ja HIFK:n lisäksi Jaroa vastaan on päädytty tasatulokseen. Huomenna Gnistanin on melkein voitettava, että he pysyvät vielä iskuetäisyydellä kahden pisteen päässä olevasta EIF:n muukalaislegioonasta ja suorasta noususta Veikkausliigaan. Oulunkylään on nyt viime kohtaamisen jälkeen vaihdettu uusi matto, joten pallo kulkee siellä kivasti ja siellä pystyy pelaamaan, mikä varmasti suosii myös Gnistania, kun entinen matto oli hyvin muhkurainen. Gnistanin hyökkäyksestä löytyy roppakaupalla tulivoimaa ja heidän maalintekijätilaston kärki on seuraava: Joakim Latonen (13), Eero Markkanen (10) ja Momodou Sarr (7). Huomenna MP:llä on varmasti vastassa sisuuntunut kotijoukkue, joka haluaa palata taas voittojen makuun vaativan kotiyleisönsä edessä.

MP:n alavire jatkui  lauantaina Urskissa, kun todella kosteissa olosuhteissa sarjakärki EIF:iä vastaan jäi maalit tekemättä ja pisteet matkasivat Tammisaareen 0-2 -lukemin. Elokuun puolessa välissä Jyväskylästä haetun vierasvoiton jälkeen MP on pelannut neljästi ja tuloksena on ollut vain yksi sarjapiste, vaikka ajoittain peli on kulkenut ihan mukavasti, mutta maalinteon kanssa on ollut isoja haasteita. Nyt olisi hiljalleen saatava tämä alavire poikki ja päästävä sarjapisteiden makuun, sillä TPS tai SJK Akatemia hengittävät vain pisteen perässä, kun kolme ottelua Ykkösen ylempää jatkosarjaa on vielä pelaamatta. Tähän mennessä MP on onnistunut Ykkösen peleissä kolmekymmentäviisi kertaa maalinteossa. MP:n paras ja Ykkösen maalintekijätilaston jaetulta toiselta sijalta löytyvä Santeri Stenius on viimeistellyt kymmenen maalia. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyy seitsemän maalia tehnyt Joslyn Luyeye-Lutumba sekä viidesti onnistunut Väinö Vehkonen. Niila Forsell ja Otto Ruoppi ovat tehneet kaksi maalia mieheen, maalin miehiä löytyy kahdeksan ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. Loppukauden sivussa olevien Niklas Orjalan sekä Lauri Sahimaan lisäksi huomenna sivussa on kapteeni Samuli Hölttä, joka sai lauantaina osumaa ottelun loppuhetkillä ja joutuu huilaamaan muutaman viikon. Rasmus Lehtonen tekee parin kuukauden tauon jälkeen paluun kokoonpanoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa tiukkaa kamppailua.

– Pistejahti jatkuu huomenna Oulunkylässä Gnistania vastaan. Gnistanilla on suoran nousun suhteen jo pientä pakkovoiton paikkaa ja mekin tarvitsemme pisteitä, muttei niin paljoa ei ole paineita voittaa. Tärkeintä onkin pystyä pelaamaan rennosti ja kovaa. Gnistan on ollut meille hyvä ja sopiva vastus aiemmissa kohtaamisissa vuosien varrella, joten toivotaan, että hyvä sarja jatkuu Gnistania vastaan.

– Muutamia poissaoloja on molemmilla joukkueilla, mutta se on aivan normaalia pitkässä kaudessa. Me lähdemme otteluun tekeään hyvää pelisuoritusta ja kun pystymme pitämään Gnistanin kauempana meidän boksista ja itse olemaan tehokkaampia maalipaikoissa, niin pisteet voi hyvinkin matkata Mikkeliin.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: Gnistan-MP 1,60 – 4,10 – 4,80.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallilla (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
8. Niklas Leinonen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
63. Olli Kilpeläinen
69. Niila Forsell