Let´s Go Taksi -ENNAKKO: Huomenna haastavaan paikkaan Seinäjoelle


Otteluennakon tarjoaa: Let´s Go Taksi

Ennakko: SJK Akatemia-MP
la 5.8. klo 16.00 OmaSp Stadion, Seinäjoki

Huomenna pelataan Ykkösen 18. sarjakierroksen ottelu, kun MP matkustaa SJK Akatemian vieraaksi Seinäjoelle. Toukokuussa Urskissa MP voitti 2-0 Väinö Vehkosen ja Benjamin Urgencin maaleilla. Seinäjoella MP ei ole vielä voittanut, sillä molemmat aikaisemmat pelit ovat päättyneet maalin tappioihin, mutta huomenna tätä trendiä lähdetään kääntämään.

Ykkösen sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja viisi. SJK Akatemia on kerännyt seitsemässätoista ottelussa 29 pistettä (9 voittoa, 2 tasapeliä ja 6 tappiota; maaliero 30-32), kun taas MP:llä on kasassa seitsemäntoista ottelun jälkeen 37 pistettä (11 voittoa, 4 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 31-16). MP on nyt kerännyt jo yhden pisteen enemmän kuin koko viime kaudella yhteensä.

MP:n kanssa Ykkösen tämän kauden suurimpiin yllättäjiin ehdottomasti kuuluu SJK Akatemia, jonka ylemmän jatkosarjan paikka alkaa olemaan varma. SJK Akatemia on todella energinen ja hyvin hyökkäävä joukkue, jolla on oma pelitapa, mitä nuori joukkue hienosti noudattaa. SJK Akatemia on täynnä potentiaalisia nuoria pelimiehiä ja heidän kanssaan, etenkin kotikentällä, saa olla todella tarkkana. Akatemia on kahdeksasta kotiottelusta voittanut peräti kuusi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt vain EIF:lle edellisessä kotiottelussa 0-4. Seinäjokelaisten paras maalintekijä on ollut Miro Turunen viidellä maalillaan, Veikkausliigassakin jo pelannut Weslen Junior sekä Babacar Fati ovat osuneet neljästi ja kolmessa maalissa ovat Oskari Väistö, Eemeli Honkola sekä Kasper Paananen. Nuorella joukkueella on nyt alla kaksi suurinumeroista tappiota, kun EIF -kotitappion lisäksi maanantaina Ykkösen kovakuntoisin joukkue TPS voitti Turussa ensimmäisen jakson maaleilla 4-1. Huomenna SJK Akatemia haluaa varmasti sarjapisteiden makuun kahden tappion jälkeen, joten MP:llä on varmasti vastassa ärsytetty joukkue.

Sunnuntaina Urskissa pelattiin Ykkösen kärkikamppailu, jossa MP sai vastaansa sarjakakkosen Gnistanin. Kotijoukkue hallitsi vauhdikasta peliä ja molemmilla joukkueilla oli muutamia loistavia maalipaikkoja, mutta maalivahdit Jonne Uronen ja Jiri Koski pelasivat hyvät pelit ja pitivät maalinsa puhtaina. Lisäksi kertaalleen kumpikin joukkue osui ylärimaan. Näin kärkikamppailussa pisteet tasattiin ja Ykkösen kärki tasoittui. MP on ollut tähän mennessä Ykkösen toiseksi paras vierasjoukkue Gnistanin jälkeen ja tätä suuntausta on tarkoitus jatkaa myös huomenna, vaikka edessä on todella haastava peli hyvän kotijoukkueen vieraana. Tähän mennessä MP on onnistunut Ykkösen peleissä kolmekymmentäyksi kertaa maalinteossa. MP:n ja koko Ykkösen maalintekijätilaston kärjestä löytyy kymmenen maalia viimeistellyt Santeri Stenius, joka jatkaa loppukauden lainalla KTP:stä. Seuraavina MP:n maalintekijätilastosta löytyvät viidesti osuneet Joslyn Luyeye-Lutumba ja Väinö Vehkonen. Maalin miehiä löytyy peräti kymmenen ja kerran vastustaja on tehnyt oman maalin. MP:n kokoonpanoon tulee muutama muutos. Maalivahti Aleksi Honka-Hallilla on nyt pelikieltonsa kärsinyt ja hän on taas joukkueessa mukana. Myös Joona Kuismala tekee paluun joukkueeseen jalkavaivan jälkeen.

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää, että huomenna on vastassa energinen ja pelaava kotijoukkue.

– Gnistan -peli on joukkueen kanssa taputeltu ja paljon hyvää oli pelissä. Vastassa oli kova joukkue, mutta tollaisella pelaamisella olisimme ansainneet ja saaneetkin enemmän varsinkin jotain toista joukkuetta vastaan. Täytyy kuitenkin kunnioittaa tulosta ja olla tyytyväinen pisteeseen.

– Huomenna on vuorossa haastava vieraspeli Seinäjoella ja vastassa viime peleissä heikosti puolustanut SJK Akatemia. Yritämme laittaa samanlaista painetta SJK:n nuorelle puolustukselle kuin TPS laittoi viime pelissä.

– Vauhti ja fyysisyys korostuvat todennäköisesti huomenna ja siinä me haluamme olla selkeästi kuskin paikalla. Luvassa on tiukka peli, jossa uskoisin ratkaisun löytyvän puolustuksen virheettömyydestä. Siinä olemme olleet vahvoja kauden aikana ja jos siinä onnistumme, niin pisteet matkavat Himasen bussissa Mikkeliin.

SJK Akatemian ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: SJK Akatemia-MP 2,48 – 3,80 – 2,42.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallilla (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
10. Egzon Avdi
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Lauri Sahimaa
26. Joona Kuismala
34. Otto Ruoppi
69. Niila Forsell